Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea L-LYSINE 500mg

Цена: 25.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea L-LYSINE 500mg информация

L-лизин е една от деветте есенциални аминокиселини. Човешкият организъм не може да я произвежда, затова трябва да се набавя чрез храната. Организмът се нуждае от нея за правилния си растеж и за възстановяването на тъканите. Поради факта, че е изключително важен за растежа, децата се нуждаят от 3-4 пъти повече лизин в сравнение с възрастните. L-лизинът е градивен елемент на протеините (белтъчините). Участва в усвояването на калция, ето защо е важен за здравето на костите и зъбите. Заедно с метионина доставя суровите материали за синтеза на карнитин, който подпомага синтеза на мастните киселини на клетъчно ниво.

Защо да приемате L-лизин Biovea ?

Съществуват много доказателства в подкрепа на твърдението, че лизинът оказва благоприятно въздействие при поява на вирусни подутини по устните. Изследванията разкриват, че тези вируси се нуждаят от аргинин, за да се развиват; лизинът се конкурира с аргинина при усвояването. При наличие на лизин в организма, той спира растежа на вируса чрез унищожаване на аргинина.

Ставни проблеми: L-лизин Biovea подобрява усвояването на калция от храносмилателния тракт и възпрепятства загубата на калций чрез урината. Поради това може да спре загубата на костна маса при проблеми с опорно-двигателната система. В допълнение към това лабораторни изследвания сочат, че L-лизин Biovea в комбинация с L-аргинин (друга аминокиселина) увеличава активността на костните клетките и повишава производството на колаген.

Мускулна функция: Лизинът работи заедно с другите есенциални аминокиселини за поддържане на растежа на телесната мускулна маса и на запасите на организма от азот.

Симптомите при недостиг на L-лизин могат да са: кръвни проблеми, ензимни нарушения, липса на енергия, косопад, възпаление на очите, загуба на тегло и забавен растеж, както и репродуктивни проблеми, липса на апетит и лоша концентрация. Хора, крайни вегетарианци или на вегетарианска диета, чийто единствен източник на белтъчини са зърнените храни, често развиват дефицит на L-лизин.

Състав

L-Lysine 500mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Опаковка: 100 капсули в контейнер

Употреба

Да се приема 1 капсула до 6 пъти дневно, за предпочитане на празен стомах или според предписанието на лекар.

Biovea L-LYSINE 500mg - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.