Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea L-LYSINE 500mg

Цена: 25.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea L-LYSINE 500mg информация

L-лизин е една от деветте есенциални аминокиселини. Човешкият организъм не може да я произвежда, затова трябва да се набавя чрез храната. Организмът се нуждае от нея за правилния си растеж и за възстановяването на тъканите. Поради факта, че е изключително важен за растежа, децата се нуждаят от 3-4 пъти повече лизин в сравнение с възрастните. L-лизинът е градивен елемент на протеините (белтъчините). Участва в усвояването на калция, ето защо е важен за здравето на костите и зъбите. Заедно с метионина доставя суровите материали за синтеза на карнитин, който подпомага синтеза на мастните киселини на клетъчно ниво.

Защо да приемате L-лизин Biovea ?

Съществуват много доказателства в подкрепа на твърдението, че лизинът оказва благоприятно въздействие при поява на вирусни подутини по устните. Изследванията разкриват, че тези вируси се нуждаят от аргинин, за да се развиват; лизинът се конкурира с аргинина при усвояването. При наличие на лизин в организма, той спира растежа на вируса чрез унищожаване на аргинина.

Ставни проблеми: L-лизин Biovea подобрява усвояването на калция от храносмилателния тракт и възпрепятства загубата на калций чрез урината. Поради това може да спре загубата на костна маса при проблеми с опорно-двигателната система. В допълнение към това лабораторни изследвания сочат, че L-лизин Biovea в комбинация с L-аргинин (друга аминокиселина) увеличава активността на костните клетките и повишава производството на колаген.

Мускулна функция: Лизинът работи заедно с другите есенциални аминокиселини за поддържане на растежа на телесната мускулна маса и на запасите на организма от азот.

Симптомите при недостиг на L-лизин могат да са: кръвни проблеми, ензимни нарушения, липса на енергия, косопад, възпаление на очите, загуба на тегло и забавен растеж, както и репродуктивни проблеми, липса на апетит и лоша концентрация. Хора, крайни вегетарианци или на вегетарианска диета, чийто единствен източник на белтъчини са зърнените храни, често развиват дефицит на L-лизин.

Състав

L-Lysine 500mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Опаковка: 100 капсули в контейнер

Употреба

Да се приема 1 капсула до 6 пъти дневно, за предпочитане на празен стомах или според предписанието на лекар.