Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

BORAGE OIL

Цена: 49.00 лв.
Kоличество:
BIOVEA

BORAGE OIL информация

Маслото от пореч се извлича от семената на пореч (Borago officinalis) То е най-богатият източник на омега-6 мастна киселина - гама-линоленовата киселина (GLA). Тя е източник на много важни простагландини – хормоноподобни вещества, имащи гореизброените функции. Тъй като се среща рядко в храните и много фактори блокират способността на тялото да я произвежда, маслото от пореч е един достъпен източник, с помощта на който можете да отговорите на ежедневните нужди от GLA.

Освен гама-линоленова киселина маслото от пореч Biovea съдържа също така ценни минерали, необходими за правилната сърдечно-съдова функция и за здравето на кожата и ноктите. Клиничните изследвания показват, че маслото от пореч помага за доброто хидратиране на кожата и подобрява подвижността на ставите. Медицински изследвания в Япония потвърждават, че маслото от пореч поддържа кожата здрава и регулира стойностите на холестерола.

Маслото от пореч Biovea съдържа гама-линоленова киселина (GLA) – мастна киселина, която организмът преобразува в хормоноподобно вещество, наречено простагландин E1 ,притежаващ противовъзпалителни свойства и т.н. Много неща обаче могат да попречат на това преобразуване – някакво болестно състояние, застаряването, наситените мазнини, хидрогенизираните масла, проблеми с кръвната захар и недостигът на витамин С, магнезий, цинк и витамини от група В. Добавките с GLA се справят с тези проблеми в преобразуването и подсигуряват образуването на простагландина. Маслото от пореч съдържа от 20 до 26% GLA, което го превръща в един от най-богатите източници на тази киселина. Едно предварително изпитание показва, че ако в продължение на 3 месеца се приема масло от пореч, артритните симптоми намаляват. В предварителни изпитания маслото от пореч се използвано при хора с атопични дерматити - намалява възпаленията на кожата, сухотата, люспенето и сърбежа, без да се съобщава за странични ефекти.

Внимание!

В големи дози маслото от пореч може да предизвика разхлабване на червата и леки стомашни проблеми. При наличието на такива симптоми прекъснете приема и се консултирайте с лекар.

Състав

Масло от семена на пореч 1000мг (Гама-линоленова киселина (GLA) 240mg, линолова киселина (LA) 380mg)

Опаковка: 120 капсули в контейнер

Употреба

Да се приема 1 капсула 1-3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

BORAGE OIL - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.