Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea MSM 500mg 180 Capsules

Цена: 29.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea MSM 500mg 180 Capsules информация

MSM (метилсулфонилметан) е естествена, органично свързана сяра, участваща в множество функции в организма. След кислорода, водата и солта, сярата е четвъртият най-потребен елемент в човешката и животинската храна. Участва в почти всички метаболитни процеси в организма и е съществен за регенерацията и храненето на здравите клетки. Нетоксичен е и се съдържа във всички флуиди и тъкани на човешкото тяло.

Сярата е един от основните градивни елементи в структурата на организма. Когато имаме дефицит на сяра (MSM), нашия организъм не може да произведе достатъчно качествени клетки, за да компенсира последиците от наличието на увредени клетки. Тогава сме податливи за различни болестни състояния, алергии и болки, докато здравите клетки надделеят. Ежедневният прием на допълнително количество MSM е предпоставка за добро здраве. Без необходимото количество MSM, аминокиселините ще продължават да изграждат жлезите в нашия организъм, но няма да произвеждат качествени ензими, правейки ни податливи. MSM е гъвкавата връзка между протеините. Когато една клетка умира, друга нова клетка заема нейното място. Без необходимото количество MSM, тя губи своята еластичност, а когато тъканите загубят своята еластичност е налице предпоставка за нарушение на функциите им.

Как действа MSM Biovea ?

  • MSM Biovea улеснява обмяната на кислород, въглероден диоксид и хранителни вещества, които подпомагат оздравителния процес на кожата. MSM е биодостъпен източник на хранителна сяра, подпомагаща есенциалната сяра за синтеза на протеините, хормоните, съединителните тъкани и ензимите. Като главен компонент на колагена сярата помага на тялото да се предпази от инфекции и благоприятства възстановяването на съединителните тъкани. MSM е по-полезен, когато се взема с витамин С, който е съществен за синтеза на съединителната тъкан и подобрява усвояването и оползотворяването на MSM.
  • MSM Biovea действа като аналгетик и противовъзпалително средство. Той също възпрепятства мускулните спазми и подобрява кръвообращението. Дава възможност на мускулите да се възстановят и ги предпазва от възпаления. Участва в синтеза на колаген и подхранва ставите и хрущялите, премахва сковаността и болките, и спомага при артритни състояния.
  • MSM Biovea детоксикира организма, намалява алергичните реакции, облекчава киселините и дискомфорта в стомаха, действа антибактериално, намалява симптомите на махмурлук, повишава енергията и концентрацията, помага при висока кръвна захар.
  • Алергичната реакция е отговор на организма към нещо чуждо, постъпило в организма. Тези чужди протеини и свободни радикали нахлуват във вашето тяло и предизвикват реакция и проблеми. Организмът отговаря с кихане, затруднено дишане, обриви, подпухване, подуване на клепачите и др. Когато приемате MSM, вашите клетки стават по-пропускливи, позволявайки на вашия организъм бързо да изчисти всички чужди частици от себе си. На всеки 12 часа той е устроен да изчиства всяка клетка от нежелани остатъци. Когато се храните неправилно, клетъчните стени стават твърди и нееластични и това пречи на флуидите да преминават през тях. MSM прави клетъчните стени по-меки, позволявайки на чуждите протеини и на свободните радикали да бъдат отмити от вашия организъм.

Ако приемате достатъчно количество MSM, всички чужди частици ще бъдат изхвърляни от организма ви и алергичните реакции ще бъдат намалени до минимум. MSM се препоръчва за неутрализиране и елиминиране на токсините, както и за облекчаване на алергии от храна и околната среда, на болки, вследствие на възпаления, на стомашно-чревни проблеми и инфекции.

Защо да приемаме MSM Biovea ?

Тъй като биохранителната сяра играе основна роля в редица функции на организма, то допълнителният прием на MSM подобрява в значителна степен болестни състояния като алергии, астматични пристъпи, нарушена функция на дробовете, артритни състояния, главоболие, кожни проблеми, проблеми на храносмилателния и стомашния тракт, лошо кръвообращение, нарушена клетъчна осмоза и усвояване.

  • Бръчки: MSM Biovea помага за минимализиране на бръчките и придава по-здрав и жизнен вид на кожата, също така подсилва косата и ноктите. Ако съществува недостиг на MSM, когато организмът подменя старите кожни клетки, новите са по-нееластични и податливи на сбръчкване. Допълнителният прием на MSM помага на организма да подмени „непълноценните” клетки с качествени, здрави и еластични клетки. При продължителна употреба бръчките могат да се изгладят. Спомага за заличаването на тъмни петна и кожни тумори и спиране на развитието им.
  • Нарушена функция на белите дробове: Вредните изпарения, пушенето, дефицит на MSM и др. са утежняващи фактор за развитието на емфиземен проблем. Допълнителният прием на MSM може да доведе до ремисията му и подобряване на състоянието на пациентите.
  • Висока кръвна захар: Благодарение на MSM можете да се постигне саморегулиране на кръвната захар, тъй като MSM помага за правилното усвояване на кръвната захар и инсулина и дори за възстановяването на увредения панкреас. Когато е налице недостиг на MSM, клетъчните мембрани стават по-малко пропускливи, панкреасът се претоварва и накрая спира да работи, докато кръвната захар се натрупва в кръвния поток, вместо да навлезе в клетките и да достави храна и енергия.
  • Възпалени стави и мускули: MSМ притежава способността да повишава издръжливостта и да премахва възпалението на мускулите. Причината е в това, че MSM увеличава способността на тялото да отстранява отпадъците и токсините на клетъчно ниво, а оттам започва доброто здраве. 
  • Гъбички кандида: Тези организми се намират в дебелите черва, където съжителстват с ацидофил и предпазват от разпространението на вредни бактерии. Когато ацидофилът се увреди или бъде елиминиран при употребата на антибиотици, кандида може да се размножи прекалено до такава степен, че да засегне целия организъм, т.е. да навлезе в кръвния поток и да се бори за храна, оставяйки отпадни материали, които предизвикват болестни състояния. Чрез балансиране на pH в кръвния поток и в тъканите на организма МSM възпрепятства съществуването на кандида извън червата, където й е мястото.

Състав

MSM (метилсулфонилметан) 500mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

Biovea MSM 500mg 180 Capsules - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.