Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea PYCNOGENOL 50mg

Цена: 63.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea PYCNOGENOL 50mg информация

Пикногенолът е стандартизиран екстракт от кората на френския морски бор (Pinus pinaster Ait.), който има многобройни биологични ефекти, в това число антиоксидантни, противовъзпалителни и антиракови. Активните съставки на продукта са група биофлавоноиди с признати антиоксидантни свойства, които имат качеството да потискат активността на определени ензими, причиняващи възпаления и увреждания в организма.

Фармакологични и физиологични ефекти:

• Пикногенолът Biovea е мощен неутрализатор на свободните радикали, за които днес е добре известно, че предизвикват увреждания в организма, водещи до над 50 болестни състояния, между които ускоряване процеса на стареене, онкологични, сърдечни и артритни състояния.

• Ин витро изследвания демонстрират, че Пикногенолът е 50 пъти по-мощен от витамин Е и 20 пъти по-мощен от витамин С. Ин виво проучвания също доказват, че той е изключително ефективен като антиоксидант.

• Растителните флавоноиди са като цяло неразтворими във вода. Пикногенолът Biovea , произвеждан единствено посредством екстракция с топла вода под налягане, е водоразтворим. Това означава, че той е биоусвоим и лесно се абсорбира. Ето защо е толкова ефикасен като силен антиоксидант и средство, укрепващо капилярите. Пикногенолът Biovea може лесно да премине кръвно-мозъчната бариера, за да осигури антиоксидантна защита на тъканите на централната нервна система. Това е предимството му пред останалите известни антиоксиданти.

• Възпрепятства болестните сърдечно-съдови процеси, които са нормални реакции в процеса на стареене или преждевременно предизвикани от стреса и стила на живот.

• Има особено силно действие върху пропускливите капиляри, които могат да се разглеждат като дефектна мрежа от колагенови влакна. Той усилва активността на витамин С в мембраните на капилярните стени и укрепва колагена в капилярите. Нещо повече, някои негови съставки демонстрират антивирусни и противовъзпалителни ефекти, антипролиферативен и антимутагенен потенциал, и защитно действие върху човешката кожа срещу вредите от ултравиолетовата радиация. Цитотоксичността на естествените клетки убийци се повишава при приемане на Пикногенол.

•. Установено е, че Пикногенолът Biovea укрепва капилярите и спира атаката на свободните радикали.

• Биофлавоноидите в Пикногенола Biovea се свързват с кожните протеини и ги предпазват от разграждащото действие на колагеназата и еластазата по време на възпалителния процес. Два от биофлавоноидите в Пикногенол Biovea , катехин и проантоцианидин В-2, потискат хиалуронидазата. По този начин Пикногенолът предпазва хиалуроновата киселина – основен компонент на съединителната тъкан, и създава по-млади, неувредени структури на лицето и други части от тялото. Съединителната тъкан възстановява своята здравина и еластичност.

• Пикногенолът е лицензиран от години във Франция за лечение на диабетната ретинопатия. Френските лекари заключиха, че той е първият избор при лечението на това заболяване.

• При клинично изпитание върху пушачи част от тях приемали Пикногенол, а останалите – аспирин. Пушенето предизвиквало стрес при участниците в добро здравословно състояние, измерим по съответните биохимични параметри. Било установено, че само 100 мг Пикногенол, приети орално, намаляват съсирването на кръвта, без да удължават времето на кървене, докато с минимум 500 мг аспирин се намалява съсирването в същата степен, но придружено с нежелания страничен ефект на удължаване времето на кървене. Резултатите от това изследване бяха признати за откритие и публикувани като американски патент (5720956) на 24 февруари 1998 г. Поради тази причина Пикногенол е наричан още СУПЕР АСПИРИН.

• Д-р Кохама от Япония докладва за лечението на гинекологични проблеми с Пикногенол. Той посочи, че менструалните спазми, чувствителността и болката в корема са намаляли при значителен дял от пациентките, вариращ между 66 и 100%. Изследователите заключиха, че Пикногенолът помага за частично облекчаване и на най-сериозните прояви на гинекологични проблеми.

Токсикология на Пикногенола:

• Продължителни проучвания, проведени в институтите “Пастьор”, “Хънтингтън” и други в течение на много години, потвърдиха неговата чистота и безвредност.

• Пикногенолът не е токсичен, канцерогенен или мутагенен, което беше доказано чрез няколко стандартни тестови системи. Дори беше установено, че той потиска мутагенезата.

Състав

Пикногенол 50мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 или 2 капсули дневно или според предписанието на лекар.

Biovea PYCNOGENOL 50mg - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.