Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea LUTEIN PLUS 500mg

Цена: 51.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea LUTEIN PLUS 500mg информация

Lutein на Biovea е извлечен от невен и е подходящ за вегетарианци. Съдържа 21 ключови съставки, важни за здравето на очите, включително зеаксантин. Лутеинът е естествен каротеноид (органичен пигмент), съдържащ се предимно в плодовете и зеленчуците. При прием той се концентрира в макулата – малък участък в централната част на ретината и лещата на окото. Учените са установили, че лутеинът защитава макулата и лещата, като филтрира потенциално вредните форми на светлината. Лутеинът е наричан „естествените слънчеви очила” заради способността си да защитава очите от радиацията, действайки като оптически филтър и антиоксидант.

Защо да приемаме лутеин Biovea ?

Изследователите смятат, че са необходими минимум 6-10mg лутеин на ден, за да се проявят благоприятните въздействия от него. Един такъв благотворен ефект е свързан с ролята на лутеина за опазване на здравето на очите, особено за намаляване на риска от възрастова дегенерация на макулата . Тя настъпва, когато крехкият център на ретината - макулата – започне да се руши с възрастта – бавно, но упорито. Влошеното състояние на макулата може да причини окислително въздействие в ретината, водещ след себе си загуба на централното зрение. Лутеинът и свързаният с него компонент зеаксантин е високо концентриран в макулата, придавайки й жълт цвят, познат кат макуларен пигмент. Макуларният пигмент защитава макулата от вредните фото-окислителни ефекти на светлината.

От над 600-те каротеноиди, съществуващи в природата, само една малка част съществуват в човешката плазма. От тях природата е избрала само лутеина и зеаксантина да присъстват в макулата. Тези факти сами по себе си ни подсказват, че лутеинът играе критична роля за здравето на очите. Редица наблюдения показват връзката между приема на лутеин, серумните нива, плътността на макуларния пигмент и риска от увреждане на макулата за човека.

Лутеинът Biovea има и важна антиоксидантна и детоксикираща роля в организма. Ефективно неутрализира свободните радикали и други вредни и токсични съединения. Спомага при превенция от сърдечно-съдови проблеми.

Състав

Състав в 2 капсули: Витамин A (beta carotene) 20000IU; Витамин C (ascorbic acid) 750mg; Витамин E (as d-alpha-tocopheryl) 200IU; Витамин B1 (Thiamin HCI) 1.50mg; Витамин B2 (Riboflavin) 25mg; Витамин B3 (Niacinamide) 20mg; Вит B5 (Panthotenic Acid) 10mg; Вит B6 (Pyridoxine HCI) 2mg; Вит B12 (cyanocobolamin) 6mcg; Цинк (zinc picolinate) 12.50mg; Селен (selenomethionine) 50mcg; Хром 100mcg; Цитрусов биофлавоноиден комплекс 125mg; N-Acetyl Cysteine (NAC) 100mg; Таурин 100mg; Кверцетин 50mg; Рутин 50mg; боровинка 12.50mg; L-Glutathione 10mg; Лутеин 10mg; Зеаксантин 250mcg.

Употреба

Да се приемат 2 капсули до два пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер