Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea OLIVE LEAF GLYCERITE 60 мл

Цена: 37.00 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea OLIVE LEAF GLYCERITE 60 мл информация

Листата на маслината съдържат редица вещества, предимно феноли и лигнани, които са изключително полезни за човешкия организъм. Олеуропеин - една от най-популярните съставки на листата на маслината - е надарен с много здравословни свойства, свързани с антиоксидантното му действие. Екстрактът от листа на маслина Biovea е едно от най-добрите, ако не и най-доброто природно антибактериално и противоокислително средство, познато на човека.

Как въздейства екстракта OLIVE LEAF GLYCERITE Biovea ?

Мощен антиоксидант. Подпомага борбата със свободните радикали.

Превенция на бактериални, вирусни и гъбични инфекции: Лабораторни изследвания потвърждават, че екстрактът от маслинови листа има мощно антимикробно действие, като предпазва от размножаване на бактериите, вирусите и гъбичките. Има данни за това, че екстрактът от маслинови листа ефективно унищожава щамовете на широко разпространените E. Coli, Staphylococcus aureus и Candida. Приема се също, че маслиновите листа помагат да се предпазим от настинка и грип. Хората, които пият чай от маслинови листа или приемат редовно хранителна добавка с екстракт от тях страдат по-рядко от грип и настинки, а продължителността на симптомите в документираните случаи намалява.

При висока кръвна захар: Фитохимикалът олеуропеин помага за понижаването нивото на кръвната захар. Той увеличава освобождаването на инсулин от панкреаса, което е необходимо условие за пренасянето на захарните молекули от кръвта в клетките, където да бъдат използвани за енергия. Освен това олеуропеинът прави клетъчните стени по-чувствителни към инсулина.

Грижа за сърдечно-съдовата система. Маслиновите листа понижават лошия холестерол. Лошият холестерол в кръвта причинява натрупването на мастни плаки по стените на артериите. Те водят до стесняване на артериите, а това от своя страна води до високо кръвно налягане. Евентуално тези плаки могат да се откъснат и да преминат в потока на кръвта и да доведат до сърдечна недостатъчност или удар. Данните от някои изследвания сочат, че маслиновите листа могат да са полезни и за предпазване от сърдечни проблеми.

Кръвното налягане: Фитохимикалите в маслиновите листа доказано понижават кръвното налягане като отпускат гладката мускулатура в кръвоносните съдове и по този начин ги разширяват. Научните изследвания констатират значителен понижаващ ефект и върху систоличното, и върху диастоличното кръвно налягане.

Странични ефекти на екстракта от маслинови листа:

Тъй като може да причини известен стомашен дискомфорт (раздразнение), се препоръчва екстрактът от маслинови листа да се приема заедно с храната. Като цяло обаче все още няма достатъчно данни за някакви сериозни негативни ефекти върху хората от употребата на маслинови листа. Все пак техният прием не се препоръчва при бременни и кърмачки, както и при хора със заболявания на черния дроб или бъбреците. Ако приемате лекарства против диабет или за понижаване на кръвното, също не бива да взимате тази добавка без предварителна консултация с лекар.

Състав

Състав в доза: Екстракт от листата на маслина Olea europaea (стандартизиран до мин. 18% олеуропеин). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приемат 2 капкомера 1-2 пъти дневно, при нужда или според предписанието на лекар. Разклати добре преди употреба.

Biovea OLIVE LEAF GLYCERITE 60 мл - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.