Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea PYGEUM (За Мъже) 100mg

Цена: 27.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea PYGEUM (За Мъже) 100mg информация

Африканският пигеум е кората на вечнозелено растение, което се среща в определени райони на Африка. Обикновено тя не се използва, докато дървото не израсте напълно. Кората съдържа три групи активни съставки: фитостероли (като бета-ситостерол), петциклични тритерпеноиди (урсолова и олеинова киселина) и ферулови естери на дълговерижни мастни алкохоли .

Кората на дървото е богата на много активни съставки; смоли, мастни киселини и други по-малко познати съединения. Основната биологична активност на пигеум се дължи на фитостеролите, познати като бета-ситостероли. Фитостеролите са подобни по структура на холестерола, но не се усвояват така ефективно от организма. Биологичната им сила е подобна на тази на хормоните; следователно много малко количество от тях е достатъчно, за да предизвика отговор.

Защо да приемате пигеум Biovea ?

Пигеумът Biovea притежава много полезни свойства за здравето на мъжа и на неговата простата. Основно той се използва при доброкачествено увеличение на простатата – състояние, което засяга мъжете най-рано към 40-тата им година, но се среща по-често с напредване на възрастта: То е свързано с две изменения на простата: увеличаване на размера й и увеличаване на тъканната плътност. Тези изменения предизвикват симптоми като чести позиви за уриниране на малки количества урина, намаляване на секретите от простатата, намаляване на способността за изпразване на пикочния мехур. Не цялостното изпразване на мехура увеличава риска от инфекции на пикочния мехур, от оток и възпаление, а също и вероятността от онкологични проблеми. Установено е, че нивата на кръвната захар и имунната функция също се подобряват.

Пигеумът Biovea е от полза при хроничен простатит, сексуална дисфункция, свързана или не с простатата, и при безплодие вследствие на намалена секреция от простатата. Заради действията си като „активатор” на имунната система и противовъзпалително средство пигеумът също е изследван заради възможността му да се прилага съвместно с други медикаменти при чернодробни проблеми.

Фитостеролите в пигеума на Biovea са противовъзпалителни. Пигеумът Biovea също намалява отока, предизвикан от излишните секрети, намалява нивата на хормона пролактин, понижава и спира активността на холестерола в простатата. Пролактинът, чиито нива се покачват при пиене на бира, стимулира приемането на тестостерона от простата, и така се увеличават нивата на метаболита, за който се смята, че е отговорен за нарастването на простатните клетки.

Растението продължава да бъде изключително популярно в Европа като продукт срещу доброкачествено увеличаване на простатата, особено във Франция, където африканският пигеум се прилага в около 80% от случаите.

Обикновено пигеумът се използва за поддържане на здравето на простатата при мъжете над 50-годишна възраст.

Състав

Пигеум африканум (от кора) 100mg (12% фитостероли). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Опаковка: 60 софтгел капсули в контейнер.

Употреба

Да се приема 1 софгел капсула 2 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.