Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea LUTEIN 6mg 100 капсули

Цена: 39.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea LUTEIN 6mg 100 капсули информация

Лутеинът е естествен каротеноид, съдържащ се предимно в плодовете и зеленчуците. При прием той се концентрира в онази част на окото, която се нарича макула – малък участък в централната част на ретината. Учените са установили, че лутеинът защитава макулата, като филтрира потенциално вредните форми на светлината. Лутеинът е наричан „естествените слънчеви очила” заради способността си да защитава очите от радиацията, действайки като оптически филтър и антиоксидант.

Житните растения, яйцата, маята, спанакът, марулята, грахът, празът и зелевите зеленчуци са с висока концентрация на лутеин. Лутеинът на Biovea е извлечен от невен и е подходящ за вегетарианци.

Защо да приемаме лутеин Biovea ?

Изследванията разкриват, че на ден са необходими минимум 6-10mg лутеин, за да се проявят благоприятните му въздействия. Един такъв благотворен ефект е свързан с ролята му за опазване на здравето на очите, особено за намаляване на риска от възрастова дегенерация на макулата (ВДМ). Тя настъпва, когато крехкият център на ретината - макулата – започне да се руши с възрастта – бавно, но упорито. Макулата е малък участък от ретината, отговорен за централното зрение и за неговата остротата. Влошеното и състояние може да причини окислителен стрес в ретината, водещ след себе си загуба на централното зрение.

Лутеинът и свързаният с него компонент зеаксантин е високо концентриран в макулата, придавайки й жълт цвят, познат като макуларен пигмент. Макуларният пигмент защитава макулата от вредните фото-окислителни ефекти на синята светлина.

ЛутеинътBiovea не само предпазва зрението, но и укрепва имунната система . Като укрепва имунната система, лутеинът намалява възможността за появяване на тумори.

Причини за употребата на лутеин Biovea :

  • подпомага при нарушения на зрението - късогледство, далекогледство и астигматизъм; подпомага укрепването на капилярите, предотвратява образуването на тромби в ретината; предпазва диабетици и пушачи поради повишения риск от очни проблеми при тях;
  • подобрява адаптацията на окото към светлина и тъмнина (препоръчва се при нощно шофиране); помага при синдрома „уморени очи”, при интензивна работа с компютър и на изкуствено осветление;
  • съдейства за предпазване на зрението от увреждане причинено от свободните радикали отделящи се от цигарен дим, прием на лекарства, замърсен въздух, UV лъчи и др.

Състав

Лутеин (от 120 мг цвят от Невен) 6 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно с храна или според предписанието на лекар.