Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea PANTOTHENIC ACID (Vitamin B5) 500mg

Цена: 39.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea PANTOTHENIC ACID (Vitamin B5) 500mg информация

Пантотеновата киселина е част от семейството на витамин В и често се споменава като витамин B-5. Нейната биоактивна форма - коензим А - играе роля в много процеси в организма, сред които метаболизма на протеините, мазнините и въглехидратите, производството на енергия и синтеза на червените кръвни телца и ключовия невротрансмитер (сигналното вещество, предаващо импулси) ацетилхолин. Пантотеновата киселина се среща в изобилие в много храни и във всички живи организми. Съдържа се в повечето зърнени храни, зеленчуците, месото, както и в черния дроб, маята, сьомгата, яйцата и млечните продукти.

Как действа пантотеновата киселина Biovea и ползите от нея?

Витамин B5 участва в производството на червените кръвни телца и хормоните на надбъбречната жлеза. Организмът я преобразува до катализатор, наречен коензим А. Той е много важен за производството на енергия в организма. Витамин B-5 работи заедно с другите В витамини за подпомагане на процеса на производство на АТФ (аденозинтрифосфат). Именно АТФ активира клетките в организма, като им дава енергия да работят. Според научните изследвания витамин B-5 може да помогне за поддържане на здравословни нивата на холестерола и на триглицеридите в организма, когато вече са с нормални стойности.

Като подкрепа за синтеза на стероидните хормони, пантотенова киселина помага за формирането на няколко класове на хормони, включително естроген, андроген и прогестин. Тя също така помага за метаболизма и поддържанто на солевия и водния баланс в организма.

Контрол на стреса: Тъй като пантотенова киселина поддържа хормоните, синтезирани от надбъбречната жлеза, тя може да помогне за облекчаване на стреса и реакцията на организма в напрегнати ситуации. При дефицит, следователно, може да наруши способността на организма да реагира на стрес. Недостигът на пантотенова киселина може да бъде свързано с високо кръвно налягане. В допълнение, употребата на този витамин е бил одобрен от Американската асоциация на Фармацевтите за подкрепа на функцията на надбъбречната жлеза и при хроничен стрес.

Стареене на кожата и заздравяване на рани: Други ползи от пантотенова киселина Biovea се отнасят до стареенето на кожата. Ролята й произтича от това, че подкрепя синтеза на стероидните хормони. С напредване на възрастта, кожата става по-груба по-суха. Пантотенова киселина може потенциално да помогне за облекчаване на някои от тези ефекти. Използване на лосион за лице, съдържащ пантотенова киселина помага за подобряване на тонуса и текстурата на кожата. Този витамин може също да помогне за зарастване на раните. Пантотеновата киселина ускорява зарастване на раните, чрез стимулиране на имунния отговор в тялото.

Кой се нуждае от продукта?

Високите нива на енергия са важни както за бодибилдърите и спортистите, така и за всеки, който иска да бъде в добра физическа форма. Въпреки че дефицит на витамин В-5 почти не се наблюдава, допълнителният му прием може само да е от полза.

Препоръчва се при различни патологични състояния, свързани с нарушаване на метаболитните процеси (включително при нарушена функция на щитовидната жлеза, надбъбречната жлеза), при недостатъчност на кръвообращението, при нарушени функции на нервната система , алергични състояния , при кожни проблеми, при изгаряния, при проблеми на горните дихателни пътища, проблеми с черния дроб, храносмилателни и др. По силата на съдействието на функционирането на фолиевата киселина, пантотеновата киселина е необходима при бременност за предотвратяване на пороци на вътрешноутробно развитие на плода.

Състав

Пантотенова киселина (калциев D-пантеноат) 500 мг; Калций (калциев D-пантеноат) 45 мг.

Опаковка: 100 капсули в контейнер

Употреба

Да се приема 1 капсулa дневно или според предписанието на лекар.