Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea GINSENG (PANAX) 200mg

Цена: 37.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea GINSENG (PANAX) 200mg информация

Жен-шенът е тревисто целогодишно растение. Корените му са месести и приличат на корените на пащърнака, но са покрити с влакна и достигат до 30 см дължина. То оказва благоприятно въздействие, като подсилва имунната система, подпомага кръвообращението и подобрява физическата и умствената издръжливост. Жен-шенът вирее предимно в Североизточен Китай и Корея. Екстрактите от корейския жен-шен са много популярни наред с хранителните добавки с азиатски жен-шен. Смята се за една от най-мощните билки, подобряващи кръвоносната система и ускоряващи обмяната на веществата. Безброй книги, статии и изследвания определят жен-шена като нетоксична субстанция, която помага на тялото да се адаптира към стреса. От жен-шена са извлечени растителни съставки, наречени сапонини, за които се предполага, че са причина за адаптогенните му свойства. Обикновено коренът на една билка винаги е по-силен от листата – затова коренът от жен-шен се цени много високо. Жен-шенът не е едногодишна, а 6-годишна култура. Вирее предимно в планината Чангбай, която е световен природен резерват.

Защо да приемаме жен-шен Biovea ?

Жен-шенът Biovea помага на тялото да реагира и да се приспособи към физическия стрес и умственото натоварване. Така организма има възможност да използва енергийните си запаси по-ползотворно. Жен-шенът Biovea увеличава съпротивата срещу последиците от стреса и подобрява кръвообращението и работата на мозъка. Жен-шенът Biovea съчетава тонизиращо действие с успокояващ ефект. Наред с чувство на бодрост през деня, при неговата употреба е налице подобрен сън, нормализира биологичните ритми и биологичния часовник.

Жен-шен Biovea е чудесна добавка за хора, които имат хронична треска, горещи вълни, изпитват непрекъснато жажда, желание за сладки неща или свръхапетит. Има антитуморен ефект. Заради общоукрепващия си ефект, коренът е особено подходящ след боледуване. Препоръчва се при ниско кръвно налягане при жени.

Жен-шен Biovea подпомага мускулите да използват енергията по-ефективно. Това негово свойство го прави подходящ за активно спортуващи. Доказано е, че повишава физическата издръжливост на организма.

Не случайно жен-шенът е наричан "мъжки корен". Съставките му влияят на гладката мускулатура и повишават еректилната способност. Ето защо той е от препоръчваните средства от специалисти при еректална дисфункция. Изследвания показват, че приемът му води до повишаване на тестостерона в организма и на количеството сперматозоиди. Това го превръща в средство срещу стерилитет от мъжки тип.

Жен-шенът има благотворно действие срещу високата кръвна захар. При изследване на хора, страдащи от това категорично се установило, че при 100-200 мг прием на жен-шен дневно нивото на захар в кръвта се понижава. Това естествено го прави неподходящ при хора с ниска кръвна захар.

Коренът се препоръчва като добавка и при сърдечно-съдови проблеми и повишено кръвно налягане.

Особено полезен е и за старите хора, на които дарява нови жизнени сили, повишава устойчивостта им към заболяванията и депресивните състояния, увеличавайки шансовете им за активно дълголетие.

Предупреждение:

• Високите дози жен-шен може да предизвикат безсъние. Важно е да го приемате през деня. Прекалено високите дози (5-10g на ден) могат да причинят нервност и повишено кръвно налягане. Може да усили ефекта от кофеина.

• Ако приемате антипсихотични средства, лекарства за високо кръвно налягане, антидиабетични и хормонални лекарства или имате високо кръвно налягане, хипогликемия, сърдечна недостатъчност, астма, или сте бременна или кърмачка, моля, консултирайте се с лекар, преди да започнете да приемате жен-шен.

Състав

Корен от ориенталски женшен 200мг. Не съдържа захар, изкуствени, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула един или два пъти дневно, или според предписанието на лекар.