Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea Goji Berry 600mg

Цена: 23.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea Goji Berry 600mg информация

Учените са установили, че годжи бери е един от най-хранителните плодове на земята. Годжи бери, наричан още „вълче грозде“, расте в долините на Хималаите от хиляди години. Китайската народна медицина използва плодовете за редица проблеми. Годжи бери се използва и в много азиатски ястия като съставка или гарнитура. Има изключително висока и същевременно балансирана хранителна стойност, дължаща се на следното приблизително съотношение : въглехидрати 68%, протеини 12 %, съответно 10% мазнини и 10% фибри. Той е източник и на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Годжи бери комбинира в състава си разнообразни и във висока концентрация минерали, витамини и аминокиселини: калций, калий, желязо, цинк, селен, вит С, В2, бета-каротин, зеаксантин и др.

Как действа годжи бери Biovea ?

Защита на ДНК: Уврежданията в нашата ДНК отваря вратите на всяка болест, за която можем да се досетим, и ускорява стареенето. С възрастта нашата ДНК се уврежда от свободните радикали, и от излагането на токсични вещества. Макар че нашият организъм е устроен непрекъснато да се възстановява, той може да бъде превзет от свободните радикали, особено с напредването на възрастта. Това води до преждевременната смърт на здравите клетки, благоприятства редица дегенеративни видоизменения на клетките, което може да доведе до развитието на онкологични проблеми, ако антиоксидантите не противодействат на атаката.

Сексуално здраве: В Азия плодът традиционно се разглежда като силен сексуален стимулант. Освен това годжи бери действа като общотонизиращо средство, което повишава физическата издръжливост, подобрява настроението и здравословното състояние на организма. Спомага също за намаляването на стреса. Всички тези благотворни въздействия допринасят за здравословен сексуален живот.

Енергия: Годжи бери укрепва организма и му помага да се справя със стреса, без да рухва. Плодът подпомага също здравословната функция на надбъбречните жлези, които с течение на времето и заради стреса започват да се изтощават. Смята се, че годжи бери координира функциите в цялото тяло, което води до повишаване на издръжливостта, силата и енергията.

Очно здраве: Годжи бери съдържа две ключови хранителни съставки, важни за доброто зрение: зеаксантин и лутеин. Те са концентрирани в центъра на ретината и защитават очите от повечето причини, водещи до загуба на зрение, свързани със стареенето. Свободните радикали също атакуват очите и зеаксантинът и лутеинът ги защитават от подобни увреждания. Изследвания върху животни в Китай показват, че консумирането на плодовете на годжи бери може да ограничи уврежданията на ретината, причинявани от свободните радикали.

Отслабване: Годжи бери притежава способността да контролира кръвната захар и апетита. 21% от теглото на плода се дължи на фибри. Храните, богати на фибри, са засищащи и намаляват нивата на кръвната захар. Плодовете на годжи бери са добър източник на хром - минерал, който помага за регулирането на кръвната захар. Хромът пази чистата мускулна маса по време на отслабване. Мускулите изгарят повече калории от мазнините, осигурявайки по този начин по-ефективен метаболизъм, а така по-лесно се избягва напълняването.

Плодовете на годжи бери са богати на антиоксиданти, особено на каротеноиди, като бета-каротин и зеаксантин. Една от ключовите роли на зеаксантина е да защитава ретината на очите, като абсорбирайки синята светлина и действайки като антиоксидант. Всъщност, увеличеният прием на зеаксантин може да намали риска от развитието на възрастова дегенерация на макулата - основна причина за загубата на зрение и за слепота при хора над 65 години. Годжи бери съдържа 19 аминокиселини - градивни елементи на протеините, включително всичките 8 жизненоважни есенциални киселини. Няма друго такова растение. Освен това е и по-добър източник на витамин С от портокалите, лимоните и лайма.

Наситеността на годжи бери Biovea с микронутриенти и фитохимикали го прави хранителна добавка с особено висока хранителна стойност и положително влияние върху кардио-васкуларните и възпалителни състояния, някои форми на онкологични проблеми, висока кръвна захар, преждевременно стареене, дефицити в паметта, дегенеративни процеси, свързани със зрението, белодробни проблеми; умора, преумора, безсъние, замаяност и шум в ушите. Освен всичко, супер храната помага за дълголетието и повишава либидото като естествен афродизиак. Годжи бери също включва Витамини от група B , Витамин E, Есенциални мастни киселини , Бетаин.

Състав

Екстракт от Годжи бери 4:1 600мг.

Опаковка: 60 капсули в контейнер

Употреба

Да се приемат 2 капсули дневно или според предписанието на лекар.