Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea FLAX SEED OIL 1000mg

Цена: 34.00 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea FLAX SEED OIL 1000mg информация

Масло от ленено семе Biovea : Чудесен източник на есенциални мастни киселини омега 3 и омега 6 !

Обикновеният лен е един от най-старите, отглеждани от човека растения в историята на света. От праисторически времена до наше време се използва като храна, лек, за извличане на масло и за изработката на ленени тъкани. Маслото от ленено семе е едно от най-добрите растителни източници на есенциални мастни киселини. То съдържа приблизително 50-60% омега-3 есенциална мастна киселина, позната като линоленова киселина, и 18-20% омега-6 есенциална мастна киселина, известна като линолова киселина и омега 9. Лененото масло е най-богатият природен източник на линолова киселина, която често е дефицитна в храната.

Защо да приемате масло от ленено семе Biovea ?

Според съвременните изследвания лененото масло може да понижи кръвното налягане, да намали нивата на опасния холестерол. Проучвано е и заради способността си да предпазва от онкологични проблеми.

Холестерол: лененото масло осезателно намалява „лошият” холестерол, както и кръвното налягане.

Възпаления: Омега-3 мастните киселини имат способността да ограничават възпалителната реакция. Намалява възпалението на ставите, бъбреците и кожата, но също и стойностите на холестерола. Приемането на ленено масло срещу натрупване на пикочна киселина в ставите може да намали често внезапните и силни ставни болки или подуването, което е симптом на това.

Антитуморен ефект: Лененото семе е голяма надежда в борбата с онкологичните състояния на гърдата и дебелото черво. При изследвания върху животни то значително намалява съществуващите тумори в гърдата и дебелото черво, като в същото време спира образуването на нови. Лененото семе и маслото ограничават растежа на съществуващите тумори, но едни други компоненти на лененото семе, наречени лигнани, участват в превенцията срещу развитието на нови такива.

Имунна система: Омега-3 мастните киселини в лененото масло могат да подсилят способността на вашия организъм да се защитава от чужди вещества. Омега-3 мастните киселини са средство за овладяване на възпаления, за регулиране на кръвосъсирването и кръвното налягане, на производството на хормони, на имунната активност и активността на централната нервна система. 

• Подпомагат здравето на сърдечно-съдовата система

• Омега-3 мастните киселини са важни за развитието на мозъка и очите при децата

• Омега-3 мастните есенциални киселини са полезни при алергични състояния, и различни кожни проблеми

• Влияят на обмяната на хормоните при жени в постклимактериума

• Полезни за облекчаване на артритна болка

Състав

Масло от ленено семе 1000mg.

Опаковка: 120 софтгел капсули в контейнер

Употреба

Да се приема 1 софтгел капсула до 3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

Biovea FLAX SEED OIL 1000mg - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.