Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

 •  

Biovea MEGA POTENCY FISH OIL 1000mg

Цена: 27.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea MEGA POTENCY FISH OIL 1000mg информация

Какво представлява рибеното масло Mega Potency Biovea ?

Досега най-добрият вид омега-3 мастни киселини са тези, които се съдържат в рибата. Те съдържат две мастни киселини, жизненоважни за човешкото здраве - DHA (докозахексаенова киселина ) и EPA (ейкозапентаенова киселина). Играят основна роля за предотвратяването на много болестни състояния. Човешкият мозък също разчита много на DHA – ниските и нива се свързват с депресивни състояния, лошата памет и високия риск от развитие на нервни проблеми. Днес изследователите свързват също недостатъчния прием на тези омега-3 мастни киселини от бременни жени с преждевременното раждане, ниското тегло на новородените и хиперактивността у децата. Нашето масло Mega Potency Biovea съдържа 1000mg рибено масло, 360mg EPA и 240mg DHA в едно драже. За съжаление консумирането на прясна риба, било то океанска, речна или от рибарник, вече не е препоръчително. Навсякъде по света количеството на живак в рибата е достигнало опасно високи нива и опасностите от този живак за вашето здраве днес надделяват над ползите от омега-3 мастните киселини. Редовната консумация на рибено масло от хранителна добавка обаче се насърчава като ключов фактор за подобряване на вашето здраве.

Нашето рибено масло се извлича основно от сардини (с 9 различни подвида) и аншоа (семейство Engraulidae с 8 различни подвида). Използвана е още и скумрия. Всички риби, използвани за рибено масло в нашите продукти, са уловени в дълбоки студеноводни течения в Северния Атлантически и в Тихия океан. Рибеното масло е извлечено от тялото на рибата.

Гаранция за чистота на рибеното масло:

Максималната спецификация за измерването на живака според WFM Fish Oil (Whole Foods Market – търговска верига, която предлага само органични продукти и има свой собствен стандарт за качество) е 0.005 части на милион (ppm ) или 0.005mg/kg. Гарантирано е, че количеството живак в едно драже на Биовеа е по-малко от 0.000005mg. WFM Fish Oil гарантира, че маслото отговаря на всички стандартни на Европейския съюз. Стандартите на ЕС са най-суровите в свата.

Най-общите функции на рибеното масло Biovea и защо да се използва:

 • участват в строежа/състава на клетъчните и ядрените мембрани на клетките;
 • регулират и гарантират много функциите на имунната система заедно с омега 6 ЕМК;
 • имат незаменимо участие в регулацията на възпалителните процеси и възстановяването;
 • служат за донори на сигнални молекули и така участват в процесите на комуникацията между клетките на нервната система
 • Жизненоважно за здравето на сърцето и кръвоносните съдове.
 • Средство за контролиране на възпаленията, кръвното налягане и кръвосъсирването, производството на хормони и активността на имунната и централната нервна система.
 • синдромът на дефицит на вниманието и хиперактивност е свързан с дефицит на омега-3 мастна киселина.
 • Учените смятат, че омега-3 мк могат да предотвратят онкологичните проблеми на гърдата, на простатата и дебелото черво.
 • Доказано е, че омега-3 мастните киселини намаляват високото ниво на серумните триглицериди.
 • Омега-3 мастните киселини са важни за новородените (и за развитието на зародиша в майчината утроба), за правилното развитие на мозъка и ретината на очите.
 • Недостиг на омега-3 мастните киселини е открит при хора с алергии и кожни проблеми.
 • Укрепват здравето на сърдечно-съдовата система, отпускат се кръвоносните съдове, намаляване на стойностите на холестерола.
 • Възможно е да намалят болката при страдащите от артритни изменения.

Състав

Рибено масло 1000 mg (EPA 360mg; DHA 240mg). Витамин Е 2 IU

Опаковка: 60 софтгел капсули в контейнер.

Употреба

Да се приема 1 софтгел капсула до 3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

Предупреждение: Омега-3 мастните киселини са изключително податливи на увреждания от свободните радикали, затова се препоръчва прием на витамин Е, витамин С и селен заедно с омега-3 мастни киселини. Тъй като омега 3-мастните киселини могат да възпрепятства образуването на тромбози, консултирайте се с лекар, преди да използвате рибено масло, ако имате заболяване на кръвта или приемате противосъсирващи лекарства. Рибеното масло не трябва да се приема два дни преди или след хирургични операции.