Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

 •  

Biovea MULTI MINERAL 90 Tablets

Цена: 32.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea MULTI MINERAL 90 Tablets информация

Какво представлява Multi-Mineral на Biovea?

Минералите са изключително важни за здравето на организма и дефицитът им е предпоставка за нарушения на определени функции. Multi-Mineral на Biovea е универсална формула с висока потенция, която предоставя жизненоважни минерали, необходими за постигане на оптимално здраве. Формулата е съставена от внимателно подбрани минерали за цялостно подхранване на организма, нормалната обмяна на веществата, ензимната и коензимната активност и всички биохимични реакции в организма. Подходяща е за хора във всички възрасти.

Какви минерали се съдържат в Multi-Mineral на Biovea и как действат те?

 • Калций: Калцият е основен минерал, който има многобройни важни функции. Способността за усвояване на калция намалява с възрастта. Ако тялото не получава достатъчно, то го извлича от костите, правейки ги порести и чупливи. Допълнителният прием на калций е от голямо значение за поддържане на силни и здрави кости и за забавяне на загубата на костна плътност. Необходим за правилното кръвосъсирване и функциите на мускулите. Срещу алергии, кожни проблеми. Подпомага предаването на нервните импулси. Намалява киселините в стомаха и понижава кръвното налягане.
 • Хром пиколинат: Хромът е микроелемент,който увеличава ефекта от инсулина в организма, подобрявайки способността за усвояване на глюкозата и така води до по-добро кръвообращение, и поддържане на нормални нива на кръвната захар. Спомага за по-голяма енергичност, изгарянето на мазнините и натрупването на мускулна маса.
 • Мед: Въпреки че медта е микроелемент, необходим само в малки количества, той влияе на правилното протичане на редица важни процеси, както и на костите, имунната система, кожата, косата и др.
 • Йод: Минерал, необходим за производството на хормоните на щитовидната жлеза, които поддържат нормалната обмяна на веществата в клетките на организма. Хора, които избягват млечните храни, морските продукти, обработените храни и йодираната сол има опасност да развият дефицит на йод. Йодният дефицит може да причини занижена функция на щитовидната жлеза.
 • Желязо: Помага за снабдяването на целия организъм с кислород посредством червените кръвни телца. То също участва в превръщането на кръвната захар в енергия. Желязото доставя жизненоважната енергия за производството на ензими, участващи в образуването на нови клетки, аминокиселини, хормони и невротрансмитери. Други важни дейности, изискващи желязо, са детоксикацията на черния дроб, обмяната на мастните киселини, синтезът на карнитин и невротрансмитерите(пренасят нервни импулси) серотонин и допамин. Желязото е съществено за производството на колаген и еластин, които осигуряват целостта и еластичността на органите и тъканите.
 • Манган: Основната роля, на манганът е на коензим в редица метаболитни процеси. Той помага на организма да произвежда енергия от храната, участва в работата на щитовидната жлеза и в образуването на костна тъкан. Манганът е свързан и с функционирането на имунната система и може да подпомогне възстановяването на мускула при разтягания и навяхвания. Подпомага транспортирането и усвояването на минералите, което поддържа кожата, костите и хрущялите здрави.
 • Магнезий: Важен за стотици химични реакции в организма. Действа като коензим (работи съвместно с ензимите) за правилното функциониране на нервите и мускулите, за образуването на кости и енергийния метаболизъм. От особена важност е за нормалната сърдечна функция. Магнезият подпомага функцията на белия дроб и здравословните стойности на холестерола и кръвната захар. Съдейства за спиране образуването на камъни в бъбреците. Също така разширява кръвоносните съдове, като спомага за намаляване на кръвното налягане.
 • Молибден: Компонент е на важни реакции, които пречистват черния дроб. Концентриран е основно в черния дроб, бъбреците, костите и кожата.
 • Калий: Подпомага щитовидната, надбъбречната жлеза и бъбреците. Съдейства за контролиране на водния баланс в организма и пренасянето на хранителните вещества в тялото. Спомага за понижаване на кръвното налягане. Предпазва от загуба на костна маса. Намалява риска от сърдечен удар. Допринася за поддържане на нормална бъбречна функция. Важен за предаването на нервните импулси и мускулните съкращения. Срещу възпалителни чревни болести.
 • Селен: Селенът е неизменна част от антиоксидантния ензим глутатион пероксидаза. Селенът спомага за предпазването на клетките от действията на свободните радикали, които се произвеждат по време на нормалния кислороден обмен на веществата.
 • Витамин D: поддържа нормални кръвни нива на калция и фосфора. Витамин D спомага за усвояването на калция и поддържането на здрави кости. Той съдейства за минерализацията на костите съвместно с редица други витамини, минерали и хормони. Без витамин D костите изтъняват, стават чупливи, меки или се деформират.
 • Цинк: Всяка клетка в организма се нуждае от него и стотици процеси в организма разчитат на него – от имунната система и ензимите, които произвеждат ДНК, до вкусовите рецептори и обонянието. Въпреки че организмът не го произвежда самостоятелно, този минерал е достъпен в питейната вода и някои храни. Въпреки това изненадващ брой хора не получават достатъчно цинк чрез храната. Смята се, че той укрепва имунната система чрез подобряване на дейността на тимусната жлеза и производството й на бели кръвни телца. В допълнение, автоимунни проблеми (хронични, свързани с неправилното функциониране на имунната система) могат да се повлияят благоприятно от допълнителния прием на цинк. Наличието на прекалено малко цинк се свързва с отслабена имунна система при по-възрастните хора. Полезен е и в борбата с настинките и симптомите на грип.

Състав

Състав в доза: Калций (calcium complexes) 1000mg; Желязо 20mg; Йод (от келп) 150mcg; Магнезий (magnesium complexes) 500mg; Цинк 22.5mg; Селен 50mcg; Мед 1mg; Манган 5mg; Хром (chromium picolinate) 100mcg; Молибден 50mcg; Калий 99mg; Витамин D (cholecalciferol) 200 IU; L-глутаминова киселина 50mg; Бор 3mg; Ванадий 50mcg

Употреба

Да се приемат 2 таблетки дневно с храната или според предписанието на лекар.