Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea LYCOPENE 10mg 60softgels

Цена: 36.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea LYCOPENE 10mg 60softgels информация

Ликопен е удивително хранително фитовещество от групата на каротеноидите (растителен антиоксидант). Съвременните изследвания разкриват неговите антиоксидантни свойства и го определят като важно съединение, съдържащо се в червените домати. Дори и да спазвате хранителен режим, богат плодове и зеленчуци, за постигане на оптимално здраве, набавянето на необходимата ежедневна доза ликопен може да се окаже трудно. Biovea предлага възможност да обогатите храната си с това здравословно съединение чрез лесните за прием дражета ликопен. Ликопенът може да намали опасността от онкологични и сърдечно-съдови проблеми. Хранителен режим, богат на каротеноиди, се свързва с няколко здравословни ползи за организма. Ликопенът притежава уникални структурни и химически характеристики, на които се дължи биологичната му активност в човешкия организъм.

Как действа ликопенът Biovea ?

Много от здравословните въздействия на ликопена се дължат на неговото свойство да предпазва клетките от окислителни увреждания. Макар че не са проведени достатъчно изследвания върху ликопена в сравнение с другите каротеноиди, проучванията разкриват, че ликопенът е доста по-силно средство за прочистване от кислородните радикали от другите основни каротеноиди в храната.

Ликопенът Biovea се свързва с възможността за намаляване на риска от развитие на ракови клетки на дебелото черво. Наскоро публикувано голямо изследване в Италия показва намаляване на опасността от това при участници, консумирали доматени продукти всеки ден в сравнение с такива, консумирали доматени продукти един път в седмицата.

Съвременно изследване в Бостън разглежда връзката между ликопена в гръдната тъкан и риска от онкологичен проблем. Проучванията върху плъхове показват, че когато те се третират с обогатено с ликопен екстракционно етерично масло от домат, развиват по-малко като количество и по-малки като размер тумори от контролната група плъхове. Връзката между ликопена и сърдечно-съдовите оплаквания също е изследвана. Учените правят предположения, че ликопенът може да повлияе положително върху метаболизма на холестерола заради антиоксидантните си свойства. Изследователите допускат, че ликопенът е способен в умерена степен да понижи стойностите на холестерола.

Състав

Ликопен (от домати) 10 mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула дневно с храната или според предписанието на лекар.