Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea CINNAMON (Organic) 300mg

Цена: 16.00 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea CINNAMON (Organic) 300mg информация

Кората на канелата се използва от няколко хиляди години в народната Източна и Западна медицина при лош апетит и временен стомашен дискомфорт - подуване на корема, лошо храносмилане и образуване на газове, - както и за регулиране на нивата на глюкозата в нормални граници.

Как действа канелата на Biovea?

Съвременните изследвания разкриват, че канелата е полезна за поддържане на нивата на глюкозата в нормални граници, тя подпомага функцията на сърдечно-съдовата система, поддържа нормалните нива на триглицеридите, LDL-холестерола, общия холестерол и кръвното налягане в пределните им граници.

Канелата Biovea може да доведе до значително изменение в композицията на тялото - намаляване на телесните мазнини с 0.7% и увеличаване на мускулната маса с 1.1%. Такива промени в композицията на тялото се постигат само в съчетание на канелата с програма от диета и физически упражнения.

Канелата Biovea може да има благоприятно въздействие върху мозъчните функции. Според проведени тестове, лицата които използват редовно канела имат по-добра памет и заучават информацията по-бързо. Канелата има и антисептично действие, като подтиска бактериите, които причиняват инфекции на пикочните пътища. А японско изследване показва, че способства за предотвратяване на язви.

Едно от основните приложения на канелата е в борбата с наднорменото тегло и висока кръвна захар. Счита се, че съдържа съставка, която подобрява инсулиновата чувствителност и с това подобрява способността на клетките да използват глюкозата при по-малка инсулинова секреция. При здрави хора, по-ниски нива на инсулин, ще доведе до по-малко натрупване на мазнини, особено в коремната област и по-лесно използване на мазнините като източник на енергия. За хора с диабет тип 2, подобрената инсулинова чувствителност ще доведе до трайно понижаване на нивата на кръвната захар.

Има изразен антиоксидантен ефект. В минимални количества канеленото масло стимулира кръвообращението и храненето на клетките на стареещата кожа, подобрява кръвоснабдяването на корените на косата, укрепва зъбите. Ароматът на канелата подобрява храносмилането. Действието на канелата в храненето е особено полезно при: преохлаждане, простуди, проблеми със ставите, гръбначния стълб, подсилва имунната система, помага за преодоляване на умората, при депресивни състояния, слабост, помага за понижаване на кръвната захар. Класическа противоотрова, облекчаваща състоянието при хранителни, алкохолни и никотинови отравяния: Полезна е при проблеми на: стомаха, червата, черния дроб, бъбреците, пикочния мехур.

Канелата ускорява обмяната на веществата и кръвоснабдяването, възпрепятства образуването на целулит, използва се за регулиране на храносмилателния процес. Помага при простудни и грипни състояния. Използва се и в състава на масажни масла, като средство против световъртеж, припадък, гадене. Неутрализира ухапванията от насекоми. Отстранява неприятния дъх. Древните са смятали, че ароматът на канелата прави човека непобедим в открита борба, сексуално силен и инициативен.

Странични ефекти

Възможни са алергични реакции, при някои се наблюдава повишение на апетита. Бременните жени да са особенно внимателни с употребата на канела, във високи дози се явява като маточен стимулант, но е безопасна в умерени количества.

Състав

Органична канела на прах 300mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер

Употреба

Употреба: Да се приема 1 таблетка два пъти дневно или според предписанието на лекар.

Biovea CINNAMON (Organic) 300mg - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.