Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea PSYLLIUM (Organic) 336g

Цена: 30.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea PSYLLIUM (Organic) 336g информация

Люспите на псилиум идват от строшените семена на индийски бял живовляк (Plantago ovata) – билка, разпространено в Азия, средиземноморските райони на Европа и в Северна Африка. Люспите от семената на псилиум се използват в билкови лекове и са подобни на овеса и пшеницата. Те са чисти хранителни фибри, съставени предимно от полуцелулоза. Ежедневната консумация на фибри е много полезна и има решаваща роля за здравето на дебелото черво. Фибрите допринасят за лесното и бързо преминаване на храната през храносмилателния тракт. Люспите на псилиум също помагат за усвояването на глюкозата и за нормализиране на стойности на холестерола. Специалистите в областта на храненето са съгласни, че възрастните трябва да консумират 25-30gr диетични фибри всеки ден за добро здраве. Проучвания показват, че съдържанието на фибри в западната храна обикновено е наполовина от препоръчителното.

Защо да приемате люспи от псилиум Biovea ?

Пречистващи свойства: Подобното на желе вещество, което се отделя, когато псилиум се накисне във вода, има способността да увлича със себе си токсините в дебелите черва. Псилиум обикновено се взема за намаляване на автотоксичността .

Дебело черво: Фибрите не се смилат в тънките черва, а частично се разпадат в дебелото черво, където действат като хранителен източник за благоприятната флора. Традиционно люспите се използват като леко разслабително средство при запек - те действат като гъба в чревния тракт, която се подува, тъй като усвоява водата и отпадните материали в червата. Това води до образуването на мека, обемиста маса, която преминава през дебелото черво по-бързо и се изхвърля по-плавно и лесно.

Храносмилателни неразположения: Успокояващото и защитно действие на люспите и семената влияе благоприятно на целия стомашно-чревен тракт. Псилиум се взема при язва на стомаха и дванадесетопръстника и при стомашни киселини.

Холестерол: Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) е одобрила псилиум като средство за намаляване на риска от сърдечно-съдови проблеми, което е доказано при съвременни изследвания. Въпросът как работи псилиум за намаляване на холестерола все още се проучва, но учените предполагат, че псилиум увеличава отделянето на жлъчни киселини и вторично увеличава отделянето на холестерол от черния дроб.

Висока захар: Допълнителното приемане на псилиум подобрява нивата на кръвната захар при някои хора . Смята се, че разтворимите фибри на псилиум са отговорни за този ефект.

Отслабване: За хора, които искат да отслабнат, включването на фибри - особено когато се консумира храна, богата на наситени мазнини - може да помогне по два начина. Първият начин е свързан със способността на фибрите да се разширяват в стомаха, като по този начин ускоряват настъпването на ситост и намаляват калориите, приемани чрез храната. Вторият начин е свързан със способността на фибрите да абсорбират микрохранителни вещества. При усвояване на мастните молекули от фибрите, тези молекули губят способността си да бъдат метаболизирани и се изхвърлят от организма. Това означава, че те не могат да се съхранят като телесна мазнина. В изследване на „невъздържани консуматори” се установява, че приемът на люспи на псилиум предизвиква значително засилване на усещането за ситост и намаляване на консумацията на мазнини и калории. Изследователите правят заключение, че псилиум може да бъде полезен в контрола на теглото.

Състав

Състав в 2 супени лъжици: Фибри от Индийски бял живовляк 12gr. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, овкусители и консерванти.

Употреба

Смесете 1-2 супени лъжици с най-малко 240мл. вода или сок и консумирайте веднага. Или според предписанието на лекар.