Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

CRANBERRY (Органична) 400mg

Цена: 25.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

CRANBERRY (Органична) 400mg информация

Червената боровинка е малък, червен плод на нископълзящо растение, виреещо в умерените зони на Съединените щати и в други части на света. Тя е от семейството на обикновената боровинката и синята боровинка. Активните съставки в червената боровинка са химични съединения, наречени проантоцианидини. Те са силни антиоксиданти, които намаляват податливостта на епителните клетки на пикочния мехур към бактерии. Основната полза от това действие е, че бактериите губят способността си да се групират и да предизвикват инфекции на пикочния мехур, на уринарния тракт и други подобни състояния.

Защо да приемаме червена боровинка Biovea?

Уринарен тракт: Инфекциите на уринарният тракт са проблем за милиони жени (20% от жените поне един път в годината развиват инфекция), на които обикновено се предписват курсове с антибиотици. Въпреки това, екстрактът от червена боровинка може да помогне за поддържане здравето на уринарния тракт по един естествен и надежден начин, без странични ефекти. Здравето на уринарния тракт се влошава, когато патогенни бактерии се прилепят към вътрешната стена на уретрата и причиняват цистит. Проантоцианидините в червените боровинки пречат на прилепването на бактериите към тъканта, като променят тяхната структура и способността им за прикрепяне. По този начин тези бактерии се изхвърлят чрез отделителната система, без да причинят инфекция.

Ракови състояния: Въз основа на оценката на няколко скрининг теста се смята, че проантоцианидините, открити в червената боровинка, могат да проявят определена противоракова активност.

Сърдечно-съдови проблеми: Екстрактът от червена боровинка Biovea възпрепятства окисляването на липопротеините с ниска плътност. Тъй като се смята, че този процес е част от развитието на сърдечно-съдови проблеми, възможно е предотвратяването на окисляването чрез прием на хранителна добавка с червена боровинка да намали риска от проявяването им.

Камъни в бъбреците: Някои медици смятат, че хининовата киселина, намираща се в изобилие в червената боровинка може да предотврати образуването на камъни в бъбреците.

Какви научните изследвания доказват ефективността на червената боровинка Biovea?

Всеки ден в продължение на 12 седмици 12 жени с периодично повтарящи се уринарни инфекции (по 6 или повече инфекции на година) приемат 400mg концентрират екстракт от червена боровинка (стандартизираната доза съдържа 30% фенолни съединения, съдържащи най-малко 25% проантоцианидини). Нито една от жените не развива уринарна инфекция, докато приема хранителната добавка с червена боровинка и няма оплаквания от странични ефекти. Нещо повече - 2 години по-късно, 8 от жените продължили да приемат добавката с червена боровинка все още не са развили такава инфекция.

Състав

Organic Cranberry (fruit) 400mg Не съдържа захар, изкуствени оцветители и консерванти.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер

Употреба

Да се приема 1 таблетка 3 пъти дневно или според предписанието на лекар.