Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea CHIA SEEDS (ORGANIC) 450 g

Цена: 49.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea CHIA SEEDS (ORGANIC) 450 g информация

Чиата е от семейството на градинския чай, който е по-известен като супербилка в Европа и Азия. В древността е била толкова ценена, че е използвана като разменна монета. Тези уникални мънички семенца имат изключителни хранителни и структурни предимства.

Векове наред чиа семената са били използвани като основна храна от индианците, обитаващи югозапада и Мексико. Известна като „храната за бягане”, масова е употребата й като високо енергийна храна, даваща издръжливост още от времето на древните ацтеки. Обществено достояние е фактът, че войните на ацтеките са преживявали със запаси от чиа по време на завоевателните походи. Индианците от югозапада изяждали не повече от една чаена лъжица, когато били подложени на 24-часови преходи. Тя е най-богатият растителен източник на мастни киселини омега-3. Във всяка чиа се съдържа приблизително 3 до 10 пъти концентрацията на мазнини, типична за повечето зърнени и 1,5 до 2 пъти концентрацията на протеини. Ненаситените мастни киселини са есенциални (незаменими) мазнини, които са нужни на вашето тяло да разтваря и усвоява мастно-разтворимите витамини A, D, E и K. Чиа семената са богати на ненаситена мастна киселина - линолеиновата, която тялото не може да синтезира самò.

Накратко :

- има 5 пъти повече калций от млякото, има 3 пъти повече желязо от спанака

- има 2 пъти повече калий от бананите, 2 пъти повече протеин от другите зърна, има 2 пъти повече антиоксиданти от боровинките

Как действа CHIA SEEDS Biovea :

Семената от чиа са истинска хранителна електроцентрала и са пълни с омега-3 мастни киселини и фибри. Те са готови за консумация, без да трябва да се стриват и могат да се съхраняват в продължение на много време, без да гранясат. Една порция семена от чиа осигуряват 1/3 от необходимата дневна доза фибри. Поради високото си съдържание на омега-3 и фибри те могат да помогнат, ако искаме да отслабнем, тъй като засищат за по-дълго време и помагат на тялото да елиминира ненужните токсини.

Семената от чиа Biovea имат способността да стабилизират нивото на кръвната захар. Когато се ядат, те образуват гел в стомаха при храносмилане и така забавят превръщането на въглехидратите в захар. Това позволява на тялото да остане сито за по-дълго време, дава му повече постоянна енергия и предотвратява рязкото покачване на кръвната захар. Семената от чиа, според публикация в British Journal of Nutrition от 2009 г., стабилизират нивата на холестерола и триглицеридите и намаляват общото количество натрупани мазнини. Освен това имат хидрофилни свойства, които ги превръщат в ефективен стабилизатор на течностите и електролитите в тялото. Тези семена имат способността да поглъщат вода 12 пъти повече от собственото си тегло. Затова консумацията на семена от чиа ще ни помогне да регулираме телесните флуиди и да намали риска от дехидратация. Тъй като семената поддържат тялото хидратирано, те са чудесна добавка към отслабващия диетичен режим, особено ако той включва и физически упражнения.

Накратко:

- чиа стабилизира кръвната захар и намаляват апетита към нездравословна храна;

- чиа помага за концентрацията и подобряват настроението; зарежда с енергия и намалява чувството на глад;

- чиа намалява холестерола и подобряват работата на сърцето; помага на храносмилателната система;

- чиа помага за изграждането на здравословна мускулна маса; помага за изграждането на силни и здрави кости;

- чиа много добре хидратира организма; спомага за здрави нокти, кожата и коса.

Състав

сертифицирани биологични семена от чиа (Salvia hispanica) 450 g. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

от една чаена до една супена лъжица дневно смляна или накисната с мюсли, сок или др.

Опаковка: 450 гр. в контейнер.