Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea GINGER 250mg 120 Capsules

Цена: 27.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea GINGER 250mg 120 Capsules информация

От хиляди години джинджифилът се използва като народен лек в Ориента. Родината на джинджифила е Югоизточна Азия. Днес той се култивира в Ямайка и други тропически райони. Коренът на билката се използва в кулинарията и медицината. Той се използва от китайските билкари повече от 2 500 години като подправка към храната и като лек.

Джинждифилът поддържа здравословна чревна флора, помага за разграждането на мазнини и за облекчаването на болките в храносмилателния тракт. Джинджифилът намалява подуването на корема, стимулира храносмилането, поддържа чревните мускули в добро състояние, намалява гаденето и повръщането, укрепва сърдечно-съдовата система. Може да е полезен при стеснение на кръвоносните съдове, като поддържащо средство по време на химиотерапия, при болезнена менструация, мигренозни пристъпи, сутрешно гадене, гадене при пътуване, диария, газове в стомаха, лошо храносмилане,ревматични проблеми.

Резултатите от изследване, проведено сред моряци и пътници на кораб разкриват, че джинджифилът има голям ефект за облекчаване на гаденето при плаване. Той също се използва в народната медицина при леки стомашно-чревни проблеми като газове или стомашни спазми. Съвременните изследвания могат да потвърдят, че пряко влияе на стомашно-чревния тракт, спомага за подобряване на мускулния тонус и предотвратява бързите и силни чревни контракции.

Biovea GINGER понижава нивата на холестерола, като намалява усвояването му. Той участва в преобразуването му в жлъчни киселини, а след това подобрява отделянето от жлъчката. Biovea GINGER помага при гадене и световъртеж, особено когато световъртежа се влошава от гаденето по време на пътуване. Косвено джинджифилът облекчава хроничната болка чрез намаляване на възпалението, като понижава нивата на естествените съединения в организма, причиняващи болката, наречени простагландини. Biovea GINGER също се използва като противовъзпалително средство при ревматоидна и артритна болка . Подпомага сърдечната дейност и оказва превенция срещу образуването на тромби. Джинджифил се използва от много хора за подобряване на настроението. Това става, поради съдържанието на цинеол – вещество, което намалява стреса.

Състав

Ginger (root) 250mg (5% gingerols 12.5mg). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула до 3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.