Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea CALCIUM COMPLEX 120 Caps

Цена: 27.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea CALCIUM COMPLEX 120 Caps информация

Какво представлява Калциевият комплекс (MCHA) на Biovea?

Калциевият микрокристалинен хидроксиапатит (MCHA) Biovea е калциево съединение (костен минерал), съдържащо минерали в техните естествени пропорции, а също и междуклетъчно вещество, протеини и гликозаминогликани с висока усвояемост. Това е изцяло натурална съставка, която изгражда кристалната структура на костите и зъбите. Доказано е, че MCHA се усвоява по-добре от другите форми на калция. Здравите кости и защитата от загуба на костна маса не зависят само от калция. Калциев комплекс (MCHA) на BIOVEA съдържа както калций, така и магнезий, витамин D, цинк, мед и манган, които увеличават абсорбирането и използването на калция от организма.

Калцият е най-обилният минерал в тялото (човешкото тяло съдържа приблизително 1134g) и 99% от това количество се съдържа в костите и зъбите. Останалата част от калция се намира в кръвоносния поток и флуидите, обграждащи клетката. Калцият е минерал от първостепенно значение с многобройни биологични функции. Усвояването на калция се влошава с възрастта. Ако организмът не получава достатъчно калций, той ще го открадне от костите, правейки ги по-порести и крехки. Допълнителният прием на калций е от крайна необходимост за поддържането на силни и здрави кости и зъби, както за минимизиране загубата на костна плътност.

Как действа Калциевия комплекс на Biovea?

Калцият е необходим за много функции в организма, като мускулните съкращения, съсирването на кръвта, процесите на предаване на нервните импулси. Препоръчва се при профилактика на загуба на костна маса, алергични и кожни проблеми и поражения върху черния дроб. Поддържа здравината на клетъчните мембрани и необходим за съсирване на кръвта. Калцият съдейства за поддържане на нормалните нива на pH и за преминаване на хранителните вещества през клетъчните мембрани. Спомага за намаляване на киселините в стомаха, като нормализира стомашната киселина. Понижава кръвното налягане. Калцият играе важна роля в производството на хормоните и ензимите, регулиращи храносмилането и обмяната на веществата.
Въпреки че калцият е основен минерал за костната минерализация, качеството на калциевите кристали зависи от магнезия. Когато количеството магнезий е недостатъчно, калциевите кристали са по-слаби и не могат да предотвратят фрактурите. Това се случва независимо от препоръчаната ежедневна консумация на калциеви добавки. Мускулната функция изисква и магнезий, и калций; калцият помага на мускулите да се свиват, а магнезият - да се отпускат.

Защо да приемаме Калциев комплекс (MCHA) на Biovea?

• Здрави кости и зъби: Костите изпълняват основни функции в организма. Достатъчната консумация на калций и добрата физическа активност, при която се натоварват мускулите и костите заздравява костната система, оптимизира костната маса, поддържа минералния състав на костите и намалява риска от загуба на костна маса в по-късна възраст.
• Остеопорозни изменения: Тихо и неболезнен в началото състояние, при която костите стават крехки и лесно чупливи. Ако не се вземат предпазни мерки , може да прогресира безболезнено докато костите започнат да се трошат. Рисковите фактори за развитие на тези изменения са полът, расата, възрастта и недостатъчният прием на калций. Хората с най-голям риск от развитие са тези от европеидната раса, жените в менопауза и възрастните жени и мъже. Достатъчният прием на калций през целия живот намалява риска от остеопороза, тъй като калцият помага за оптимизиране на пиковата костна маса по време на младостта и ранната зрялост заедно с физическите упражнения и здравословната диета.При жените вероятността от развиване на болестта е четири пъти по-голяма в сравнение с мъжете. Често жените имат затруднения да набавят необходимото количество калций за поддържане на силни кости. Не е необичайно за жените да развиват остеопороза и често да получават фрактури. Първоначално остеопорозата е метаболитна костна болест, характеризираща се с ниска костна плътност и нарушаване на микроархитектурата на костната тъкан, водещи до по-голяма крехкост на костите и до увеличаване на опасността от фрактури. Остеопорозата се характеризира още с неправилно съотношение на минералите и колагена.
• В подкрепа на нервната система, мускулите, черен дроб и съсирването на кръвта.
• Спомага при кожни проблеми, високо кръвно налягане, киселини.
 

Състав

Calcium (from MCHA) 1000mg; Magnesium (magnesium citrate) 600mg; Phosphorus (from MCHA) 480mg; Vitamin C (ascorbic acid) 200mg; Vitamin D (cholecalciferol) 400IU; Vitamin K (phytonadione) 100mcg; Thiamin (Vitamin B1) 5mg; Zinc 10mg; Copper1mg; Manganese 5mg; Boron 3mg; Glucosamine HCl 300mg; Microcrystalline Hydroxyapatite (MCHA) Complex 4000mg; Protein (from MCHA) less than 1g. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приемат 1-6 капсули дневно с храната или според предписанието на лекар.