Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea L-ARGININE/ L-CITRULLINE COMPLEX 60 таблетки

Цена: 34.00 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea L-ARGININE/ L-CITRULLINE COMPLEX 60 таблетки информация

Подобрява обмяната на веществата в мускулите и производството на енергия, облекчава мускулната умора, намалява натрупването на млечна киселина. Подкрепя здравето на сърдечно-съдовата система и кръвообращението. Неутрализира амоняка и свободните радикали, подобрява азотния баланс и метаболизма. Стимулира имунната система.

L-аргинин и L-цитрулин Biovea са две азотосъдържащи аминокиселини, обединени в една мощна хранителна добавка. L-аргининът е важен фактор в обмяната на веществата в мускулите и е изходен продукт за азотния оксид, който осигурява доброто кръвообращение чрез отпускане на кръвоносните съдове. L-цитрулин помага на тялото да се освободи от амоняка – вторичен продукт от упражненията. Това изчистване дава възможност на организма да се възстанови след тренировка.

L-аргининът е есенциална аминокиселина, което означава, че той трябва да се набавя чрез храната, тъй като човешкият организъм не може да го произвежда самостоятелно. Той се съдържа в месото, бобовите култури, ядките, морските дарове и в много листни зеленчуци. Може да се приема ежедневно превантивно при сърдечни проблеми, хронични главоболия, високо кръвно налягане и сексуална дисфункция.

За разлика от L-аргинина, L-цитрулинът се произвежда от човешкия организъм, но може да се съдържа и във външни източници, като динята например. Основната работа на тази аминокиселина е да помага за правилното изхвърляне на урината. Организмът може да трансформира L-цитрулин в L-аргинин, ако се изисква повече от тази аминокиселина. L-аргининът повишава спортните резултати чрез подобряване на кръвния поток в организма. Заради неговите положителни действия върху системата на кръвообращението, концентрирани дози от аминокиселината се дават на млади пациенти със сърдечни проблеми, както преди, така и след оперативна намеса.

Защо да приемаме L-аргинин?

Всеки човек има нужда да приема достатъчно количество аргинин, като групите с повишени нужди от тази аминокиселина са подрастващите деца, спортистите, хората с наднормено тегло и възрастните хора. Приемането на аргинин от трениращи хора може да подсили имунната система, като по този начин ще им позволи да тренират по-здраво и да избегнат неприятните последици на претренирането. Използващите стероиди също могат да имат полза от допълнителния прием на аргинин, тъй като често тези хора имат повишени нива на "лош" холестерол - състояние, което се подобрява с приемането на аргинин. Хората с наднормено тегло, възстановяващите се от травма, както и тези с проблеми с ерекцията също биха усетили подобряване на физическото си състояние, ако приемат аргинин.

Защо да използваме L-цитрулин?

  • повишава се производството на енергия;
  • директно повлиява продукцията на азотен оксид, подобрявайки азотния баланс;
  • намалява натрупването на млечна киселина и увеличава притока на хранителни вещества и кислород към мускулите;
  • оптимизира притока на кръв чрез превръщане на L-аргинин;
  • оказва благотворен ефект при проблеми с кръвта;
  • забавя развитието на атеросклеротични лезии;
  • подобрява метаболизма на организма;
  • стимулира имунната система, повишавайки съпротивителните сили на организма;
  • редуцира състоянията на стрес и умора;

Състав

L-Аргинин HCl 750 мг; L-Цитрулин 250 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 таблетка 4 пъти дневно или според предписанието на лекар.

Внимание: Ако планирате да забременеете, бременна сте или кърмите, имате наследствени сърдечно-съдови заболявания, хипотония, бъбречна или чернодробна недостатъчност, или приемате лекарства като нитроглицерин ,или което и да е лекарство за еректална дисфункция, консултирайте се с лекар преди да започнете употрбата на продукта.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер.

Biovea L-ARGININE/ L-CITRULLINE COMPLEX 60 таблетки - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.