Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea L-ARGININE 500mg 100 Capsules

Цена: 42.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea L-ARGININE 500mg 100 Capsules информация

Спомага при заздравяване на рани и поддържане здравословно ниво на холестерола. Подобрява възстановяването, влияе положително срещу преумора и високо кръвно налягане. Има съдоразширяващо действие, стимулира сексуалната функция. Увеличава отделянето на растежен хормон.

Какво представлява L-аргининът и откъде идва?

L-аргининът е полуесенциална аминокиселина. Това е аминокиселина, която организмът може сам да произведе по естествен начин,само в определени случаи. Като градивен елемент на протеина той изпълнява голям брой физиологични функции. L-аргининът е прекурсор (изходен продукт) на азотния оксид [N02]. Следователно е важно да се консумират храни, богати на аргинин.

L-аргининът е необходим за протичането на много физиологични процеси, сред които секрецията на хормони, увеличаването на секрецията на растежния хормон, изхвърлянето на отпадните токсични продукти от организма и защитата на имунната система. Тъй като е прекурсор на азотния оксид (който е отговорен за съдоразширяването), той често се използва за подпомагане на здравословната сексуална функция.

Напоследък хранителните добавки, съдържащи L-аргинин, станаха популярни заради способността на аргинина да произвежда азотен оксид, да неутрализира свободните радикали, да разширява мускулните клетки, да стимулира освобождаването на хормона на растежа, да съдейства за здравословни стойности на холестерола и да ускорява обмяната на мазнините. L-аргининът регулира съдържанието на сол в организма. Поради тази причина той представлява интерес за културисти, тъй като запазването на водата под кожата кара тялото им да изглежда гладко, напомпано и изваяно. Способността на L-аргинина да задържа азот е добре известна сред културистите и учените. Смята се също, че L-аргининът е от решаващо значение за растежа на мускулите поради неговата съдоразширяваща способност, както и свойството му да участва в синтеза на протеините.

Кой се нуждае от L-аргинин Biovea и какви са симптомите на дефицит?

Всеки се нуждае от L-аргинин, но по-специално подрастващите, новородените, атлетите, хората с наднормено тегло и по-възрастните. За хората в зряла възраст L-аргининът се приема за неесенциална аминокиселина. За децата – точно обратното - L-аргининът е есенциална аминокиселина, която защитава и развива имунната система на подрастващите.

Хора с наранявания могат да се възползват от допълнителния прием на L-аргинин Biovea , тъй като нуждата от него се увеличава, когато има телесна травма и организмът се възстановява. Хора с влошено сексуално здраве също могат да се повлияят благоприятно от употребата на L-аргинин Biovea заради свойствата му да разширява кръвоносните съдове и да подобрява кръвоснабдяването в области, където то е влошено.

L-аргининът Biovea е полезен и за спортистите, които провеждат тежки тренировки. Допълнителният прием на L-аргинин Biovea стимулира имунната система и така позволява на атлетите да тренират по-усилено и да избегнат вредните последици от някои леки здравословни проблеми, свързани с претоварването. Спортистите, спрели употребата на продукти за натрупване на маса могат да се възползват от добавката L-аргинин Biovea , защото стероидите често водят до натрупване на лош холестерол. Благодарение на способността на L-аргинина да повишава нивата на растежния хормон, да понижава кръвното налягане и да намалява артериалните плаки, допълнителният му прием може да се окаже полезна за хора с наднормено тегло.

Състав

L-Arginine 500mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приемат от 1 до 8 капсули дневно, по възможност на празен стомах или според предписанието на лекар.

Опаковка: 100 капсули в контейнер