Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea LECITHIN 1200mg

Цена: 31.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea LECITHIN 1200mg информация

Биохимично лецитинът е липид, принадлежащ към клас, познат като фосфолипиди, и е компонент на всички живи клетки. Играе важна роля в почти всички биологични процеси - включително предаването на нервните импулси, дишането и произвеждането на енергия. Физиологично лецитинът е неизменна част от всички органи и жлези. Самият мозък е съставен от около 30% фосфолипиди. Лецитин е изключително важен за биологичните функции на всички органи, в които се съдържа. Миелиновите решетки, които предпазват мозъка, гръбначния стълб и многобройните нервни влакна са почти 2/3 лецитин. Жизненоважни органи като черния дроб, репродуктивните органи и мускулите също притежават висока концентрация на фосфолипид. Фосфолипидите са и сред основните съставни части на всички клетъчни мембрани. Функцията на мембраните се състои в транспортиране на хранителните вещества и отпадъците, регулиране на вътрешното клетъчно налягане и осъществяване на йонен обмен.

При недостиг на лецитин, стената на клетката може да стане по-твърда, което ограничава притока на хранителни вещества в клетката и изхвърлянето на отпадъците вън от нея. Това води до преждевременно стареене на клетките. Съставките на лецитин Biovea участват и в други важни клетъчни функции :

Заради природата си на холин (витамин В) лецитин Biovea е препоръчван като средство за подсилване на паметта чрез подобряване на познавателната функция и за забавяне на дегенеративни проблеми на нервната система. Лецитин Biovea също е ценен като синтезатор на мазнините, като подобрява процеса на разлагането и усвояването им от клетките.

Съдържащите се холин и инозитол (витамини В) са вещества, които изгарят мазнините и предотвратяват мастната дегенерация на черния дроб, както и намаляват холестерола и триглицеридите в кръвта. Фосфорът влиза в състава на костната тъкан и фосфолипидите на мембранните структури на клетките, поддържа киселинно-алкалното равновесие. Линоловата киселина е омега-6 мастна киселина, която подпомага за поддържането на здравословни нива на холестерол, подсилва ставите и сухожилията, сърдечно-съдовата система.

Състав

Лецитин (от соя) 1200mg; 15% фосфатидилхолин: 180mg.

Опаковка: 120 капсули в контейнер

Употреба

Да се приема 1 капсули веднъж или два пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

Biovea LECITHIN 1200mg - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.