Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea ROYAL JELLY 120 Capsules

Цена: 49.00 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea ROYAL JELLY 120 Capsules информация

Какво представлява пчелното млечице?

Пчелното млечице е сред легендарните супер храни в света. То представлява комплекс от субстанции, които не могат да бъдат пресъздадени синтетично от човека. Пчелното млечице е естествената субстанция, която се използва за повишаване на енергичността, издръжливостта и жизнеността. Съдържа много витамини и хранителни вещества, включително витамините от В-комплекс, аминокиселини, калций, магнезий, калий, цинк, нуклеинови киселини и 10-HDA (10-хидрокси-2-деценова киселина) – съединение, което е уникално за пчелното млечице.
Пчелното млечице се произвежда от младите пчели-кърмачки като храна за ларвите. То е известно също така като пчелен прашец и макар това да не е съвсем така, пчелното млечице е равно на пчелния прашец по своите лечебни ефекти.

Защо да приемаме пчелно млечице Biovea ?

Тази изключително питателна храна е полезна не само за пчелите. Тя съдържа забележителни количества протеини, липиди, глюциди, витамини, хормони, ензими, минерални вещества и специфични жизнени фактори, които играят ролята на биокатализатори в процеса на клетъчна регенерация в човешкия организъм. Макар че някои от елементите, съдържащи се в пчелното млечице, са в микрограмове, те въпреки това си взаимодействат във висша степен с коензимите като катализатори или в синергия. Пчелното млечице е богато на протеини, витамини B-1, B-2, B-6, C, E, ниацин, пантотенова киселина, биотин, инозитол и фолиева киселина.
В дългия списък със заболявания, за които се смята, че се повлияват благоприятно от пчелното млечице, са високият холестерол, артритът, слабите бъбреци, умората, нервността, подуването и обривите по кожата, симптомите на менопауза, тънката и чуплива коса, високото кръвно налягане, алергиите, слабата имунна система и сексуалната дисфункция. Ценено от векове, пчелното млечице сега се използва от спортистите, хората с висока активност и всеки, който иска да повиши енергичността си и да подобри общото си здравословно състояние.

Фармакологична активност на пчелното млечице Biovea :

Доказано е активното влияние на пчелното млечице върху обмяната на веществата, регулацията на ЦНС и тъканното дишане. Повишава работоспособността, намалява отпадналостта и умората, увеличава масата на тялото, ускорява растежа, подобрява апетита и съня. Пчелното млечице стимулира действието на двата отдела на вегетативната нервна система – симпатиков и парасимпатиков в резултат на което нормализира кръвното налягане. При страдащите от високо кръвно налягане го понижава и обратно. Увеличава еритроцитите, ретикулоцитите и хемоглобина в кръвта. Способства за изработване на надбъбречния хормон адреналин. При системно приемане на пчелно млечице се наблюдава регулиране на обмяната на веществата, съкратителната способност на сърдечния мускул, разширяване на коронарните съдове и гладката мускулатура на бронхите. Регулира усвояването на глюкозата в организма и мастната обмяна. оказва влияние върху ендокринната система, половата фригидност, лактацията и дълголетието.

Химичен състав на пчелното млечице Biovea :

Пчелното млечице е особено богато на белтъци, чието съдържание варира от 13 до 30 %. За сравнение – майчиното мляко съдържа 1,7 %, а кравето – 3,5 % белтъчини. Съотношението между албумините и глобулините е 2:1. В него са доказани 22 заменими и незаменими аминокиселини (аргинин, гликокол, цистеин, хистидин, лизин, валин, левцин, изолевцин, треонин, серин, метионин, глутаминова киселина, триптофан, пролин и др.). Установено е също наличие на глобулинова киселина, известна в медицината като гама-глобулин, която служи за повишаване резистентността на организма към бактерии, вируси и токсини. В белтъчния състав на млечицето е установено наличието на гелатин, един от най-важните компоненти на мезенхимната структура на ретикуло-ендотелната система.

Пчелното млечице съдържа 5,46 % мазнини (майчиното мляко съдържа 3,5 - 4,4 %, а кравето – 3,5 %) и 12,7 % въглехидрати (майчиното мляко съдържа 7,0 %, а кравето – 4,7 %).
Пчелното млечице се характеризира с богат витаминен състав: витамин В1, В2, В3, В4, В5, В6, В7, В8, В9, В12 и в по-малки количества витамин С, А, Д, и Е. Пантотеновата киселина (В5) играе важна роля в процесите на обмяна.
От микроелементите, съдържащи се в млечицето са: желязо, сяра, магнезий, манган, мед, калий, калций, хром, никел, сребро, кобалт, манган, алуминий, арсен, живак, бисмут и злато.
В състава на млечицето влизат още ацетилхолин, холинестераза, смилателни ферменти, хормони и други биологично активни вещества в общо количество 3,9 %. То съдържа и някои странични примеси – зърна от прашец, восък и др. Открита е също декаоксидеценова киселина (10-HDA), отнасяща се към карбоновите киселини. Пчелите кърмачки най-вероятно я синтезират или получават наготово от растенията. Пчелното млечице е първият естествен продукт, в който е открита тази киселина, влизаща в състава на медикаментите с противотуморно действие.

Лечебно действие и приложение на Biovea ROYAL JELLY:

• Средните и малки дози усилват градивните процеси, ускорявайки обмяната на веществата, а високите (500 и 1000 mg) ги забавят.
• Подобрява функцията на сърдечния мускул, намалява пристъпите при гръдна жаба, подобрява работоспособността на сърцето
• Усилва дейността на половите клетки, повишава апетита, количеството на хемоглобина и броя на червените кръвни клетки
• Има изразено противомикробно действие към Streptococcus heamolyticus, Streptococcus aureus, S. viridans, Staphylococcus albus, Staphilococcus, Bacterium coli, B. anthracis, Corinelocterium difteriae
, Tripanozoma kruci – сънна болест, Micobacterium tuberculosis. Притежава противовирусен ефект по отношение на грипния вирус, антипротозойно действие: Infusoria, Amoeba – дизентерия, Paramecium cauditum, също така действа противогъбично и противоплесенно към Epidermophyton interdigitale, Candida albicans и др.
• Има общостимулиращо въздействие върху висшата нервна дейност, уравновесяващо действие върху вегетативната нервна система и благоприятен ефект при лечение на хипертоничната и хипотоничната болест.
• Притежава изразен имунорегулиращ ефект при автоимуноагресивните заболявания от типа на системните заболявания на съединителната тъкан: ревматоиден артрит, първична гломерулопатия, автоимунна хемолитична анемия, бронхиална астма и др.
• Засилва функциите на надбъбречните жлези
• Използва се при лекуване на гастрити и язвена болест

Много изследователи приемат, че пчелното млечице принадлежи към веществата с неспецифично действие за организма. Сумарният ефект от въздействието му води до общ подем на жизнените сили на организма. Физическият и психическият тонус на човека се подобрява. Подобряват се обменните процеси, трофиката на тъканите и пр., което говори за едно общо стимулиращо въздействие. Сумата от неговите специфични и неспецифични въздействия се отразява на функцията на почти всички органи и системи на организма.

Състав

 Пчелно млечице 500mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 софтгел капсула 1-3 пъти дневно, за предпочитане с храна, или приемайте според предписанието на лекар. Да не се превишава дневен прием от 4 капсули.

Biovea ROYAL JELLY 120 Capsules - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.