Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

BORAGE OIL

Цена: 49.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

BORAGE OIL информация

Маслото от пореч се извлича от семената на пореч (Borago officinalis) То е най-богатият източник на омега-6 мастна киселина - гама-линоленовата киселина (GLA). Тя е източник на много важни простагландини – хормоноподобни вещества, имащи гореизброените функции. Тъй като се среща рядко в храните и много фактори блокират способността на тялото да я произвежда, маслото от пореч е един достъпен източник, с помощта на който можете да отговорите на ежедневните нужди от GLA.

Освен гама-линоленова киселина маслото от пореч Biovea съдържа също така ценни минерали, необходими за правилната сърдечно-съдова функция и за здравето на кожата и ноктите. Клиничните изследвания показват, че маслото от пореч помага за доброто хидратиране на кожата и подобрява подвижността на ставите. Медицински изследвания в Япония потвърждават, че маслото от пореч поддържа кожата здрава и регулира стойностите на холестерола.

Маслото от пореч Biovea съдържа гама-линоленова киселина (GLA) – мастна киселина, която организмът преобразува в хормоноподобно вещество, наречено простагландин E1 ,притежаващ противовъзпалителни свойства и т.н. Много неща обаче могат да попречат на това преобразуване – някакво болестно състояние, застаряването, наситените мазнини, хидрогенизираните масла, проблеми с кръвната захар и недостигът на витамин С, магнезий, цинк и витамини от група В. Добавките с GLA се справят с тези проблеми в преобразуването и подсигуряват образуването на простагландина. Маслото от пореч съдържа от 20 до 26% GLA, което го превръща в един от най-богатите източници на тази киселина. Едно предварително изпитание показва, че ако в продължение на 3 месеца се приема масло от пореч, артритните симптоми намаляват. В предварителни изпитания маслото от пореч се използвано при хора с атопични дерматити - намалява възпаленията на кожата, сухотата, люспенето и сърбежа, без да се съобщава за странични ефекти.

Внимание!

В големи дози маслото от пореч може да предизвика разхлабване на червата и леки стомашни проблеми. При наличието на такива симптоми прекъснете приема и се консултирайте с лекар.

Състав

Масло от семена на пореч 1000мг (Гама-линоленова киселина (GLA) 240mg, линолова киселина (LA) 380mg)

Опаковка: 120 капсули в контейнер

Употреба

Да се приема 1 капсула 1-3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.