Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea POMEGRANATE 60 Caps

Цена: 14.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea POMEGRANATE 60 Caps информация

Какво представлява нарът?
Нарът е с големината на портокал, кората му е жълтеникава, като с узряването става яркочервена. От вътрешната страна на негодната за консумация кора има отделни клетки, съдържащи семена. Всяко семе е обвито в сочна торбичка, която се изцежда по време на обработването. Съвременните изследвания показват, че сокът от нар притежава много здравословни качества. Той има антиоксидантни, антивирусни и антитуморни свойства. Нарът е добър източник на витамини, тъй като включва витамин А, С и Е, както и фолиева киселина. Този плод се състои от три пъти повече антиоксиданти от виното или зеления чай.

Защо да приемаме нар?
Мощен антиоксидант: Антиоксидантите неутрализират вредното въздействие на свободните радикали в организма. Свободните радикали се образуват по време на нормалните метаболитни процеси в организма. Тютюнопушенето, наднорменото тегло, лошата храна и стресът наред с други фактори могат да предизвикат нездравословно увеличаване на свободните радикали, които започват на атакуват здравите тъкани в организма. Проучванията показват, че много дегенеративни заболявания са пряк резултат от уврежданията, причинени от свободните радикали.
Сърдечно здраве: Според изследванията антиоксидантите в нара ограничават натрупването на плаки по артериалните стени и намаляват стреса върху клетките, покриващи вътрешните стени на кръвоносните съдове. Тези клетки произвеждат азотен окис, който помага на кръвоносните съдове да се разширят. Изследователите са установили, че при лечение със сок от нар сърдечните клетки увеличават производството на азотен окис с 50%. Нарът съдържа полифеноли – силни антиоксиданти, които пряко защитават артериите, като намаляват окислителния стрес. В няколко клинични изследвания с хора е установено, че нарът ефективно влияе на редица фактори, които водят до атеросклероза и сърдечносъдови заболявания. Също така нара поддържа ефективно и здравословно кръвообращение. Здравата кръвоносна система е основа за отлично здраве.
Рак: Предварителни изследвания сочат, че екстрактът от нар може да окаже благоприятно въздействие срещу някои видове рак, особено при забавянето на растежа на раковите клетки. Съдържащите се флавоноиди осигуряват високо ниво на антиоксидация. Редовна консумация на нар може да спомогне за намаляване нивата на PSA в организма и да подпомогне борбата срещу съществуващите ракови клетки в организма. Изследванията показват също, че екстрактът от нар притежава антибактериални и противовирусни свойства.
Стомашно разстройство: Нара съдейства за успокояване на стомаха и диарии, причинени поради храносмилателни проблеми.
Кожа: Нарът неутрализира някои от вредните въздействия на слънчевите лъчи и спомага за регенерацията и оздравяването на кожата. Един от най-ефективните естествени антиоксиданти, предотвратяващи стареенето на кожата.

Състав

Съставки в доза: Нар - Pomegranate: 500mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 2 капсула дневно или според предписанието на лекар.