Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea TRIPLE BORON 3mg

Цена: 19.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea TRIPLE BORON 3mg информация

Микроелемента бор може да се открие в стафидите, сините сливи, ядките. Бор е минерал нужен на тялото в минимални дози. Функциите му са основно за поддържане на здрави кости и мозъчна дейност. Бор играе ключова роля в превенция на намаляването на костната маса, помагайки в изграждането на здрави кости. Малката молекула на бор има свойството да сформира комплекси с много органични компоненти (въглехидрати, витамини, ензими, нуклеотиди, кислород), което повлиява множество биологични системи. Бор играе роля на коодинатор на важни елементи, участващи в изграждане на здрави кости – витамин Д, калций, магнезий, фосфор.

Количеството бор в диетата зависи от количествата в почвата и водата. В местности с високо съдържание на минерала в тях рядко се наблюдават артритни изменения. Има взаимовръзка – в костите на артритно болни борът е с намалено количество.

Бор проявява антиоксидантна активност. Повишава имунитета. Подобрява мозъчните функции – по-ефективно използване на глюкозата и мазнините като източник на енергия. Подобрява краткосрочната памет и концентрация, и когнитивните функции. Действа имуномодулиращо при алергични състояния. При постменопаузни жени стабилизира и повишава нивата на естрогена, като нормализира хормоналния дисбаланс – овладява симптомите – горещи вълни, нощно потене, раздразнителност, остеопорозни изменения. Подобрява холестеролния профил на кръвта, редуцирайки липидите. Борът проявява антиаритмично действие, както и противогъбична активност. Ефекта му става по-осезаем при прием на цинк.

Състав

Бор (as boron citrate, aspartate & glycinate) 3mg .

Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Опаковка: 100 капсули в контейнер

Употреба

1 капсула дневно с храната или според предписанието на лекар. При хормонални проблеми първо се консултирайте с лекар.