Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea TRIPLE BORON 3mg

Цена: 19.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea TRIPLE BORON 3mg информация

Микроелемента бор може да се открие в стафидите, сините сливи, ядките. Бор е минерал нужен на тялото в минимални дози. Функциите му са основно за поддържане на здрави кости и мозъчна дейност. Бор играе ключова роля в превенция на намаляването на костната маса, помагайки в изграждането на здрави кости. Малката молекула на бор има свойството да сформира комплекси с много органични компоненти (въглехидрати, витамини, ензими, нуклеотиди, кислород), което повлиява множество биологични системи. Бор играе роля на коодинатор на важни елементи, участващи в изграждане на здрави кости – витамин Д, калций, магнезий, фосфор.

Количеството бор в диетата зависи от количествата в почвата и водата. В местности с високо съдържание на минерала в тях рядко се наблюдават артритни изменения. Има взаимовръзка – в костите на артритно болни борът е с намалено количество.

Бор проявява антиоксидантна активност. Повишава имунитета. Подобрява мозъчните функции – по-ефективно използване на глюкозата и мазнините като източник на енергия. Подобрява краткосрочната памет и концентрация, и когнитивните функции. Действа имуномодулиращо при алергични състояния. При постменопаузни жени стабилизира и повишава нивата на естрогена, като нормализира хормоналния дисбаланс – овладява симптомите – горещи вълни, нощно потене, раздразнителност, остеопорозни изменения. Подобрява холестеролния профил на кръвта, редуцирайки липидите. Борът проявява антиаритмично действие, както и противогъбична активност. Ефекта му става по-осезаем при прием на цинк.

Състав

Бор (as boron citrate, aspartate & glycinate) 3mg .

Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Опаковка: 100 капсули в контейнер

Употреба

1 капсула дневно с храната или според предписанието на лекар. При хормонални проблеми първо се консултирайте с лекар.

Biovea TRIPLE BORON 3mg - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.