Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea GINKGO BILOBA 60mg 240 капсули

Цена: 46.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea GINKGO BILOBA 60mg 240 капсули информация

Гинко билоба е един от най-старите дървесни видове. Съществува от 150-200 милиона години. От хилядолетия китайците използват гинко за редица проблеми. Растението е донесено за първи път в Европа през 18 в. и днес се използва по целия свят. То е едно от най-изследваните растения. Китайците са го използвали за облекчаване на астма, при натрупване на секрети в белите дробове, а също и за увеличаване на сексуалната енергия, за регулиране на кръвообращението и за увеличаване на продължителността на живота. Гинко билоба се прилага в китайската народна медицина повече от 4 000 години при на бронхит и сърдечно-съдови проблеми. Днес е най-често предписваното растение в Европа.

Biovea GINKGO BILOBA увеличава кръвния поток към мозъка и посредством цялата кръвоносна система на организма доставя кислород и хранителни вещества. Доброто кръвообращение е съществено за доброто здраве.

Biovea GINKGO BILOBA притежава 2 групи активни компоненти: флавоноиди и терпен-лактони, включващи гинколиди А, В и С, билобалид, кверцетин и кемпферол. Гинколидите спомагат за контролиране на алергичните възпаления и астмата. Гинко билоба действа и като мощен антиоксидант и неутрализира свободните радикали, които допринасят за стареенето.

Гинко - флавоноидите директно въздействат на най-малките кръвоносни съдове, като ги разширяват. Те повишават скоростта на обходния кръвен поток и нивото на кислорода, постъпващ в мозъка и в останалите органи на тялото. Следователно всички неразположения, които се дължат на недостатъчно кръвоснабдяване, се повлияват от прием на Гинко билоба: главоболие, периферни съдови смущения, отслабване на паметта, старческа деменция, шум в ушите, световъртеж, сърдечна аритмия, импотентност. Растението гинко е всепризнато заради положителния си ефект върху функцията на мозъка: то усилва паметта и умствената активност, намалява умствената умора и дава енергия. Тъй като гинко действа като стимулатор на мозъка, неговите ползи за хората, имащи проблеми със забравянето са безспорни.

Предупреждение:

• Ако ви предстои хирургическа интервенция или зъболечение, спрете прилагането на гинко билоба най-малко 14 дни преди процедурата.

• Ако приемате антикоагуланти или антитромбоцитни лекарства, имате нарушения в съсирването на кръвта или сте бременна или кърмачка, моля, консултирайте се с лекар, преди да започнете прием на гинко билоба.

• В редки случаи гинко билоба причинява главоболие, раздразнителност, диария, гадене и кожни раздразнения. Ако получите някои от тези симптоми след прием на гинко билоба, спрете употребата му и се консултирайте с лекар.

Състав

Гинко (листа) 60мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула един до три пъти дневно или според предписанието на лекар.