Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea L-CARNITINE 2000mg 60 таблетки

Цена: 47.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea L-CARNITINE 2000mg 60 таблетки информация

Предотвратява развитието на сърдечно-съдови проблеми, намалява стойностите на холестерола. Намалява инсулиновата чувствителност и регулира кръвната захар. Предпазва бъбреците и черния дроб. Помага на тялото в процеса на изгаряне на мазнини и предотвратява натрупването им. Повишава енергията в клетките и забавя стареенето.

L-карнитин Biovea : Подобрява качеството на тренировките, освобождавайки енергия: Подпомага обмяната на мазнините, превръщайки ги в гориво по време на тренировка; Подкрепя здравословната функция на сърцето и белите дробове; Спомага за намаляване на производството на свободни радикали; Ограничава увреждането на тъканите по време на тренировка.

L-карнитинът е отговорен за транспортирането на дълговерижните мастни киселини в центровете за производство на енергия на клетките (известни като митохондрии). С други думи, L-карнитинът помага на организма да преобразува мастните киселини в енергия, която се използва най-вече за мускулната активност на цялото тяло. Организмът произвежда L-карнитин в черния дроб и бъбреците и го съхранява в скелетните мускули, сърцето, мозъка и спермата. В ранното детство и в ситуации, налагащи голямо количество енергия, като бременност и кърмене, организмът може да увеличи производството на L-карнитин. Затова L-карнитин се счита за „условно есенциално” хранително вещество. Млечните продукти и месото съдържат най-голямо количество L-карнитин. Следователно хора, които приемат ограничено количество месо и млечни продукти, приемат и малко количество L-карнитин. Капсулите на BIOVEA L-Carnitine съдържат 100% натурален L-карнитин. Без синтетичен D-карнитин или DL-карнитин. Те са по-малко ефективни от L-карнитина и имат странични ефекти.

Защо да приемаме L-карнитин Biovea ?

Сърдечни проблеми: Изследванията сочат, че хората, които приемат допълнително L-карнитин след сърдечен удар, е по-малко вероятно да преживеят следваща сърдечна атака, да починат от сърдечен проблем, да имат болки в гръдния кош и отклонения в сърдечния ритъм.

Висок холестерол: Няколко изследвания показват, че при хора, приемащи добавки с L-карнитин, се наблюдава значително понижаване на лошия холестерол и триглицеридите, и увеличаване на стойностите на HDL ("добрия") холестерол.

Хранителни разстройства: нивата на аминокиселините, включително и на L-карнитина, се понижават при хора с хранителни разстройства. Някои експерти смятат, че ниските нива на L-карнитин допринасят за мускулната слабост, често наблюдавана тях.

Чернодробни проблеми, причинени от злоупотребата с алкохол: Предполага се, че консумацията на алкохол намалява способността на L-карнитина да функционира правилно в организма. Това може да доведе до натрупване на мазнини в черния дроб. Допълнителният прием на L-карнитин предотвратява и възстановява увреждания, причинени от натрупване на мазнини в черния дроб вследствие на алкохол.

Бъбречни проблеми: Предвид това, че бъбреците са основното място, където се произвежда L-карнитинът, увреждането им може да причини значителен дефицит. При много пациенти на хемодиализа се наблюдава недостиг на L-карнитин. Поради тази причина хора с бъбречни проблеми могат да се възползват от допълнителния прием на L-карнитин, ако това е съгласувано с лекуващия лекар.

Мъжко безплодие: Недостатъчният брой сперматозоиди се свързва с ниските нива на L-карнитин при мъжете. Няколко изследвания сочат, че допълнителното приемане на L-карнитин може да увеличи броя и подвижността на сперматозоидите.

Синдром на хроничната умора: Смята се, че синдромът на хроничната умора може би е причинен от недостига на редица хранителни вещества, включително и на L-карнитин. Изследване, обхващащо 30 души със синдром на хроничната умора, сравнява L-карнитин с лекарствата за умора. Хората, които приемат L-карнитин, се справят много по-добре от онези, които приемат лекарството, особено след прием на добавката в продължение на 4 до 8 седмици.

Проблеми с щитовидната жлеза: Изследване сочи, че L-карнитинът може да се окаже полезен в превенцията и намаляването на симптомите, свързани със хиперактивната щитовидна жлеза. Тези симптоми включват безсъние, нервност, ускорен пулс и треперене. Всъщност, в едно проучване при малка група хора с такива проблеми, приемащи L-карнитин, се наблюдава облекчение на тези симптоми, както и нормализиране на телесната им температура.

Нервна система: L-карнитин Biovea стимулира отделянето на ацетилхолин - невротрансмитер, който е от изключително значение за способността на човека да учи и запаметява, той поддържа добрата памет, включително зрителната. Влияе благоприятно на мисловните процеси като повишава способността за съсредоточаване и запомнянето на нова информация.

Състав

L-карнитин 2000 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула два пъти дневно, за предпочитане на празен стомах или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.

Biovea L-CARNITINE 2000mg 60 таблетки - подобни продукти

ACETYL L-CARNITINE & ALPHA LIPOIC ACID 650mg 120 капсули

ACETYL L-CARNITINE & ALPHA LIPOIC ACID 650mg 120 капсули

Продукти за отслабване

BIOVEA

76.00 лв.

Biovea CLA (Conjugated Linoleic Acid) 1000mg

Biovea CLA (Conjugated Linoleic Acid) 1000mg

Продукти за отслабване

BIOVEA

22.00 лв.

Biovea L-CARNITINE 250mg 60 капсули

Biovea L-CARNITINE 250mg 60 капсули

Продукти за отслабване

BIOVEA

35.00 лв.