Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Iodine From Kelp 225mg 250 Капсули

Цена: 34.00 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Iodine From Kelp 225mg 250 Капсули информация

Йодът е минерал, необходим за производството на хормоните на щитовидната жлеза, които са нужни за осъществяване на нормалния метаболизъм в клетките. Келп е вид морско водорасло, богато на йод, витамини, хранителни вещества и минерали, което действа като универсален ежедневен витамин. Той е естествен източник на йод и оттук произтича неговата здравословна и профилактична сила. Той се усвоява от организма по-бавно и по-безопасно в сравнение с йода, създаден по химически път. За хората алергични към химическия йод, келпът е идеалната алтернатива.

Дефицитът на йод може да се прояви като липса на енергия, суха, лющеща се или жълтеникава кожа, изтръпване и сковаване на крайниците, качване на тегло, разсеяност, промени на личността, депресивни и анемични състояния, продължителен и мъчителен месечен цикъл при жените, увеличение на щитовидната жлеза. Дефицитът на йод също може да доведе до значително покачване на стойностите на холестерола и хомоцистеина. Коригирането на този дефицит може да доведе до намаляване на нивата на холестерола и хомоцистеина с 30%.

Как действа йодът от келп?

Келпът, който се слави с най-високата концентрация на йод от което и да било друго растение или животно, и се снабдява с този елемент от морската вода. След това го освобождава, когато се налага да обезвреди вредните реактивни форми на кислорода, генерирани от такива външни фактори като замърсяването на околната среда, прекомерната слънчева светлина и вътрешни метаболитни процеси. Йодът действа и като неорганичен антиоксидант - съдържа растителни влакна, които абсорбират токсините от червата и така подобряват храносмилането, облекчават бъбреците и пречистват кръвта. Той е крайно необходим за организма, тъй като подпомага правилното функциониране на щитовидната жлеза. От своя страна щитовидната жлеза контролира растежа, енергията и тонуса, цялостният метаболизъм. Йодът не само че регулира работата на щитовидната и хипофизната жлеза, но също така активира всички жлези в организма. Заздравява ноктите, помага при косопад и съдейства за регулиране на телесната температура, като помага и при хронично ниска телесна температура. Оказва благоприятно въздействие върху панкреаса и простатата. Подпомага както женската, така и мъжката репродуктивна система. Също така изгражда клетъчните мембрани, подпомага храносмилателната система, предотвратява растежа на тумори, може да пречисти организма от радиация и да нормализира функциите на жлезите и хормоните.

Състав

Iodine Йод(от келп)225mcg Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсулa дневно с храната или според предписанието на лекар.

Iodine From Kelp 225mg 250 Капсули - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.