Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea PRENATAL COMPLETE 60 капсули

Цена: 18.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea PRENATAL COMPLETE 60 капсули информация

Prenatal Complete Biovea съдържа в състава си витамини и минерали; Осигурява пълна хранителна подкрепа; Помага за компенсиране на дефицита на хранителни вещества

Prenatal Complete на BIOVEA е специално създаден продукт за компенсиране на хранителните дефицити в храната на майките. Докато бебето преминава през ранните си фази на развитие, вашите хранителни нужди се увеличават. Тази хранителна добавка съдържа редица витамини и минерали, включително фолиева киселина, желязо, калций, които са изключително важни.

Какво представлява Prenatal Complete Biovea ?

Нашият продукт Prenatal Complete е формула, създадена от лекари, комбинация от основни за бременната жена витамини и минерали. Тъй като бъдещата майка има специални хранителни нужди, за нея е от изключително значение да получава витамини и минерали, които са жизнено важни както за нейното здраве, така и за здравето на нероденото дете. Развиващото се бебе взема всички хранителни вещества от майката, следователно трябва да се обърне внимание на това с какво се храни и какво пие тя, както и какви витамини приема.

Фолиева киселина: Намалява риска от сериозни вродени увреждания на гръбначния мозък, наречен неврална тръба. Бебе със спина бифида – най-често срещания дефект на невралната тръба, се ражда с гръбнак, който не е затворен. Откритите нерви се увреждат, което води до различни степени на парализа, неспособност за задържане на урина, а понякога и до умствена изостаналост. Естествените източници на фолиева киселина са зелените листни зеленчуци, ядките, бобовите култури и цитрусовите плодове. Тя също се намира и в обогатените зърнени закуски и в някои витаминни добавки.

Витамин B1: Помага на нервните клетки да функционират правилно и осигурява енергия. Също така в важен за преработването на въглехидратите, протеините и мазнините.

Витамин B2: Стимулира обмяната на веществата и служи като антиоксидант. Съществен е за активирането на фолиевата киселина и витамин В6 и за преработването на мастните киселини и аминокиселините.

Витамин B3: Важен за поддържане на енергията и помага за създаването на здрави мозъчни и нервни клетки. Също така взема участие в трансформирането на въглехидратите в мазнини, преобразува алкохола и е отговорен за регулирането на холестерола.

Витамин B5: Помага за намаляване на стреса и контролира хормоните на стреса. Необходим е за формирането на липидите (мазнините), стероидите и невротрансмитерите. Един вторичен продукт от B5, пантетин, може спомогне за намаляване на нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта.

Витамин B6: (пироксидин) Спомага за образуването на различни невротрансмитери (предаватели на нервни импулси), което го превръща в средство за правилната мозъчна функция, подобрявайки настроението. Преработва аминокиселините (основните градивни елементи на всички протеини) и такива хормони като мелатонин, серотонин и допамин. Витамин В6, заедно с витамин В12 и фолиевата киселина, спомага за ефективното намаляване на нивата на хомоцистеин, който вероятно е свързан с различни дегеративни състояния.

Витамин В7: Подпомага усвояването на хранителните единици.

Витамин B12: От значителна полза за нервната система и за обмяната на въглехидратите. Подпомага здравето на сърдечно-съдовата система. Той също съдейства за производството на хранителното вещество S-аденозил-L-метионин (SAM-e), който е полезен за ставите и за настроението. Фолиевата киселина е необходима за репликацията на клетките и растежа и за производството на ДНК, РНК и червените кръвни телца. Тя също участва в усвояването и използването на протеините и формира нови протеини.

Витамин A: Играе важна роля за ембрионалното развитие, освен това след раждане помага за възстановяване на тъканите и за борбата с инфекциите, като например кандида албиканс, която може да се развие във влагалището.

Витамин D3: Последните проучвания показват, че децата на жени, взимали допълнително витамин D3 по време на бременност, са с по-високо минерално съдържание в костите и са по-защитени от тежки фрактури и проблеми на опорно-двигателния апарат.

Много бременни жени страдат от дефицит на витамин D3, което се отразява не само върху здравето на поколението им, но и върху собствения им организъм. Затова е препоръчително, бременните и кърмачките да приемат витамин D3 дневно и е задължително за онези, чийто трети триместър е през зимата (когато има по-малко слънце). При последните рискът от дефицит на витамин D3 е по-голям тъй като са по-малко изложени на слънчева светлина и съответно трябва да приемат добавки за стимулиране на здравословното развитие на костите при децата им.

Желязо: Снабдява организма на майката и бебето с кислород. По време на бременност жените се нуждаят от допълнителен прием на желязо. Желязото е съставна част на хемоглобина на червените кръвни клетки (еритроцитите), който доставя кислород до всички тъкани в организма. По време на бременност количеството на еритроцитите е увеличено поради нарасналите нужди от кислород и съответно потребностите от желязо са повишени.

Някои жени обичайно имат нисък прием на желязо преди забременяване и са изложени на риск от анемия. Желязодефицитната анемия по време на бременността може да повиши риска от раждане на бебе с ниско тегло и то да развие железен дефицит още през първия месец от живота си.

Калций: По време на бременността предотвратява загубата на костно вещество и на развитието на кариеси у бременната жена. Такава опасност съществува, тъй като калцият се използва за растежа на костите на плода.

Магнезий: Бременната жена има повишени нужди от магнезий. Този елемент играе важна роля в изграждане на скелета и мускулите на плода. В акушер-гинекологията магнезият се използва за предотвратяване на заплашващи аборти и преждевременни раждания, както и за профилактика на прееклампсия и еклампсия (усложнения по време на бременността, свързани с повишено кръвно налягане).

Освен че предотвратява преждевременните, силни и болезнени контракции на матката, магнезият намалява до голяма степен и мускулните крампи (болезнени схващания) в краката, които бременните жени често получават през нощта или рано сутрин. Освен всичко друго, магнезият има и успокояващо действие върху нервната система, като помага за преодоляването на характерните за бременността тревожност и нервно безпокойство.

Състав

: Витамин А 3000 IU; Витамин С 120 мг; Витамин D3 400 IU; Витамин E 30 IU; Тиамин (Витамин В1) 3 мг; Риболавин (Витамин В2) 4 мг; Ниацин (Витамин В3) 20 мг; Витамин В6 25 мг; Фолиева киселина (Витамин В9) 800 мкг; Витамин В12 12 мкг; Биотин (Витамин В7) 30 мкг; Пантотенова киселина (Витамин В5) 7 мг; Калций 200 мкг; Желязо 25 мг; Магнезий 25 мг; Цинк 25 мг; Мед 2 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула дневно с храна или според предписанието на лекар.