Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea L-GLUTAMINE 500mg

Цена: 42.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea L-GLUTAMINE 500mg информация

L-глутамин: Предотвратява мускулните травми

• Основен източник на енергия в целия организъм
• Изгражда, възстановява и поддържа мускулната тъкан
• Основен участник в редица мозъчни функции, жизнено важни за метаболизма в мозъка
• Изпълнява главна роля в синтеза на ДНК и подпомага имунната система

Какво представлява L-глутаминът Biovea и как действа?

L-глутаминът е най-изобилната аминокиселина в мускулната тъкан, която играе ключова роля в много функции на организма. При стресова ситуация (например вдигане на тежести с изтласкване) организмът изразходва голямо количество глутамин. Загубата на глутамин по време на упражнения е сигнал за катаболизъм на протеините (разрушаване на мускула).

L-глутамин е основен азотен преносител и също така транспортира амоняка от една зона (мозъка, черния дроб) до друга. Голяма част от него се използва за производството в организма на един от най-важните антиоксиданти - глутатион, произвеждащ се от глутамин, цистеин и глицин. Приемът на глутамин като хранителна добавка може да предотврати загубата на телесна маса посредством ползотворната роля, която той играе в синтеза на протеините и неговото действие като мощен агент, стимулиращ растежа на мускулите. Когато нивата на глутамин в мускулите се възстановят и при добър азотен баланс, синтезът в мускулите възстановява обичайното си ниво.

Глутаминът също оказва влияние върху метаболизма на глюкозата и регулацията на глюконеогенезата. Глутаминът се преобразува до глюкоза без промени в инсулин или глюкаген – хормонът, който регулира кръвната захар. По време на диета, както и в периоди на изчерпване на въглехидратите, глутаминът оказва положително въздействие върху количествата телесна мазнина, които тялото изгаря.

Защо да приемаме L-глутамин Biovea ?

Глутаминът е най-важният компонент на мускулния протеин и помага за възстановяването и изграждането на мускулите. Глутаминът се свързва и със синтеза на протеини. Той предпазва мускулите от катаболизиране (изяждане) с цел да се осигури глутамин за другите клетки в организма. Глутаминът помага за поддържане на обема на клетките и тяхната хидратация, ускорява заздравяването на рани и изгаряния.

Продуктът L-глутамин Biovea ви помага да повишите нивата на глутамин по време на интензивни тренировки. Научните изследвания показват, че глутаминът може да покачи нивата на растежния хормон. Изследванията на учените доказват, че глутаминът увеличава усвояването на аминокиселините с разклонена верига (BCAA). На това се дължи мускулноизграждащият (анаболен) и мускулнопредпазващият ефект. 2 гр. L-глутамин увеличават хормоните на растежа, както и укрепват имунната система. За културистите това е особено важно заради натоварените тренировки, които изчерпват нивата на глутамин. Глутаминът е основен източник на енергия за вашата имунна система.

Глутаминът е един от най-важните хранителни вещества за стомашно-чревния тракт. Той притежава способността да „закърпва” пропускливите черва, поддържайки структурната цялост на червата. Той може да лекува и язви. Изследванията разкриват, че 1.6 гр. глутамин на ден дават 92% ефективност на лечението в рамките на 4 седмици.

Очаквани ефекти от употребата на L-глутамин Biovea :

- Изграждане на мускулите; Увеличаване на силата;
- Стимулиране отделянето на растежен хомон; Изчистване мазнините, с превес на мускулната маса;  Възстановяване на мускулатурата;
- Предотвратяване на претоварването, в резултат на физическа дейност или фитнес тренировка;
- Стимулиране на имунната система;Повишено хидриране на клетките (напомпани мускули – по-релефно тяло);

Състав

L-глутамин 500 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Опаковка: 100 капсули в контейнер

Употреба

Да се приема 1 капсула 1-3 пъти дневно, за предпочитане на празен стомах или според предписанието на лекар.