Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea NETTLES 400mg

Цена: 29.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea NETTLES 400mg информация

Обикновената коприва (Urtica dioica or urens) отдавна се слави със своите тонизиращи свойства, а скоро бе открито, че е полезна за синусите при смяната на сезоните. Копривата на Biovea е изсушена чрез замразяване, за да се съхрани силата на активните й съставки, съдържащи се в копривните власинки и листата. Благодарение на този процес нашата коприва доставя на организма всички полезни вещества, присъщи на растението .

Обикновената коприва се среща в Европа, Азия, както и в Северна Америка. Височината й е около 25 см, но може да достигне и 70-90 см. Вирее на почви, които са богати на азот. Всички коприви парят, но това им качество изчезва, след като бъдат изсушени или сготвени. Копривата е ценен тонизатор след дългите зимни месеци, тъй като е силен естествен източник на много витамини и минерали.

Копривата е богата на витамин А и С и на хранителни вещества, сред които калций, магнезий, бор, желязо, йод, силиций, сяра, калий, хлорофил, хистамин, холин, серотонин, глюкохинони, биофлавоноиди, танини и аминокиселини. Тя съдържа необичайно високо за растение количество белтък (40%). И тъй като е наситена с такова богатство от хранителни вещества, тя е цялостен тонизатор, подсилващ организма. Тя е полезна при анемии, а високото съдържание на витамин С гарантира, че желязото ще се усвои правилно в организма.

Защо да приемате коприва Biovea ?

Пикочопроводни пътища: Копривата на Biovea оказва умерен диуретичен ефект, което обяснява защо надземната част на копривата се използва широко при проблеми на пикочопроводните пътища, като инфекции на пикочния мехур, например. Диуретиците се използват също за понижаване на високото кръвно налягане. Съвременни изследвания с хора и лабораторни животни потвърждават, че копривата увеличава производството на урина. В комбинация с приемането на голямо количество вода тя е одобрена от Федералния институт по лекарствените средства и медицински продукти в Германия (германската държавна агенция, която оценява безопасността и ефективността на билковите продукти) за възпаления на пикочопроводните пътища и за предотвратяване на образуването на камъни в бъбреците.

Артритна / мускулна болка: Надземната част на копривата се използва при мускулни и артритни болки . Копривата на Biovea може да противодейства на произвежданите от тялото химикали, предизвикващи възпаления (особено тумор-некрозния фактор-алфа). Следователно копривата оказва противовъзпалителен ефект. Смята се също, че химичните вещества в копривата намаляват усещането за болка и пречат на нервите да изпращат сигналите за болка. Всички тези ефекти намаляват болката и сковаването и други подобни състояния. Копривата може да облекчи и други възпалителни процеси .

Сезонни алергии: Коприва Biovea намалява количеството на хистамин, който се произвежда от тялото в отговор на алергена. Алергенът е вещество, което може да предизвика прекомерен имунен отговор при хора, които са чувствителни към него. Такъв алерген е например цветният прашец (поленът). Чрез това свое потенциално свойство копривата е полезна за намаляване на симптомите на алергия.

Копривата е един от най-мощните източници на желязо в растителното царство. Чудесна е за анемия, по време на менструация и за тонизиране на кръвта, при храносмилателни смущения с диария, кръвотечение от носа, обилна менструация, хемороиди. Прилага се и при висока кръвна захар, дихателни проблеми, за витамини и минерални соли. Употребява се и външно като улесняващо епителизирането на раните средство, при отоци, при натъртвания, косопад и др.

Противопоказания:

• Понякога, хора, приемащи коприва, могат да получат леко стомашно разстройство. В такива случаи копривата трябва да се приема с храна.

Състав

Коприва 400mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Опаковка: 60 капсули в контейнер

Употреба

Да се приема 1 капсула 2-3 пъти дневно или според предписанието на лекар.