Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

CHONDROITIN SULFATE 250mg 100 Capsules

Цена: 55.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

CHONDROITIN SULFATE 250mg 100 Capsules информация

Какво е хондроитин?

Хондроитин сулфат е един от основните елементи на хрущяла. Хондроитин сулфат се състои от повтарящи се вериги молекули, наречени мукополизахариди. Той е една от най-важните съставки на съединителната тъкан (сухожилията и ставите). Класифициран като вид глюкозаминогликан, хондроитин сулфатът е богат на сяра и е сроден на глюкозамина.

Как действа хондроитин сулфат?

Хондроитин сулфат привлича и задържа голямо количество вода и хранителни вещества в изграждащите хрущяла молекули протеогликан. Също така способства за безпроблемното придвижване на молекулите през хрущяла. Тъй като хрущялът не се кръвоснабдява, този флуид е необходим за подхранване и смазване на ставите. Чрез въпросното снабдяване на хрущяла с хранителни вещества се гарантира неговата здравина. В резултат на действието на хондроитина заздравяването на заболелите стави и сухожилия става много по-бързо.

Защо трябва да вземаме хондроитин?

• Здрави стави: Хондроитинът защитава ставите, спира увреждането им, възпрепятства разяждащите ставите ензими да се намесват в метаболизма на другите ензими, вследствие на което ставите не могат да се хранят с флуид, стимулира производството на протеогликани, глюкозамин и колаген.
• Псориазис: Ранно изследване сочи, че хондроитин може да помогне в лечението на псориазис.
• Здраво сърце: Хондроитин сулфат предпазва от атеросклероза и може дори да предотврати усложнения при наличие на заболяването.

Какви са научните доказателства в подкрепа на действието хондроитин?

Проучване проследява състоянието на 85 души с остеоартрит на коляното в продължение на 6 месеца. Участниците получават по 400mg хондроитин сулфат два пъти на ден или плацебо. В края на изпитанието лекарите оценяват подобренията като добри или много добри при 69% от хората приемали хондроитин сулфат и само при 32% от онези, вземали плацебо.

Състав

Chondroitin (Chondroitin Sulfate) 250mg Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула 1-3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

CHONDROITIN SULFATE 250mg 100 Capsules - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.