Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea CHROMIUM PICOLINATE 200mcg

Цена: 30.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea CHROMIUM PICOLINATE 200mcg информация

Хром пиколинат се смята за най-добрият източник на хром. Той е ключов минерал за производството на инсулин в тялото, като подпомага неговото ефективно действие, синтезата на холестерола, мазнини и протеини.

Инсулинът е хормон, който стабилизира нивото на кръвната захар. Хромният пиколинат на Biovea е комбинация от елемента хром и пиколинова киселина. Комбинирането на хром с пиколинова киселина спомага за ефективното усвояване на хрома. Организмът на един относително здрав човек съдържа само няколко милиграма хром. Това малко количество обаче играе важна роля за подобряване на ефективността на инсулина, за регулиране на кръвната захар и активиране на редица ензими за добиване на енергия. Изследвания сочат, че в днешно време в организма на повечето хора хромът е под необходимите количества. Замърсените храни и неправилният хранителен режим често не доставят необходимото количество хром за ежедневните нужди на организма.

Как действа хромният пиколинат Biovea ?

Когато се приема допълнително хромният пиколинат може да окаже осезаемо благоприятно въздействие. Той увеличава инсулиновия ефект в организма, подобрявайки усвояването на глюкозата, като по този начин води до по-добро кръвообращение и поддържа здравословни нива на кръвната захар. Съдейства за регулиране на инсулина. Важен е за синтезата на мазнини и протеини. Необходим е за производството на енергия, като участва в метаболизма на глюкозата. Хромът спомага организма да топи мазнини и да изгражда мускули на тяхно място. Намаляването на телесните мазнини и увеличаването на мускулната телесна маса са само част от положителните свойства, които хромният пиколинат упражнява върху организма. Също така забавя процесите на стареене и е полезен срещу сърдечно-съдови проблеми. Дефицитът на хром води до повишаването на триглицеридите и холестерола в кръвта и до запушване на кръвоносните съдове, поява на умора и други.

Кой се нуждае от хромен пиколинат Biovea и какви са симптомите на дефицит?

Нивата на хром намаляват с възрастта и недостигът на хром се наблюдава при хора, които не консумират добре балансирана храна. При тях допълнителният прием на хром пиколинат Biovea може да окаже благотворно въздействие. Тъй като в преработената храна хромът е отстранен, всеки, който иска да бъде по-енергичен, да изгаря мазнините и да увеличава физическата сила и мускулната си маса може да приема хром като хранителна добавка.

Състав

Хром (Chromium Picolinate)  200mc.

Опаковка: 100 капсули в контейнер

Употреба

Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.