Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea CAL-MAG-ZINC 180 Tablets

Цена: 32.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea CAL-MAG-ZINC 180 Tablets информация

За здрави кости и зъби. Предпазва от загуба на костна маса. Необходим за правилното кръвосъсирване и функциите на мускулите. Срещу алергии, кожни проблеми. Подпомага предаването на нервните импулси. Намалява киселините в стомаха и понижава кръвното налягане. За здрава репродуктивна система и простата. Предпазва от свободните радикали и подкрепя имунната функция. Формула с оптимално усвояване.

Калцият, магнезият и цинкът са трите най-важни минерали, необходими на организма за постигане и поддържане на добро здраве. Те доставят хранителни елементи, необходими за поддържане на плътността и здравината на костите. Противодействието на загубата на костна плътност е сложен проблем, който изисква нещо повече от приемане единствено на калций. Препоръчителната пропорция на калций и магнезий е 2:1 - нашият CAL-MAG-ZINC Biovea е съобразен с нея.

Като допълнение тази формула съдържа бетаин хидрохлорид (солна киселина), глутаминова киселина хидрохлорид и витамин D. Тези съставки подобряват усвояването на калция, магнезия и цинка. Бетаин хидрохлорид е от особена важност, защото нивата на солната киселина обикновено спадат с възрастта. Тя се съдържа в стомашните сокове и е изключително важна за образуването на ензима пепсин (подпомага разграждането на протеините). Солната киселина регулира нивата на бактериите и процесите на ферментация в стомаха.

КАЛЦИЙ

Способността за усвояване на калция намалява с възрастта. Ако организмът не получава достатъчно калций, той го извлича от костите, правейки ги порести и чупливи. Допълнителният прием на калций е от голямо значение за поддържането на силни и здрави кости и за забавяне на загубата на костна плътност. Калцият е необходим за много функции в организма, като мускулните съкращения, съсирването на кръвта, процесите на предаване на нервните импулси. Препоръчва се при профилактика на остеопорозни състояния, алергични и кожни проблеми и поражения върху черния дроб. Поддържа здравината на клетъчните мембрани . Калцият Biovea съдейства за поддържане на нормалните нива на pH и за преминаване на хранителните вещества през клетъчните мембрани. Спомага за намаляване на киселините в стомаха, като нормализира стомашната киселина. Понижава кръвното налягане. Калцият играе важна роля в производството на хормоните и ензимите, регулиращи храносмилането и обмяната на веществата.

МАГНЕЗИЙ

Магнезият е важен за стотици химични реакции в организма, той е от значение за правилното функциониране на нервите и мускулите, за образуването на костите и за осъществяване на енергийния метаболизъм. Магнезият действа в комбинация с калция, подобрявайки неговото усвояване и увеличавайки костната плътност. Магнезият е потребен за нормалната функция на мускулите, регулира предаването на нервните импулси и е важно хранително вещество за сърдечно-съдовата система. Той съдейства за преобразуването на въглехидратите, белтъчините и мазнините в енергия, балансира и регулира метаболизма на калция, калия и натрия. Магнезият Biovea подпомага функцията на белия дроб и здравословните стойности на холестерола и кръвната захар. Той е необходим за здравината на костите, растежа на зъбите. Доказано е, че спира образуването на камъни в бъбреците. Също така разширява кръвоносните съдове, като спомага за намаляване на кръвното налягане.

ЦИНК

Цинкът е основен микроелемент. Всяка клетка в организма се нуждае от това хранително вещество и стотици процеси в организма разчитат на него – от имунната система и ензимите, които произвеждат ДНК, до вкусовите рецептори и обонянието. Организмът не произвежда цинк самостоятелно, но този минерал е достъпен в питейната вода и някои храни. Въпреки това, изненадващо голям брой хора не получават достатъчно от този минерал чрез храната. Смята се, че цинкът укрепва имунната система чрез подобряване на дейността на тимусната жлеза и производството й на бели кръвни телца. В допълнение, автоимунни проблеми (те са хронични, свързани с неправилното функциониране на имунната система) могат да се повлияят благоприятно от допълнителния прием на цинк. Недостатъчните количества цинк се свързва с отслабения имунен отговор при по-възрастните хора. Изследвания сочат, че цинкът е полезен в борбата с настинките и симптомите на грип. Укрепвайки имунната система, цинкът може също така да предпази от гъбични инфекции . Освен това притежава противовъзпалителни свойства. Цинкът е важен и за деленето на клетките и мускулният растеж.

Състав

Калций 1000mg; Магнезий 500mg; Цинк 25mg; Витамин D 200IU; Бетаин HCI 100mg; Glutamic Acid HCI 80mg.

Употреба

Да се приемат 2 таблетки дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 90 таблетки в контейнер