Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea SAMe 400mg 30 Tablets

Цена: 73.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea SAMe 400mg 30 Tablets информация

Какво е SAMe Biovea : SAMe е естествена субстанция, която се съдържа във всяка жива клетка. Тя помага за производството на химикалите в мозъка (невротрансмитери), които влияят на настроението.

SAMe Biovea е съкращение от S-аденозилметионин – молекула, която организмът непрекъснато произвежда, за да захранва редица свои жизнени функции. Открит през 1952 г., популярността на SAMe напоследък нараства заради свойството му да облекчава депресивни състояния толкова ефикасно, колкото предписваните стандартни антидепресанти. Той действа бързо и няма никакви странични ефекти.

SAMe Biovea е естествена субстанция, която се съдържа във всяка жива клетка. Тя помага за производството на химикалите в мозъка (невротрансмитери), които влияят на настроението. Най-забележителното нещо за SAMe Biovea е, че може да ви помогне по много различни начини. Не само че SAMe е известен със способността си да подобрява настроението, но също така е и от голямо значение за това как се движите и как се чувствате. Например SAMe Biovea укрепва хрущялите – меката материя, която действа като буфер в ставите. Има наблюдения върху SAMe като средство, подпомагащо черния дроб в неговата пречистваща функция.

При депресивни състояния, ставни проблеми и чернодробни проблеми: Вземайте по 400mg SAMe Biovea два пъти на ден. Ако след 3 седмици не настъпи облекчение на симптомите, увеличете дозата на 400mg по три пъти на ден. От друга страна, ако симптомите намалеят при прием от 400mg два пъти на ден, можете да намалите дозата до един път на ден.

SAMe Biovea се усвоява най-добре на празен стомах, затова го вземайте 1 час преди или 2 часа след хранене. Ако получите гадене или киселини в стомаха, приемайте го с голямо количество вода. За да предотвратите безсъние, не приемайте SAMe в късната част на деня. Повечето хора съобщават за умерен прилив на енергия. SAMe Biovea може безопасно да се комбинира с други естествени или традиционни антидепресанти, с изключение на основата на МАО инхибитор (моноаминооксидазен инхибитор).

Специални съвети:

За да избегнете токсично натрупване на молекули на хомоцистеин (които се формират при разпадането на SAMe), не забравяйте да приемате допълнително висококачествени витамини от В-комплекс веднъж на ден заедно със SAMe Biovea . Тези витамини неутрализират хомоцистеина, който при висока концентрация създава риск от здравословни проблеми като сърдечен инфаркт. Стандартната препоръка е да се взема В-комплекс един път на ден, независимо от дозата SAMe. Ако сте особено чувствителни към медикаменти, започнете с доза, която е наполовина от препоръчаната ежедневна доза, и преминете към пълното количество след седмица.

Доста от предлаганите на пазара продукти SAMe не отговарят на приетите научни стандарти. Молекулата SAMe има две форми – едната е SS изомер (познат като активен изомер), а другата е RS изомер (познат като неактивен изомер). Всички продукти SAMe съдържат процент и от двата изомера. Приетите нива на потенция на SAM-e изискват минимално 70% SS (активен) изомер. Тестовете на SAMe на BIOVEA показват 74% или повече. Голяма част от производители използват 50%, а дори и по-малко активен изомер. Лабораториите Consumer Labs тестват 30 препарата SAMe и само 4 от тях са с приемливото съдържание на „активен йон” SAMe.

При таблетирането на SAMe трябва да бъде покрит с материал, позволяващ преминаването на таблетката през стомаха към тънките черва преди освобождаването му, за да запази стабилността си. SAMe на BIOVEA е поставен в бутилка от жълто стъкло. Всяка бутилка разполага с торбичка за абсорбиране на кислорода –бариера, която осигурява максималната стабилност и сила на продукта. SAMe на BIOVEA е с най-високата потенция – това е един от най-съвременните и най-добре стабилизирани продукти SAMe предлагани днес.

Защо да приемаме SAMe Biovea ?

Облекчава депресивни състояния и лоши настроения, причинявани от стреса: Изследвания сочат, че SAMe облекчава леки до умерено сериозни такива състояния. Той действа толкова добре и бързо, почти колкото често предписваните обичайни антидепресанти . За разлика от много предписвани антидепресанти, които често предизвикват неприятни странични ефекти като сънливост, сухота в устата и констипация, SAMe никакви странични ефекти.

Помага при синдрома на хроничната умора: SAMe Biovea оказва благоприятно влияние върху хора, страдащи от синдрома на хроничната умора, като противодейства на депресивните състояния. Той променя мозъчната сетивност и подобрява качеството на съня. В резултат на това се редуцира и синдромът на хроничната умора.

Намалява болката при ставни възпаления: Разлагането на SAMe Biovea в организма поражда субстанции, които помагат за поддържане на гелоподобния хрущял, който предпазва целостта на ставите. При дегенеративните ставни заболявания ставите се износват с течение на времето. Проучвания върху хиляди страдащи от тях хора показват, че SAMe може да бъде ефективен за увеличаване на подвижността на ставите и за намаляване на подуването и болката по същия начин като нестероидните противовъзпалителни средства . Нещо повече, SAMe не излага на риск от стомашни кръвоизливи или увреждане на бъбреците, които са сериозна опасност при нестероидните противовъзпалителни средства. SAMe Biovea възстановява хрущяла и смазването на ставите.

При чернодробни проблеми: Като произвежда изключително мощния антиоксидант глутатион, който повишава способността на черния дроб да се пречиства от токсините, SAMe Biovea благоприятства добрата чернодробна функция. Изследванията сочват, че SAMe може да подпомогне нарушената чернодробна функция при проблеми с черния дроб, причинени от алкохол и др.

Състав

SAMe (S-Adenosyl-L-Methionine)  400 mg. Не съдържа изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 таблетка дневно за предпочитане на празен стомах или според предписанието на лекар. Препоръчително е съхранение в хладилник след отварянето на контейнера