Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea MILK THISTLE 100mg

Цена: 24.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea MILK THISTLE 100mg информация

Млечният бодил (Silybum marianum), член на семейство Слънчогледови, е използван от билкарите от повече от 2000 години. Той е високо, здраво, плодоносно растение, произхождащо от Средиземноморието. Млечният бодил е едно от най-древните билкови лекове - древните лечители открили, че той стимулира отделянето на жлъчка от черния дроб, подпомагайки здравословното храносмилане, и затова се използва при проблеми на черния дроб.

Как действа млечния бодил Biovea и какви са научните доказателства за това?

Плодът на растението съдържа флавонолигнани. Те са отговорни за ползите от билката. Млечният бодил се използва изключително за подобряване на здравето на черния дроб. Той е много силен антиоксидант и като такъв помага за освобождаване от токсични елементи от организма. Когато черният дроб е увреден от прекомерната консумация на алкохол, употребата на стероиди, замърсяването на околната среда или някакви други фактори, млечния бодил му помага да генерира нови чернодробни клетки. Билката може също да бъде полезена за намаляване на риска от развитието на камъни в жлъчката. Нейната способност да пречиства черния дроб е дроб документирана в научната литература.

Кой се нуждае от млечен бодил Biovea ?

Белият трън Biovea би оказал благоприятно въздействие на хора с чернодробни проблеми или други трайни здравословни проблеми; хора, страдащи или възстановяващи се от алкохолизъм; хора, които имат нужда от силни антиоксиданти; спортисти, които желаят да подобрят спортните си постижения и общата си физическа форма. Тъй като белия трън има способността да подпомогне образуването на нови чернодробни клетки, настоящите или бившите алкохолици могат да се възползват от него. Доказано е, че той ускорява възстановяването на черния дроб и го защитава от по-нататъшно увреждане вследствие на злоупотребата с алкохол. Отстранява токсичните вещества и вредните оксиданти от организма им. Млечния бодил защитава черния дроб от увреждания чрез детоксикация на организма. Спортистите и културистите могат да се възползват от него. Обикновено те използват много хранителни добавки едновременно, за да подобрят представянето си. Едновременната употреба на много добавки може да натовари черния дроб. След цикъл с продукти за растеж на мускулите, прохормони, термогеници или всякакви други добавки е полезно спортистите да позволят на организма си да почине от добавките, докато приемат млечен бодил, за да укрепят черния си дроб.

Какво количество трябва да се приема? Има ли някакви странични ефекти?

Страничните ефекти вследствие на предозиране включват: гадене, болки в стомаха, повръщане, диария и главоболие. За да се избегнат тези усложнения, се препоръчва стриктно да се следват указанията на етикета на опаковката.

Противопоказания:

• Ако имате чернодробни проблеми или сте бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да използвате продукта Млечен бодил. 

• Смята се, че млечния бодил може да наруши работата на чернодробната транспортна езимна система "цитохром P450". Теоритично се предполага, че при успореден прием на силимарин и лекарства, чиято ефективност разчита те да бъдат пренесени от въпросната ензимна система, ефектът на вторите няма да бъде реализиран в пълна сила или ще бъде подтиснат. В това число влизат някои лекарства за кръвно налягане. Ако имате проблеми с кръвното налягане, най-добре се консултирайте с кардиолог, дали може да приемате силимарин и в каква доза.

Състав

Млечен бодил (Бял трън) 100mg (80mg силимарин). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.

Употреба

Употреба: Да се приема 1 капсулa 2-3 пъти дневно или според предписанието на лекар.