Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea OLIVE LEAF GLYCERITE 60 мл

Цена: 37.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea OLIVE LEAF GLYCERITE 60 мл информация

Листата на маслината съдържат редица вещества, предимно феноли и лигнани, които са изключително полезни за човешкия организъм. Олеуропеин - една от най-популярните съставки на листата на маслината - е надарен с много здравословни свойства, свързани с антиоксидантното му действие. Екстрактът от листа на маслина Biovea е едно от най-добрите, ако не и най-доброто природно антибактериално и противоокислително средство, познато на човека.

Как въздейства екстракта OLIVE LEAF GLYCERITE Biovea ?

Мощен антиоксидант. Подпомага борбата със свободните радикали.

Превенция на бактериални, вирусни и гъбични инфекции: Лабораторни изследвания потвърждават, че екстрактът от маслинови листа има мощно антимикробно действие, като предпазва от размножаване на бактериите, вирусите и гъбичките. Има данни за това, че екстрактът от маслинови листа ефективно унищожава щамовете на широко разпространените E. Coli, Staphylococcus aureus и Candida. Приема се също, че маслиновите листа помагат да се предпазим от настинка и грип. Хората, които пият чай от маслинови листа или приемат редовно хранителна добавка с екстракт от тях страдат по-рядко от грип и настинки, а продължителността на симптомите в документираните случаи намалява.

При висока кръвна захар: Фитохимикалът олеуропеин помага за понижаването нивото на кръвната захар. Той увеличава освобождаването на инсулин от панкреаса, което е необходимо условие за пренасянето на захарните молекули от кръвта в клетките, където да бъдат използвани за енергия. Освен това олеуропеинът прави клетъчните стени по-чувствителни към инсулина.

Грижа за сърдечно-съдовата система. Маслиновите листа понижават лошия холестерол. Лошият холестерол в кръвта причинява натрупването на мастни плаки по стените на артериите. Те водят до стесняване на артериите, а това от своя страна води до високо кръвно налягане. Евентуално тези плаки могат да се откъснат и да преминат в потока на кръвта и да доведат до сърдечна недостатъчност или удар. Данните от някои изследвания сочат, че маслиновите листа могат да са полезни и за предпазване от сърдечни проблеми.

Кръвното налягане: Фитохимикалите в маслиновите листа доказано понижават кръвното налягане като отпускат гладката мускулатура в кръвоносните съдове и по този начин ги разширяват. Научните изследвания констатират значителен понижаващ ефект и върху систоличното, и върху диастоличното кръвно налягане.

Странични ефекти на екстракта от маслинови листа:

Тъй като може да причини известен стомашен дискомфорт (раздразнение), се препоръчва екстрактът от маслинови листа да се приема заедно с храната. Като цяло обаче все още няма достатъчно данни за някакви сериозни негативни ефекти върху хората от употребата на маслинови листа. Все пак техният прием не се препоръчва при бременни и кърмачки, както и при хора със заболявания на черния дроб или бъбреците. Ако приемате лекарства против диабет или за понижаване на кръвното, също не бива да взимате тази добавка без предварителна консултация с лекар.

Състав

Състав в доза: Екстракт от листата на маслина Olea europaea (стандартизиран до мин. 18% олеуропеин). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приемат 2 капкомера 1-2 пъти дневно, при нужда или според предписанието на лекар. Разклати добре преди употреба.