Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

 •  

Biovea MULTI MINERAL 90 Tablets

Цена: 32.00 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea MULTI MINERAL 90 Tablets информация

Какво представлява Multi-Mineral на Biovea?

Минералите са изключително важни за здравето на организма и дефицитът им е предпоставка за нарушения на определени функции. Multi-Mineral на Biovea е универсална формула с висока потенция, която предоставя жизненоважни минерали, необходими за постигане на оптимално здраве. Формулата е съставена от внимателно подбрани минерали за цялостно подхранване на организма, нормалната обмяна на веществата, ензимната и коензимната активност и всички биохимични реакции в организма. Подходяща е за хора във всички възрасти.

Какви минерали се съдържат в Multi-Mineral на Biovea и как действат те?

 • Калций: Калцият е основен минерал, който има многобройни важни функции. Способността за усвояване на калция намалява с възрастта. Ако тялото не получава достатъчно, то го извлича от костите, правейки ги порести и чупливи. Допълнителният прием на калций е от голямо значение за поддържане на силни и здрави кости и за забавяне на загубата на костна плътност. Необходим за правилното кръвосъсирване и функциите на мускулите. Срещу алергии, кожни проблеми. Подпомага предаването на нервните импулси. Намалява киселините в стомаха и понижава кръвното налягане.
 • Хром пиколинат: Хромът е микроелемент,който увеличава ефекта от инсулина в организма, подобрявайки способността за усвояване на глюкозата и така води до по-добро кръвообращение, и поддържане на нормални нива на кръвната захар. Спомага за по-голяма енергичност, изгарянето на мазнините и натрупването на мускулна маса.
 • Мед: Въпреки че медта е микроелемент, необходим само в малки количества, той влияе на правилното протичане на редица важни процеси, както и на костите, имунната система, кожата, косата и др.
 • Йод: Минерал, необходим за производството на хормоните на щитовидната жлеза, които поддържат нормалната обмяна на веществата в клетките на организма. Хора, които избягват млечните храни, морските продукти, обработените храни и йодираната сол има опасност да развият дефицит на йод. Йодният дефицит може да причини занижена функция на щитовидната жлеза.
 • Желязо: Помага за снабдяването на целия организъм с кислород посредством червените кръвни телца. То също участва в превръщането на кръвната захар в енергия. Желязото доставя жизненоважната енергия за производството на ензими, участващи в образуването на нови клетки, аминокиселини, хормони и невротрансмитери. Други важни дейности, изискващи желязо, са детоксикацията на черния дроб, обмяната на мастните киселини, синтезът на карнитин и невротрансмитерите(пренасят нервни импулси) серотонин и допамин. Желязото е съществено за производството на колаген и еластин, които осигуряват целостта и еластичността на органите и тъканите.
 • Манган: Основната роля, на манганът е на коензим в редица метаболитни процеси. Той помага на организма да произвежда енергия от храната, участва в работата на щитовидната жлеза и в образуването на костна тъкан. Манганът е свързан и с функционирането на имунната система и може да подпомогне възстановяването на мускула при разтягания и навяхвания. Подпомага транспортирането и усвояването на минералите, което поддържа кожата, костите и хрущялите здрави.
 • Магнезий: Важен за стотици химични реакции в организма. Действа като коензим (работи съвместно с ензимите) за правилното функциониране на нервите и мускулите, за образуването на кости и енергийния метаболизъм. От особена важност е за нормалната сърдечна функция. Магнезият подпомага функцията на белия дроб и здравословните стойности на холестерола и кръвната захар. Съдейства за спиране образуването на камъни в бъбреците. Също така разширява кръвоносните съдове, като спомага за намаляване на кръвното налягане.
 • Молибден: Компонент е на важни реакции, които пречистват черния дроб. Концентриран е основно в черния дроб, бъбреците, костите и кожата.
 • Калий: Подпомага щитовидната, надбъбречната жлеза и бъбреците. Съдейства за контролиране на водния баланс в организма и пренасянето на хранителните вещества в тялото. Спомага за понижаване на кръвното налягане. Предпазва от загуба на костна маса. Намалява риска от сърдечен удар. Допринася за поддържане на нормална бъбречна функция. Важен за предаването на нервните импулси и мускулните съкращения. Срещу възпалителни чревни болести.
 • Селен: Селенът е неизменна част от антиоксидантния ензим глутатион пероксидаза. Селенът спомага за предпазването на клетките от действията на свободните радикали, които се произвеждат по време на нормалния кислороден обмен на веществата.
 • Витамин D: поддържа нормални кръвни нива на калция и фосфора. Витамин D спомага за усвояването на калция и поддържането на здрави кости. Той съдейства за минерализацията на костите съвместно с редица други витамини, минерали и хормони. Без витамин D костите изтъняват, стават чупливи, меки или се деформират.
 • Цинк: Всяка клетка в организма се нуждае от него и стотици процеси в организма разчитат на него – от имунната система и ензимите, които произвеждат ДНК, до вкусовите рецептори и обонянието. Въпреки че организмът не го произвежда самостоятелно, този минерал е достъпен в питейната вода и някои храни. Въпреки това изненадващ брой хора не получават достатъчно цинк чрез храната. Смята се, че той укрепва имунната система чрез подобряване на дейността на тимусната жлеза и производството й на бели кръвни телца. В допълнение, автоимунни проблеми (хронични, свързани с неправилното функциониране на имунната система) могат да се повлияят благоприятно от допълнителния прием на цинк. Наличието на прекалено малко цинк се свързва с отслабена имунна система при по-възрастните хора. Полезен е и в борбата с настинките и симптомите на грип.

Състав

Състав в доза: Калций (calcium complexes) 1000mg; Желязо 20mg; Йод (от келп) 150mcg; Магнезий (magnesium complexes) 500mg; Цинк 22.5mg; Селен 50mcg; Мед 1mg; Манган 5mg; Хром (chromium picolinate) 100mcg; Молибден 50mcg; Калий 99mg; Витамин D (cholecalciferol) 200 IU; L-глутаминова киселина 50mg; Бор 3mg; Ванадий 50mcg

Употреба

Да се приемат 2 таблетки дневно с храната или според предписанието на лекар.

Biovea MULTI MINERAL 90 Tablets - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.