Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea GINSENG (PANAX) 200mg

Цена: 37.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea GINSENG (PANAX) 200mg информация

Жен-шенът е тревисто целогодишно растение. Корените му са месести и приличат на корените на пащърнака, но са покрити с влакна и достигат до 30 см дължина. То оказва благоприятно въздействие, като подсилва имунната система, подпомага кръвообращението и подобрява физическата и умствената издръжливост. Жен-шенът вирее предимно в Североизточен Китай и Корея. Екстрактите от корейския жен-шен са много популярни наред с хранителните добавки с азиатски жен-шен. Смята се за една от най-мощните билки, подобряващи кръвоносната система и ускоряващи обмяната на веществата. Безброй книги, статии и изследвания определят жен-шена като нетоксична субстанция, която помага на тялото да се адаптира към стреса. От жен-шена са извлечени растителни съставки, наречени сапонини, за които се предполага, че са причина за адаптогенните му свойства. Обикновено коренът на една билка винаги е по-силен от листата – затова коренът от жен-шен се цени много високо. Жен-шенът не е едногодишна, а 6-годишна култура. Вирее предимно в планината Чангбай, която е световен природен резерват.

Защо да приемаме жен-шен Biovea ?

Жен-шенът Biovea помага на тялото да реагира и да се приспособи към физическия стрес и умственото натоварване. Така организма има възможност да използва енергийните си запаси по-ползотворно. Жен-шенът Biovea увеличава съпротивата срещу последиците от стреса и подобрява кръвообращението и работата на мозъка. Жен-шенът Biovea съчетава тонизиращо действие с успокояващ ефект. Наред с чувство на бодрост през деня, при неговата употреба е налице подобрен сън, нормализира биологичните ритми и биологичния часовник.

Жен-шен Biovea е чудесна добавка за хора, които имат хронична треска, горещи вълни, изпитват непрекъснато жажда, желание за сладки неща или свръхапетит. Има антитуморен ефект. Заради общоукрепващия си ефект, коренът е особено подходящ след боледуване. Препоръчва се при ниско кръвно налягане при жени.

Жен-шен Biovea подпомага мускулите да използват енергията по-ефективно. Това негово свойство го прави подходящ за активно спортуващи. Доказано е, че повишава физическата издръжливост на организма.

Не случайно жен-шенът е наричан "мъжки корен". Съставките му влияят на гладката мускулатура и повишават еректилната способност. Ето защо той е от препоръчваните средства от специалисти при еректална дисфункция. Изследвания показват, че приемът му води до повишаване на тестостерона в организма и на количеството сперматозоиди. Това го превръща в средство срещу стерилитет от мъжки тип.

Жен-шенът има благотворно действие срещу високата кръвна захар. При изследване на хора, страдащи от това категорично се установило, че при 100-200 мг прием на жен-шен дневно нивото на захар в кръвта се понижава. Това естествено го прави неподходящ при хора с ниска кръвна захар.

Коренът се препоръчва като добавка и при сърдечно-съдови проблеми и повишено кръвно налягане.

Особено полезен е и за старите хора, на които дарява нови жизнени сили, повишава устойчивостта им към заболяванията и депресивните състояния, увеличавайки шансовете им за активно дълголетие.

Предупреждение:

• Високите дози жен-шен може да предизвикат безсъние. Важно е да го приемате през деня. Прекалено високите дози (5-10g на ден) могат да причинят нервност и повишено кръвно налягане. Може да усили ефекта от кофеина.

• Ако приемате антипсихотични средства, лекарства за високо кръвно налягане, антидиабетични и хормонални лекарства или имате високо кръвно налягане, хипогликемия, сърдечна недостатъчност, астма, или сте бременна или кърмачка, моля, консултирайте се с лекар, преди да започнете да приемате жен-шен.

Състав

Корен от ориенталски женшен 200мг. Не съдържа захар, изкуствени, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула един или два пъти дневно, или според предписанието на лекар.

Biovea GINSENG (PANAX) 200mg - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.