Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea PRENATAL COMPLETE 60 капсули

Цена: 18.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea PRENATAL COMPLETE 60 капсули информация

Prenatal Complete Biovea съдържа в състава си витамини и минерали; Осигурява пълна хранителна подкрепа; Помага за компенсиране на дефицита на хранителни вещества

Prenatal Complete на BIOVEA е специално създаден продукт за компенсиране на хранителните дефицити в храната на майките. Докато бебето преминава през ранните си фази на развитие, вашите хранителни нужди се увеличават. Тази хранителна добавка съдържа редица витамини и минерали, включително фолиева киселина, желязо, калций, които са изключително важни.

Какво представлява Prenatal Complete Biovea ?

Нашият продукт Prenatal Complete е формула, създадена от лекари, комбинация от основни за бременната жена витамини и минерали. Тъй като бъдещата майка има специални хранителни нужди, за нея е от изключително значение да получава витамини и минерали, които са жизнено важни както за нейното здраве, така и за здравето на нероденото дете. Развиващото се бебе взема всички хранителни вещества от майката, следователно трябва да се обърне внимание на това с какво се храни и какво пие тя, както и какви витамини приема.

Фолиева киселина: Намалява риска от сериозни вродени увреждания на гръбначния мозък, наречен неврална тръба. Бебе със спина бифида – най-често срещания дефект на невралната тръба, се ражда с гръбнак, който не е затворен. Откритите нерви се увреждат, което води до различни степени на парализа, неспособност за задържане на урина, а понякога и до умствена изостаналост. Естествените източници на фолиева киселина са зелените листни зеленчуци, ядките, бобовите култури и цитрусовите плодове. Тя също се намира и в обогатените зърнени закуски и в някои витаминни добавки.

Витамин B1: Помага на нервните клетки да функционират правилно и осигурява енергия. Също така в важен за преработването на въглехидратите, протеините и мазнините.

Витамин B2: Стимулира обмяната на веществата и служи като антиоксидант. Съществен е за активирането на фолиевата киселина и витамин В6 и за преработването на мастните киселини и аминокиселините.

Витамин B3: Важен за поддържане на енергията и помага за създаването на здрави мозъчни и нервни клетки. Също така взема участие в трансформирането на въглехидратите в мазнини, преобразува алкохола и е отговорен за регулирането на холестерола.

Витамин B5: Помага за намаляване на стреса и контролира хормоните на стреса. Необходим е за формирането на липидите (мазнините), стероидите и невротрансмитерите. Един вторичен продукт от B5, пантетин, може спомогне за намаляване на нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта.

Витамин B6: (пироксидин) Спомага за образуването на различни невротрансмитери (предаватели на нервни импулси), което го превръща в средство за правилната мозъчна функция, подобрявайки настроението. Преработва аминокиселините (основните градивни елементи на всички протеини) и такива хормони като мелатонин, серотонин и допамин. Витамин В6, заедно с витамин В12 и фолиевата киселина, спомага за ефективното намаляване на нивата на хомоцистеин, който вероятно е свързан с различни дегеративни състояния.

Витамин В7: Подпомага усвояването на хранителните единици.

Витамин B12: От значителна полза за нервната система и за обмяната на въглехидратите. Подпомага здравето на сърдечно-съдовата система. Той също съдейства за производството на хранителното вещество S-аденозил-L-метионин (SAM-e), който е полезен за ставите и за настроението. Фолиевата киселина е необходима за репликацията на клетките и растежа и за производството на ДНК, РНК и червените кръвни телца. Тя също участва в усвояването и използването на протеините и формира нови протеини.

Витамин A: Играе важна роля за ембрионалното развитие, освен това след раждане помага за възстановяване на тъканите и за борбата с инфекциите, като например кандида албиканс, която може да се развие във влагалището.

Витамин D3: Последните проучвания показват, че децата на жени, взимали допълнително витамин D3 по време на бременност, са с по-високо минерално съдържание в костите и са по-защитени от тежки фрактури и проблеми на опорно-двигателния апарат.

Много бременни жени страдат от дефицит на витамин D3, което се отразява не само върху здравето на поколението им, но и върху собствения им организъм. Затова е препоръчително, бременните и кърмачките да приемат витамин D3 дневно и е задължително за онези, чийто трети триместър е през зимата (когато има по-малко слънце). При последните рискът от дефицит на витамин D3 е по-голям тъй като са по-малко изложени на слънчева светлина и съответно трябва да приемат добавки за стимулиране на здравословното развитие на костите при децата им.

Желязо: Снабдява организма на майката и бебето с кислород. По време на бременност жените се нуждаят от допълнителен прием на желязо. Желязото е съставна част на хемоглобина на червените кръвни клетки (еритроцитите), който доставя кислород до всички тъкани в организма. По време на бременност количеството на еритроцитите е увеличено поради нарасналите нужди от кислород и съответно потребностите от желязо са повишени.

Някои жени обичайно имат нисък прием на желязо преди забременяване и са изложени на риск от анемия. Желязодефицитната анемия по време на бременността може да повиши риска от раждане на бебе с ниско тегло и то да развие железен дефицит още през първия месец от живота си.

Калций: По време на бременността предотвратява загубата на костно вещество и на развитието на кариеси у бременната жена. Такава опасност съществува, тъй като калцият се използва за растежа на костите на плода.

Магнезий: Бременната жена има повишени нужди от магнезий. Този елемент играе важна роля в изграждане на скелета и мускулите на плода. В акушер-гинекологията магнезият се използва за предотвратяване на заплашващи аборти и преждевременни раждания, както и за профилактика на прееклампсия и еклампсия (усложнения по време на бременността, свързани с повишено кръвно налягане).

Освен че предотвратява преждевременните, силни и болезнени контракции на матката, магнезият намалява до голяма степен и мускулните крампи (болезнени схващания) в краката, които бременните жени често получават през нощта или рано сутрин. Освен всичко друго, магнезият има и успокояващо действие върху нервната система, като помага за преодоляването на характерните за бременността тревожност и нервно безпокойство.

Състав

: Витамин А 3000 IU; Витамин С 120 мг; Витамин D3 400 IU; Витамин E 30 IU; Тиамин (Витамин В1) 3 мг; Риболавин (Витамин В2) 4 мг; Ниацин (Витамин В3) 20 мг; Витамин В6 25 мг; Фолиева киселина (Витамин В9) 800 мкг; Витамин В12 12 мкг; Биотин (Витамин В7) 30 мкг; Пантотенова киселина (Витамин В5) 7 мг; Калций 200 мкг; Желязо 25 мг; Магнезий 25 мг; Цинк 25 мг; Мед 2 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула дневно с храна или според предписанието на лекар.

Biovea PRENATAL COMPLETE 60 капсули - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.