Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea PSYLLIUM (Organic) 336g

Цена: 30.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea PSYLLIUM (Organic) 336g информация

Люспите на псилиум идват от строшените семена на индийски бял живовляк (Plantago ovata) – билка, разпространено в Азия, средиземноморските райони на Европа и в Северна Африка. Люспите от семената на псилиум се използват в билкови лекове и са подобни на овеса и пшеницата. Те са чисти хранителни фибри, съставени предимно от полуцелулоза. Ежедневната консумация на фибри е много полезна и има решаваща роля за здравето на дебелото черво. Фибрите допринасят за лесното и бързо преминаване на храната през храносмилателния тракт. Люспите на псилиум също помагат за усвояването на глюкозата и за нормализиране на стойности на холестерола. Специалистите в областта на храненето са съгласни, че възрастните трябва да консумират 25-30gr диетични фибри всеки ден за добро здраве. Проучвания показват, че съдържанието на фибри в западната храна обикновено е наполовина от препоръчителното.

Защо да приемате люспи от псилиум Biovea ?

Пречистващи свойства: Подобното на желе вещество, което се отделя, когато псилиум се накисне във вода, има способността да увлича със себе си токсините в дебелите черва. Псилиум обикновено се взема за намаляване на автотоксичността .

Дебело черво: Фибрите не се смилат в тънките черва, а частично се разпадат в дебелото черво, където действат като хранителен източник за благоприятната флора. Традиционно люспите се използват като леко разслабително средство при запек - те действат като гъба в чревния тракт, която се подува, тъй като усвоява водата и отпадните материали в червата. Това води до образуването на мека, обемиста маса, която преминава през дебелото черво по-бързо и се изхвърля по-плавно и лесно.

Храносмилателни неразположения: Успокояващото и защитно действие на люспите и семената влияе благоприятно на целия стомашно-чревен тракт. Псилиум се взема при язва на стомаха и дванадесетопръстника и при стомашни киселини.

Холестерол: Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) е одобрила псилиум като средство за намаляване на риска от сърдечно-съдови проблеми, което е доказано при съвременни изследвания. Въпросът как работи псилиум за намаляване на холестерола все още се проучва, но учените предполагат, че псилиум увеличава отделянето на жлъчни киселини и вторично увеличава отделянето на холестерол от черния дроб.

Висока захар: Допълнителното приемане на псилиум подобрява нивата на кръвната захар при някои хора . Смята се, че разтворимите фибри на псилиум са отговорни за този ефект.

Отслабване: За хора, които искат да отслабнат, включването на фибри - особено когато се консумира храна, богата на наситени мазнини - може да помогне по два начина. Първият начин е свързан със способността на фибрите да се разширяват в стомаха, като по този начин ускоряват настъпването на ситост и намаляват калориите, приемани чрез храната. Вторият начин е свързан със способността на фибрите да абсорбират микрохранителни вещества. При усвояване на мастните молекули от фибрите, тези молекули губят способността си да бъдат метаболизирани и се изхвърлят от организма. Това означава, че те не могат да се съхранят като телесна мазнина. В изследване на „невъздържани консуматори” се установява, че приемът на люспи на псилиум предизвиква значително засилване на усещането за ситост и намаляване на консумацията на мазнини и калории. Изследователите правят заключение, че псилиум може да бъде полезен в контрола на теглото.

Състав

Състав в 2 супени лъжици: Фибри от Индийски бял живовляк 12gr. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, овкусители и консерванти.

Употреба

Смесете 1-2 супени лъжици с най-малко 240мл. вода или сок и консумирайте веднага. Или според предписанието на лекар.

Biovea PSYLLIUM (Organic) 336g - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.