Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea MAGNESIUM ASCORBATE 1000mg

Цена: 24.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea MAGNESIUM ASCORBATE 1000mg информация

Установено е, че Витамин С е важен за: сърцето, ставите, мозъка, кожата и имунната система, притежава антиоксидантно действие. Магнезият е един от най-полезните минерали, познати на човека, отговорен е за над 300 метаболитни процеса в организма. Магнезиевият аскорбат на Biovea е буфериран, без киселини, недразнеща стомаха форма на Витамин С, предлагаща всички предимства на магнезий и витамин С, без недостатъци.

Какво е Аскорбинова киселина и как действа?

Аскорбиновата киселина е най-добре позната със своите антиоксидантни свойства и евентуалната й роля в предотвратяването на някои хронични дегенеративни проблеми, като сърдечните и онкологични проблеми. В действителност, аскорбиновата киселина може да бъде най-важният водоразтворим антиоксидант в тялото. Също така може да бъде полезна за защита на мазнините от окисление при пушачи. Освен антиоксидантно, аскорбиновата киселина притежава и антиканцерогенно, антивирусно, антихистаминово, имуномодулиращо и защитаващо дихателните пътища действие. Тя може да помогне за детоксикацията от някои тежки метали, като олово. Може да помогне за предотвратяване на очни проблеми. Нейният дефицит нарушава нормалното усвояване на глюкозата. Високото съдържание на аскорбинова киселина в някои органи с вътрешна секреция (надбъбречни жлези, хипофиза, полови жлези) свидетелства за важната й роля в обмяната на хормоните.

Витамин С играе важна роля за обмяната на Витамин Е в организма, като подпомага възстановяването на молекулите на токоферола, поддаващи се на окисление при взаимодействието им с активни свободнорадикални форми на кислорода. Аскорбиновата киселина оказва също защитно влияние върху редица минерални вещества, например, за усвояването на калция и желязото. Доказано е взаимодействието на витамините С и В1.

Витамин С може да помогне в неутрализирането на нитритите (потенциално ракообразуващи консерванти в храните) и нитратите.

Магнезият е необходим за нормалната мускулна функция, регулира пренасянето на нервните импулси и е важно хранително вещество за здравето на сърдечно-съдовата система. Той също спомага за преобразуването на въглехидратите, белтъчините и мазнините в енергия и балансира и регулира обмяната на калция, калия и натрия. Магнезият може да укрепи функцията на белите дробове и здравословните нива на холестерола и кръвната захар. Необходим е за здрави кости и за растежа на зъбите, и е доказано, че възпрепятства образуването на камъни в бъбреците. Също така разширява кръвоносните съдове, като спомага за намаляване на кръвното налягане. Дефицитът на магнезий може да доведе до нарушения на сърдечния ритъм, коронарни спазми и гърчове. Средностатистическият човек не приема достатъчни количества магнезий чрез храната. С магнезиеви добавки може да бъдат избегнати недостатъците от неприемането на достатъчно магензий. Това е перфектна добавка към храната за вегетарианци, тъй като не съдържа никакви следи то яйца.

Състав

Витамин С (магнезиев аскорбат) 1000 мг; Магнезий (магнезиев аскорбат) 77 мг; Биофлавоноиди 100 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер.

Употреба

Употреба: Да се приема по 1 таблетка 2 пъти дневно или според предписанието на лекар.