Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea L-CARNITINE 2000mg 60 таблетки

Цена: 47.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea L-CARNITINE 2000mg 60 таблетки информация

Предотвратява развитието на сърдечно-съдови проблеми, намалява стойностите на холестерола. Намалява инсулиновата чувствителност и регулира кръвната захар. Предпазва бъбреците и черния дроб. Помага на тялото в процеса на изгаряне на мазнини и предотвратява натрупването им. Повишава енергията в клетките и забавя стареенето.

L-карнитин Biovea : Подобрява качеството на тренировките, освобождавайки енергия: Подпомага обмяната на мазнините, превръщайки ги в гориво по време на тренировка; Подкрепя здравословната функция на сърцето и белите дробове; Спомага за намаляване на производството на свободни радикали; Ограничава увреждането на тъканите по време на тренировка.

L-карнитинът е отговорен за транспортирането на дълговерижните мастни киселини в центровете за производство на енергия на клетките (известни като митохондрии). С други думи, L-карнитинът помага на организма да преобразува мастните киселини в енергия, която се използва най-вече за мускулната активност на цялото тяло. Организмът произвежда L-карнитин в черния дроб и бъбреците и го съхранява в скелетните мускули, сърцето, мозъка и спермата. В ранното детство и в ситуации, налагащи голямо количество енергия, като бременност и кърмене, организмът може да увеличи производството на L-карнитин. Затова L-карнитин се счита за „условно есенциално” хранително вещество. Млечните продукти и месото съдържат най-голямо количество L-карнитин. Следователно хора, които приемат ограничено количество месо и млечни продукти, приемат и малко количество L-карнитин. Капсулите на BIOVEA L-Carnitine съдържат 100% натурален L-карнитин. Без синтетичен D-карнитин или DL-карнитин. Те са по-малко ефективни от L-карнитина и имат странични ефекти.

Защо да приемаме L-карнитин Biovea ?

Сърдечни проблеми: Изследванията сочат, че хората, които приемат допълнително L-карнитин след сърдечен удар, е по-малко вероятно да преживеят следваща сърдечна атака, да починат от сърдечен проблем, да имат болки в гръдния кош и отклонения в сърдечния ритъм.

Висок холестерол: Няколко изследвания показват, че при хора, приемащи добавки с L-карнитин, се наблюдава значително понижаване на лошия холестерол и триглицеридите, и увеличаване на стойностите на HDL ("добрия") холестерол.

Хранителни разстройства: нивата на аминокиселините, включително и на L-карнитина, се понижават при хора с хранителни разстройства. Някои експерти смятат, че ниските нива на L-карнитин допринасят за мускулната слабост, често наблюдавана тях.

Чернодробни проблеми, причинени от злоупотребата с алкохол: Предполага се, че консумацията на алкохол намалява способността на L-карнитина да функционира правилно в организма. Това може да доведе до натрупване на мазнини в черния дроб. Допълнителният прием на L-карнитин предотвратява и възстановява увреждания, причинени от натрупване на мазнини в черния дроб вследствие на алкохол.

Бъбречни проблеми: Предвид това, че бъбреците са основното място, където се произвежда L-карнитинът, увреждането им може да причини значителен дефицит. При много пациенти на хемодиализа се наблюдава недостиг на L-карнитин. Поради тази причина хора с бъбречни проблеми могат да се възползват от допълнителния прием на L-карнитин, ако това е съгласувано с лекуващия лекар.

Мъжко безплодие: Недостатъчният брой сперматозоиди се свързва с ниските нива на L-карнитин при мъжете. Няколко изследвания сочат, че допълнителното приемане на L-карнитин може да увеличи броя и подвижността на сперматозоидите.

Синдром на хроничната умора: Смята се, че синдромът на хроничната умора може би е причинен от недостига на редица хранителни вещества, включително и на L-карнитин. Изследване, обхващащо 30 души със синдром на хроничната умора, сравнява L-карнитин с лекарствата за умора. Хората, които приемат L-карнитин, се справят много по-добре от онези, които приемат лекарството, особено след прием на добавката в продължение на 4 до 8 седмици.

Проблеми с щитовидната жлеза: Изследване сочи, че L-карнитинът може да се окаже полезен в превенцията и намаляването на симптомите, свързани със хиперактивната щитовидна жлеза. Тези симптоми включват безсъние, нервност, ускорен пулс и треперене. Всъщност, в едно проучване при малка група хора с такива проблеми, приемащи L-карнитин, се наблюдава облекчение на тези симптоми, както и нормализиране на телесната им температура.

Нервна система: L-карнитин Biovea стимулира отделянето на ацетилхолин - невротрансмитер, който е от изключително значение за способността на човека да учи и запаметява, той поддържа добрата памет, включително зрителната. Влияе благоприятно на мисловните процеси като повишава способността за съсредоточаване и запомнянето на нова информация.

Състав

L-карнитин 2000 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула два пъти дневно, за предпочитане на празен стомах или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.