Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea FLAX SEED OIL 1000mg

Цена: 34.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea FLAX SEED OIL 1000mg информация

Масло от ленено семе Biovea : Чудесен източник на есенциални мастни киселини омега 3 и омега 6 !

Обикновеният лен е един от най-старите, отглеждани от човека растения в историята на света. От праисторически времена до наше време се използва като храна, лек, за извличане на масло и за изработката на ленени тъкани. Маслото от ленено семе е едно от най-добрите растителни източници на есенциални мастни киселини. То съдържа приблизително 50-60% омега-3 есенциална мастна киселина, позната като линоленова киселина, и 18-20% омега-6 есенциална мастна киселина, известна като линолова киселина и омега 9. Лененото масло е най-богатият природен източник на линолова киселина, която често е дефицитна в храната.

Защо да приемате масло от ленено семе Biovea ?

Според съвременните изследвания лененото масло може да понижи кръвното налягане, да намали нивата на опасния холестерол. Проучвано е и заради способността си да предпазва от онкологични проблеми.

Холестерол: лененото масло осезателно намалява „лошият” холестерол, както и кръвното налягане.

Възпаления: Омега-3 мастните киселини имат способността да ограничават възпалителната реакция. Намалява възпалението на ставите, бъбреците и кожата, но също и стойностите на холестерола. Приемането на ленено масло срещу натрупване на пикочна киселина в ставите може да намали често внезапните и силни ставни болки или подуването, което е симптом на това.

Антитуморен ефект: Лененото семе е голяма надежда в борбата с онкологичните състояния на гърдата и дебелото черво. При изследвания върху животни то значително намалява съществуващите тумори в гърдата и дебелото черво, като в същото време спира образуването на нови. Лененото семе и маслото ограничават растежа на съществуващите тумори, но едни други компоненти на лененото семе, наречени лигнани, участват в превенцията срещу развитието на нови такива.

Имунна система: Омега-3 мастните киселини в лененото масло могат да подсилят способността на вашия организъм да се защитава от чужди вещества. Омега-3 мастните киселини са средство за овладяване на възпаления, за регулиране на кръвосъсирването и кръвното налягане, на производството на хормони, на имунната активност и активността на централната нервна система. 

• Подпомагат здравето на сърдечно-съдовата система

• Омега-3 мастните киселини са важни за развитието на мозъка и очите при децата

• Омега-3 мастните есенциални киселини са полезни при алергични състояния, и различни кожни проблеми

• Влияят на обмяната на хормоните при жени в постклимактериума

• Полезни за облекчаване на артритна болка

Състав

Масло от ленено семе 1000mg.

Опаковка: 120 софтгел капсули в контейнер

Употреба

Да се приема 1 софтгел капсула до 3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.