Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea L-ARGININE/ L-CITRULLINE COMPLEX 60 таблетки

Цена: 34.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea L-ARGININE/ L-CITRULLINE COMPLEX 60 таблетки информация

Подобрява обмяната на веществата в мускулите и производството на енергия, облекчава мускулната умора, намалява натрупването на млечна киселина. Подкрепя здравето на сърдечно-съдовата система и кръвообращението. Неутрализира амоняка и свободните радикали, подобрява азотния баланс и метаболизма. Стимулира имунната система.

L-аргинин и L-цитрулин Biovea са две азотосъдържащи аминокиселини, обединени в една мощна хранителна добавка. L-аргининът е важен фактор в обмяната на веществата в мускулите и е изходен продукт за азотния оксид, който осигурява доброто кръвообращение чрез отпускане на кръвоносните съдове. L-цитрулин помага на тялото да се освободи от амоняка – вторичен продукт от упражненията. Това изчистване дава възможност на организма да се възстанови след тренировка.

L-аргининът е есенциална аминокиселина, което означава, че той трябва да се набавя чрез храната, тъй като човешкият организъм не може да го произвежда самостоятелно. Той се съдържа в месото, бобовите култури, ядките, морските дарове и в много листни зеленчуци. Може да се приема ежедневно превантивно при сърдечни проблеми, хронични главоболия, високо кръвно налягане и сексуална дисфункция.

За разлика от L-аргинина, L-цитрулинът се произвежда от човешкия организъм, но може да се съдържа и във външни източници, като динята например. Основната работа на тази аминокиселина е да помага за правилното изхвърляне на урината. Организмът може да трансформира L-цитрулин в L-аргинин, ако се изисква повече от тази аминокиселина. L-аргининът повишава спортните резултати чрез подобряване на кръвния поток в организма. Заради неговите положителни действия върху системата на кръвообращението, концентрирани дози от аминокиселината се дават на млади пациенти със сърдечни проблеми, както преди, така и след оперативна намеса.

Защо да приемаме L-аргинин?

Всеки човек има нужда да приема достатъчно количество аргинин, като групите с повишени нужди от тази аминокиселина са подрастващите деца, спортистите, хората с наднормено тегло и възрастните хора. Приемането на аргинин от трениращи хора може да подсили имунната система, като по този начин ще им позволи да тренират по-здраво и да избегнат неприятните последици на претренирането. Използващите стероиди също могат да имат полза от допълнителния прием на аргинин, тъй като често тези хора имат повишени нива на "лош" холестерол - състояние, което се подобрява с приемането на аргинин. Хората с наднормено тегло, възстановяващите се от травма, както и тези с проблеми с ерекцията също биха усетили подобряване на физическото си състояние, ако приемат аргинин.

Защо да използваме L-цитрулин?

  • повишава се производството на енергия;
  • директно повлиява продукцията на азотен оксид, подобрявайки азотния баланс;
  • намалява натрупването на млечна киселина и увеличава притока на хранителни вещества и кислород към мускулите;
  • оптимизира притока на кръв чрез превръщане на L-аргинин;
  • оказва благотворен ефект при проблеми с кръвта;
  • забавя развитието на атеросклеротични лезии;
  • подобрява метаболизма на организма;
  • стимулира имунната система, повишавайки съпротивителните сили на организма;
  • редуцира състоянията на стрес и умора;

Състав

L-Аргинин HCl 750 мг; L-Цитрулин 250 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 таблетка 4 пъти дневно или според предписанието на лекар.

Внимание: Ако планирате да забременеете, бременна сте или кърмите, имате наследствени сърдечно-съдови заболявания, хипотония, бъбречна или чернодробна недостатъчност, или приемате лекарства като нитроглицерин ,или което и да е лекарство за еректална дисфункция, консултирайте се с лекар преди да започнете употрбата на продукта.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер.