Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea GYMNEMA SYLVESTRE 300mg 90 капсули

Цена: 43.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea GYMNEMA SYLVESTRE 300mg 90 капсули информация

Гимнема Силвестре е индийска билка, призната от векове. Biovea използва чист екстракт (5:1) от Гимнема Сивестре, което е най-желаната форма. Пулулан е полизахарид, който осигурява подобрение на качествата на Гимнема Силвестре.

Гимнема Силвестре е от сем. Млечкови, идва от тропическите райони на Индия. Наречена е „разрушител на захарта“, защото листата ефективно блокират сладкия вкус в устата, когато бъдат сдъвкани. Билката често се рекламира, като потискащо апетита и отслабващо средство.

Как действа Гимнема Силвестре Biovea ?

Поколения от хора с висока кръвна захар, в Индия, дъвчат листата, за да помогнат контрола на кръвната захар. Няколко малки плацебо-контролирани проучвания показват, че Гимнема наистина може да намали нивата на кръвната захар. При хора с висока захар тип 1 Гимнема засилва инсулина. Въпреки че е важно тези хора да не се отказват от начините за контрол и да прилагат здравословен хранителен режим с редовни физически упражнения и лекарства, както е необходимо.

Традиционната аюрведическа медицина използва Гимнема и при проблеми с храносмилането, кашлица, запек и малария. Проучванията при животни показват способността на Гимнема да понижава холестерола, но са необходими още допълнителни изследвания.

Има ли странични ефекти, в следствие употребата на Гимнема Силвестре Biovea ?

Гимнема Сивестре е билкова добавка и не предизвиква никакви странични ефекти върху организма. Въпреки това в следните случаи се изисква предварителна консултация с лекар:

  • Ако сте бременна или кърмите; Ако сте алергични към растения, принадлежащи към сем. Млечкови
  • Ако често имате проблеми с кръвната захар (високи и ниски); Ако вече сте на други лекарства за лечение на високи нива на кръвна захар (като инсулин или преорални хипогликемични лекарства)
  • Ако страдате от чести пристъпи на диария и липса на апетит; Ако се планира операция в рамките на следващите две седмици

Състав

Екстракт от листата на Гимнема Силвестре (5:1) 300 мг, Пулуланова пудра 150 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула два пъти дневно с вода, 15 минути преди хранене или според предписанието на лекар.