Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

CHONDROITIN SULFATE 250mg 100 Capsules

Цена: 55.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

CHONDROITIN SULFATE 250mg 100 Capsules информация

Какво е хондроитин?

Хондроитин сулфат е един от основните елементи на хрущяла. Хондроитин сулфат се състои от повтарящи се вериги молекули, наречени мукополизахариди. Той е една от най-важните съставки на съединителната тъкан (сухожилията и ставите). Класифициран като вид глюкозаминогликан, хондроитин сулфатът е богат на сяра и е сроден на глюкозамина.

Как действа хондроитин сулфат?

Хондроитин сулфат привлича и задържа голямо количество вода и хранителни вещества в изграждащите хрущяла молекули протеогликан. Също така способства за безпроблемното придвижване на молекулите през хрущяла. Тъй като хрущялът не се кръвоснабдява, този флуид е необходим за подхранване и смазване на ставите. Чрез въпросното снабдяване на хрущяла с хранителни вещества се гарантира неговата здравина. В резултат на действието на хондроитина заздравяването на заболелите стави и сухожилия става много по-бързо.

Защо трябва да вземаме хондроитин?

• Здрави стави: Хондроитинът защитава ставите, спира увреждането им, възпрепятства разяждащите ставите ензими да се намесват в метаболизма на другите ензими, вследствие на което ставите не могат да се хранят с флуид, стимулира производството на протеогликани, глюкозамин и колаген.
• Псориазис: Ранно изследване сочи, че хондроитин може да помогне в лечението на псориазис.
• Здраво сърце: Хондроитин сулфат предпазва от атеросклероза и може дори да предотврати усложнения при наличие на заболяването.

Какви са научните доказателства в подкрепа на действието хондроитин?

Проучване проследява състоянието на 85 души с остеоартрит на коляното в продължение на 6 месеца. Участниците получават по 400mg хондроитин сулфат два пъти на ден или плацебо. В края на изпитанието лекарите оценяват подобренията като добри или много добри при 69% от хората приемали хондроитин сулфат и само при 32% от онези, вземали плацебо.

Състав

Chondroitin (Chondroitin Sulfate) 250mg Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула 1-3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.