Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea PAPAYA ENZYME 500mg

Цена: 30.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea PAPAYA ENZYME 500mg информация

Папаята се отглежда в тропичните зони по света - Мексико, Бразилия, Индия и Югоизточна Азия. Тя е богат източник на антиоксиданти хранителни вещества като каротин, витамин С, флавоноиди, витамините от група В, ензими, фолат, пантотенова киселина, калий, магнезий и фибри.

Растителните ензими, като тези в папаята, поставят началото на храносмилането в стомаха. Също така те работят и в тънките черва, и кръвта. За разлика от лекарствата, които контролират биохимията на организма, тези ензими подобряват рационалното използване на храната, така че организмът да може да се излекува сам. Ензимите не си противодействат с лекарствата, които вече са приети, дори могат да намалят необходимите дози от тях. Ензимите, като този в папаята са работната сила на организма и катализират всеки един процес, който се случва на всяко едно ниво в него. С напредване на възрастта, при болестни състояния, прекомерна употреба на тютюневи изделия и алкохолни напитки производството на ензими в панкреаса намалява драстично. Това води до непълното усвояване на хранителните вещества поети чрез хранителните продукти. Недостигът на ензими води до образуване на киселини и газове в стомаха, както и нарушения в нормалното темпо на човешкия метаболизъм.

  • Като цяло, ензимите укрепват здравето на сърдечно-съдовата система и осигуряват защита от онкологични проблеми. Използват се също така и при спортни травми и алергии. Папаята може да е много полезна за профилактика на запушването на кръвоносните съдове и сърдечните проблеми.
  • Възпаления: папаята съдържа няколко уникални протеин-храносмилателни ензими, включително папаин и химопапаин. Доказано е, че тези ензими помагат за справяне с възпаленията, подобряват възстановяването от изгаряния и намаляват белезите от тях. С това може да се обясни защо състоянието на хора с астматични пристъпи и артритни състояния, влошени от възпаление, се подобрява, когато приемат ензими.

Алергии: Ензимите в папаята на Biovea са протеолитични по своето действие, което означава, че те помагат за смилането на протеините и другите аминокиселини, които организмът не смила, или които преминават през системата в полусмляна форма. Ако протеините не бъдат разпознати от организма като част от системата -ще бъдат атакувани- и имунната система често реагира силно. Тази прекалена реакция причинява възпаление, кихане, сълзене на очите и други симптоми, свързвани с този тип реакции.

Състав

Папайн (от плод папая) 500mg

Опаковка: 90 дъвчащи таблетки в контейнер

Употреба

Да се приема 1 дъвчаща таблетка дневно след хранене или според предписанието на лекар.