Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea ROYAL JELLY 60 капсули

Цена: 24.00 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea ROYAL JELLY 60 капсули информация

Пчелното млечице е сред легендарните супер храни в света. То представлява комплекс от субстанции, които не могат да бъдат пресъздадени синтетично от човека. Тази изключително питателна храна е полезна не само за пчелите. Тя съдържа забележителни количества протеини, липиди, витамини, хормони, ензими, минерални вещества и специфични жизнени фактори, които играят ролята на биокатализатори в процеса на клетъчна регенерация в човешкия организъм. Макар че някои от елементите, съдържащи се в пчелното млечице, са в микрограмове, те въпреки това си взаимодействат във висша степен с коензимите като катализатори или в синергия. Пчелното млечице е богато на протеини, витамини B, C, E, ниацин, пантотенова киселина, биотин, инозитол и фолиева киселина.

В дългия списък със болестни състояния, за които се смята, че се повлияват благоприятно от пчелното млечице, са високият холестерол, артритните болки, слабите бъбреци, подуването и обривите по кожата, симптомите на менопауза, тънката и чуплива коса, алергиите, слабата имунна система и сексуалната дисфункция. Ценено от векове, пчелното млечице сега се използва от спортистите, хората с висока активност и всеки, който иска да повиши енергичността си и да подобри общото си здравословно състояние.

Фармакологична активност на пчелното млечице Biovea :

Доказано е активното влияние на пчелното млечице върху обмяната на веществата, регулацията на централната нервна система и тъканното дишане. Повишава работоспособността, намалява отпадналостта и умората, увеличава масата на тялото, ускорява растежа, подобрява апетита и съня. Пчелното млечице стимулира действието на двата отдела на вегетативната нервна система – симпатиков и парасимпатиков в резултат на което нормализира кръвното налягане. При страдащите от високо кръвно налягане го понижава и обратно. Увеличава еритроцитите, ретикулоцитите и хемоглобина в кръвта. Способства за изработване на надбъбречния хормон адреналин. При системно приемане се наблюдава регулиране на обмяната на веществата, съкратителната способност на сърдечния мускул, разширяване на коронарните съдове и гладката мускулатура на бронхите. Регулира усвояването на глюкозата в организма и мастната обмяна. оказва влияние върху ендокринната система, половата фригидност, лактацията и дълголетието.

Химичен състав на пчелното млечице Biovea:

Пчелното млечице е особено богато на белтъци, чието съдържание варира от 13 до 30 %. В него са доказани 22 заменими и незаменими аминокиселини. Установено е също наличие на глобулинова киселина, известна в медицината като гама-глобулин, която служи за повишаване резистентността на организма към бактерии, вируси и токсини.

Пчелното млечице съдържа 5,46 % мазнини и 12,7 % въглехидрати . Характеризира с богат витаминен състав: витамини В и в по-малки количества витамин С, А, Д, и Е. Пантотеновата киселина (В5) играе важна роля в процесите на обмяна. От микроелементите, съдържащи се в млечицето са: желязо, сяра, магнезий, манган, мед, калий, калций, хром, никел, сребро, кобалт, манган, алуминий, арсен, живак, бисмут и злато. В състава на млечицето влизат още ацетилхолин, холинестераза, смилателни ферменти, хормони и други биологично активни вещества в общо количество 3,9 %. То съдържа и някои странични примеси – зърна от прашец, восък и др. Открита е също 10-HDA, влизаща в състава на медикаментите с противотуморно действие.

Действие и приложение на пчелното млечице Biovea:

• Средните и малки дози усилват градивните процеси, ускорявайки обмяната на веществата, а високите (500 и 1000 mg) ги забавят.

• Подобрява функцията на сърдечния мускул, намалява пристъпите при гръдна жаба, подобрява работоспособността на сърцето

• Има изразено противомикробно действие към Streptococcus heamolyticus, S. aureus, S. viridans, Staphylococcus albus, Bacterium coli, B. anthracis, Corinelocterium difteriae, Tripanozoma kruci – сънна болест, Micobacterium tuberculosis. Притежава противовирусен ефект по отношение на грипния вирус, антипротозойно действие: Infusoria, Amoeba – дизентерия, Paramecium cauditum, също така действа противогъбично и противоплесенно към Epidermophyton interdigitale, Candida albicans и др.

Състав

Пчелно млечице 500mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 софтгел капсула 1-3 пъти дневно, за предпочитане с храна, или приемайте според предписанието на лекар. Да не се превишава дневен прием от 4 капсули.

Biovea ROYAL JELLY 60 капсули - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.