Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea GREEN TEA 500mg 60 капсули

Цена: 30.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea GREEN TEA 500mg 60 капсули информация

Зеленият чай е мощен антиоксидант, който се използва от векове за поддържане на доброто здраве. Листата от зелен чай също така съдържат суперантиоксиданта EGCG (епигалокатехин галат), както и други забележителни субстанции, сред които флуорид, катехини и танини. Забележителните антиоксидантни качества на зеления чай се дължат на високото съдържание на полифеноли в него. Научните изследвания разкриват, че от четирите основни полифенола в зеления чай EGCG е най-ефективният.

Въздейстие на полифенолите :

  • оказват антиоксидантна, антикарценогенна, антибактериална, антигъбична защита на организма и кръвоносната система;
  • изгарят избирателно излишните мазнини в организма и запазват полезните и жизненонеобходими фосфолипиди и по този начин са естествено оръжие срещу затлъстяването – контролират нивото на кръвната захар;
  • осигуряват добър вкус и грижа за устата, като потискат растежа и способността на бактериите да се прикрепят към зъбите, в същото време се борят с пародонтозата и премахват лошия дъх;

Зеленият чай Biovea съдържа голямо количество витамин С . За сравнение – в него има четири пъти повече витамин С, отколкото в портокалите. Активността на витамина е усилена от един друг витамин – Р, по чието съдържание зеленият чай няма конкуренция. Влиянието на витамин Р е насочено към укрепване на стените на капилярите, действие, особено важно при по-възрастните хора.

Количеството на кофеин в зеления чай Biovea е 35 милиграма, докато в кафето-еспресо той е 110 милиграма. Поради тази причина зеленият чай Biovea е предпочитан за ободряване, но без да се прекалява с употребата му. Зеленият чай помага срещу образуването на ракови клетки в организма. Той е благотворен за бременни жени поради съдържащия се в него цинк. Зеленият чай поддържа нормалната дейност на сърцето и е полезен за хора с високо кръвно налягане. Прочиства кръвта от холестерол и други вредни вещества. Има много добро прочистващо действие – пречиства кръвта и кръвоносните съдове. Лекарите го препоръчват на пушачи, тъй като помага за по-бързото изхвърляне на вредните вещества при продължително тютюнопушене. Всъщност, зеленият чай подпомага като цяло изхвърлянето на тежките метали от човешкото тяло – едно безценно свойство, от което можем да се възползваме днес, в замърсена ни околна среда.

Как действа зеленият чай Biovea ?

Забавя стареенето: Предвид последните открития за мощните антиоксиданти в зеления чай, не е чудно, че този продукт отдавана се предлага като средство за постигане на дълголетие. Високата му концентрация на антиоксиданти очевидно увеличава продължителността на живота, борейки се със сърдечните проблеми. Според епидемиологични изследвания японците, които ежедневно пият зелен чай, е по- вероятно да доживеят до дълбоки старини.

При артритни болки: Антиоксидантите в зеления чай могат да предотвратят появата на ставни проблеми и да намалят силата на съществуващи такива. Изследванията показват, че ако консумирате приблизително по 4 чаши на ден зелен чай, вие намалявате риска от развитието на артритни изменения, а ако вече страдате от това, приемът на зелен чай може да ви помогне да намалите възпалението, което се причинява.

Настоящи изследвания сочат, че благодарение на многобройните си различни антиоксидантни съединения, редовният прием на зелен чай може да помогне при сърдечни проблеми, намалявайки нивата на холестерола и кръвното налягане, дава дълголетие, възпрепятства образуването на зъбен кариес (чаят съдържа флуорид), помага при инфекция на венците.

Тъй като съдържа стипчиви танинови съединения, зеленият чай умерено може да облекчи лошото храносмилане, диарията и други стомашни проблеми. Швейцарско изследване дори представя доказателства, че зеленият чай ускорява изгарянето на калориите в мастните клетки при хора с наднормено тегло.

Редовната употреба на зелен чай Biovea води до един по-добър баланс между дух и тяло:

Лекарите препоръчват да се пие зелен чай при дълго престояване пред телевизор или компютър, а за хора, преминали лъчева терапия, е желателно заленият чай да се включи в ежедневната диета. Чаят действа потогонно и диуретично, понижава температурата, засилва белодробната вентилация, подобрява храносмилането, облекчава болките при възпалено гърло. Той е важен в борбата със загуба на костна маса, помага за редуциране на теглото, като ускорява изгарянето на мазнините. Стимулантът в чая е кофеинът, който активира нервната система и скоростта на обмяната, повишавайки концентрацията и чувствителността. Зеленият чай възстановява цялостно имунната система. Влияе благотворно при очни проблеми и засилва очите. Регулира баланса между алкалите и киселините в организма.

Състав

Екстракт от зелен чай 500 мг, полифеноли 250 мг, катехини 125 мг, кофеин 35 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 таблетка дневно или според предписанието на лекар.

Biovea GREEN TEA 500mg 60 капсули - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.