Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea LUTEIN 6mg 100 капсули

Цена: 39.00 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea LUTEIN 6mg 100 капсули информация

Лутеинът е естествен каротеноид, съдържащ се предимно в плодовете и зеленчуците. При прием той се концентрира в онази част на окото, която се нарича макула – малък участък в централната част на ретината. Учените са установили, че лутеинът защитава макулата, като филтрира потенциално вредните форми на светлината. Лутеинът е наричан „естествените слънчеви очила” заради способността си да защитава очите от радиацията, действайки като оптически филтър и антиоксидант.

Житните растения, яйцата, маята, спанакът, марулята, грахът, празът и зелевите зеленчуци са с висока концентрация на лутеин. Лутеинът на Biovea е извлечен от невен и е подходящ за вегетарианци.

Защо да приемаме лутеин Biovea ?

Изследванията разкриват, че на ден са необходими минимум 6-10mg лутеин, за да се проявят благоприятните му въздействия. Един такъв благотворен ефект е свързан с ролята му за опазване на здравето на очите, особено за намаляване на риска от възрастова дегенерация на макулата (ВДМ). Тя настъпва, когато крехкият център на ретината - макулата – започне да се руши с възрастта – бавно, но упорито. Макулата е малък участък от ретината, отговорен за централното зрение и за неговата остротата. Влошеното и състояние може да причини окислителен стрес в ретината, водещ след себе си загуба на централното зрение.

Лутеинът и свързаният с него компонент зеаксантин е високо концентриран в макулата, придавайки й жълт цвят, познат като макуларен пигмент. Макуларният пигмент защитава макулата от вредните фото-окислителни ефекти на синята светлина.

ЛутеинътBiovea не само предпазва зрението, но и укрепва имунната система . Като укрепва имунната система, лутеинът намалява възможността за появяване на тумори.

Причини за употребата на лутеин Biovea :

  • подпомага при нарушения на зрението - късогледство, далекогледство и астигматизъм; подпомага укрепването на капилярите, предотвратява образуването на тромби в ретината; предпазва диабетици и пушачи поради повишения риск от очни проблеми при тях;
  • подобрява адаптацията на окото към светлина и тъмнина (препоръчва се при нощно шофиране); помага при синдрома „уморени очи”, при интензивна работа с компютър и на изкуствено осветление;
  • съдейства за предпазване на зрението от увреждане причинено от свободните радикали отделящи се от цигарен дим, прием на лекарства, замърсен въздух, UV лъчи и др.

Състав

Лутеин (от 120 мг цвят от Невен) 6 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно с храна или според предписанието на лекар.

Biovea LUTEIN 6mg 100 капсули - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.