Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea PANTOTHENIC ACID (Vitamin B5) 500mg

Цена: 39.00 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea PANTOTHENIC ACID (Vitamin B5) 500mg информация

Пантотеновата киселина е част от семейството на витамин В и често се споменава като витамин B-5. Нейната биоактивна форма - коензим А - играе роля в много процеси в организма, сред които метаболизма на протеините, мазнините и въглехидратите, производството на енергия и синтеза на червените кръвни телца и ключовия невротрансмитер (сигналното вещество, предаващо импулси) ацетилхолин. Пантотеновата киселина се среща в изобилие в много храни и във всички живи организми. Съдържа се в повечето зърнени храни, зеленчуците, месото, както и в черния дроб, маята, сьомгата, яйцата и млечните продукти.

Как действа пантотеновата киселина Biovea и ползите от нея?

Витамин B5 участва в производството на червените кръвни телца и хормоните на надбъбречната жлеза. Организмът я преобразува до катализатор, наречен коензим А. Той е много важен за производството на енергия в организма. Витамин B-5 работи заедно с другите В витамини за подпомагане на процеса на производство на АТФ (аденозинтрифосфат). Именно АТФ активира клетките в организма, като им дава енергия да работят. Според научните изследвания витамин B-5 може да помогне за поддържане на здравословни нивата на холестерола и на триглицеридите в организма, когато вече са с нормални стойности.

Като подкрепа за синтеза на стероидните хормони, пантотенова киселина помага за формирането на няколко класове на хормони, включително естроген, андроген и прогестин. Тя също така помага за метаболизма и поддържанто на солевия и водния баланс в организма.

Контрол на стреса: Тъй като пантотенова киселина поддържа хормоните, синтезирани от надбъбречната жлеза, тя може да помогне за облекчаване на стреса и реакцията на организма в напрегнати ситуации. При дефицит, следователно, може да наруши способността на организма да реагира на стрес. Недостигът на пантотенова киселина може да бъде свързано с високо кръвно налягане. В допълнение, употребата на този витамин е бил одобрен от Американската асоциация на Фармацевтите за подкрепа на функцията на надбъбречната жлеза и при хроничен стрес.

Стареене на кожата и заздравяване на рани: Други ползи от пантотенова киселина Biovea се отнасят до стареенето на кожата. Ролята й произтича от това, че подкрепя синтеза на стероидните хормони. С напредване на възрастта, кожата става по-груба по-суха. Пантотенова киселина може потенциално да помогне за облекчаване на някои от тези ефекти. Използване на лосион за лице, съдържащ пантотенова киселина помага за подобряване на тонуса и текстурата на кожата. Този витамин може също да помогне за зарастване на раните. Пантотеновата киселина ускорява зарастване на раните, чрез стимулиране на имунния отговор в тялото.

Кой се нуждае от продукта?

Високите нива на енергия са важни както за бодибилдърите и спортистите, така и за всеки, който иска да бъде в добра физическа форма. Въпреки че дефицит на витамин В-5 почти не се наблюдава, допълнителният му прием може само да е от полза.

Препоръчва се при различни патологични състояния, свързани с нарушаване на метаболитните процеси (включително при нарушена функция на щитовидната жлеза, надбъбречната жлеза), при недостатъчност на кръвообращението, при нарушени функции на нервната система , алергични състояния , при кожни проблеми, при изгаряния, при проблеми на горните дихателни пътища, проблеми с черния дроб, храносмилателни и др. По силата на съдействието на функционирането на фолиевата киселина, пантотеновата киселина е необходима при бременност за предотвратяване на пороци на вътрешноутробно развитие на плода.

Състав

Пантотенова киселина (калциев D-пантеноат) 500 мг; Калций (калциев D-пантеноат) 45 мг.

Опаковка: 100 капсули в контейнер

Употреба

Да се приема 1 капсулa дневно или според предписанието на лекар.

Biovea PANTOTHENIC ACID (Vitamin B5) 500mg - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.