Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

CHITOSAN 350mg 90 Capsules

Цена: 25.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

CHITOSAN 350mg 90 Capsules информация

Хитозанът се извлича от хитина - полизахарид, съдържащ се в черупките на рака краб, сладководния рак и омара. Хитозанът притежава поразителното свойство да се свързва с мазнините и холестерола и да ги капсулира преди да бъдат усвоени от организма.Хитозанът се използва вече над две десетилетия без да проявява странични ефекти. Освен способността му да се свързва с молекулите на мазнините хитозанът си остава неактивен в човешкия организъм.

Защо да приемате хитозан?

• Контрол на телесното тегло: Мазнините не се усвояват в организма в присъствието на хитозан. Хитозанът е 100% натурален и действа като суперфибри. Затова обогатяването на храната с хитозан е част от осъществяването на един пречистващ процес, който е изключително важен за намаляване на телесните килограми. Хитозанът може да улови мазнини, които са 7 пъти повече от неговата маса. Той действа по напълно естествен начин във вашия организъм, за да го освободи от ненужните мазнини. Така се подпомага разграждането на мазнините и ускорява изхвърлянето им от организма. Изследвания сочат, че при ползването на хитозан участниците в тях намаляват теглото си с 8% за срок от 4 седмици.
• Холестерол: Според изследвания хитозанът може ефективно да понижи стойностите на серумния холестерол в кръвта. В рандомизирано, контролирано с плацебо изследване хитозанът намалява общия холестерол при мъжете и жените. Високият холестерол е важен рисков фактор за развитие на заболявания на сърдечно-съдовата система. Приеман орално, хитозанът се свързва с липидите в малките черва и намалява тяхното усвояване. Опити с хора доказват, че хитозанът понижава стойностите на серумния холестерол. В изследването силата на въздействие на хитозана за намаляване на серумния холестерол се проучва без съпътстваща диетотерапия.
• Анемия: Ниското съдържание на желязо в кръвта е познато като анемия. Много хора след приема на хитозан подобряват функцията на бъбреците и намаляват сериозността на анемията.
• Имунна система: Здравето на тъканите значително се подобрява при употреба на хитозан - от инфекции на зъбите и венците до по-бързо заздравяване на тъканите след пластични операции. Човешката имунна система се състои от хуморален и клетъчен имунитет, който защитава човешкия организъм. Клетките, отговарящи основно за имунния отговор са лимфоцитите. За дейността на лимфоцитите са много важни състоянието на организма и средата в него. Доказано е, че хитозанът подобрява общата среда, увеличава силата на имунната система на човешкия организъм от 4 до 5 пъти и активизира антителата. Като резултат от приема на хитозан активността на NK-клетките (естествените клетки убийци), които атакуват само раковите клетки се увеличава неколкократно.

Състав

Chitosan Хитозан 350mg Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсули 1-2 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар

CHITOSAN 350mg 90 Capsules - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.