Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea PYCNOGENOL 50mg

Цена: 63.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea PYCNOGENOL 50mg информация

Пикногенолът е стандартизиран екстракт от кората на френския морски бор (Pinus pinaster Ait.), който има многобройни биологични ефекти, в това число антиоксидантни, противовъзпалителни и антиракови. Активните съставки на продукта са група биофлавоноиди с признати антиоксидантни свойства, които имат качеството да потискат активността на определени ензими, причиняващи възпаления и увреждания в организма.

Фармакологични и физиологични ефекти:

• Пикногенолът Biovea е мощен неутрализатор на свободните радикали, за които днес е добре известно, че предизвикват увреждания в организма, водещи до над 50 болестни състояния, между които ускоряване процеса на стареене, онкологични, сърдечни и артритни състояния.

• Ин витро изследвания демонстрират, че Пикногенолът е 50 пъти по-мощен от витамин Е и 20 пъти по-мощен от витамин С. Ин виво проучвания също доказват, че той е изключително ефективен като антиоксидант.

• Растителните флавоноиди са като цяло неразтворими във вода. Пикногенолът Biovea , произвеждан единствено посредством екстракция с топла вода под налягане, е водоразтворим. Това означава, че той е биоусвоим и лесно се абсорбира. Ето защо е толкова ефикасен като силен антиоксидант и средство, укрепващо капилярите. Пикногенолът Biovea може лесно да премине кръвно-мозъчната бариера, за да осигури антиоксидантна защита на тъканите на централната нервна система. Това е предимството му пред останалите известни антиоксиданти.

• Възпрепятства болестните сърдечно-съдови процеси, които са нормални реакции в процеса на стареене или преждевременно предизвикани от стреса и стила на живот.

• Има особено силно действие върху пропускливите капиляри, които могат да се разглеждат като дефектна мрежа от колагенови влакна. Той усилва активността на витамин С в мембраните на капилярните стени и укрепва колагена в капилярите. Нещо повече, някои негови съставки демонстрират антивирусни и противовъзпалителни ефекти, антипролиферативен и антимутагенен потенциал, и защитно действие върху човешката кожа срещу вредите от ултравиолетовата радиация. Цитотоксичността на естествените клетки убийци се повишава при приемане на Пикногенол.

•. Установено е, че Пикногенолът Biovea укрепва капилярите и спира атаката на свободните радикали.

• Биофлавоноидите в Пикногенола Biovea се свързват с кожните протеини и ги предпазват от разграждащото действие на колагеназата и еластазата по време на възпалителния процес. Два от биофлавоноидите в Пикногенол Biovea , катехин и проантоцианидин В-2, потискат хиалуронидазата. По този начин Пикногенолът предпазва хиалуроновата киселина – основен компонент на съединителната тъкан, и създава по-млади, неувредени структури на лицето и други части от тялото. Съединителната тъкан възстановява своята здравина и еластичност.

• Пикногенолът е лицензиран от години във Франция за лечение на диабетната ретинопатия. Френските лекари заключиха, че той е първият избор при лечението на това заболяване.

• При клинично изпитание върху пушачи част от тях приемали Пикногенол, а останалите – аспирин. Пушенето предизвиквало стрес при участниците в добро здравословно състояние, измерим по съответните биохимични параметри. Било установено, че само 100 мг Пикногенол, приети орално, намаляват съсирването на кръвта, без да удължават времето на кървене, докато с минимум 500 мг аспирин се намалява съсирването в същата степен, но придружено с нежелания страничен ефект на удължаване времето на кървене. Резултатите от това изследване бяха признати за откритие и публикувани като американски патент (5720956) на 24 февруари 1998 г. Поради тази причина Пикногенол е наричан още СУПЕР АСПИРИН.

• Д-р Кохама от Япония докладва за лечението на гинекологични проблеми с Пикногенол. Той посочи, че менструалните спазми, чувствителността и болката в корема са намаляли при значителен дял от пациентките, вариращ между 66 и 100%. Изследователите заключиха, че Пикногенолът помага за частично облекчаване и на най-сериозните прояви на гинекологични проблеми.

Токсикология на Пикногенола:

• Продължителни проучвания, проведени в институтите “Пастьор”, “Хънтингтън” и други в течение на много години, потвърдиха неговата чистота и безвредност.

• Пикногенолът не е токсичен, канцерогенен или мутагенен, което беше доказано чрез няколко стандартни тестови системи. Дори беше установено, че той потиска мутагенезата.

Състав

Пикногенол 50мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 или 2 капсули дневно или според предписанието на лекар.