Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea BLACK COHOSH 100mg

Цена: 34.00 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea BLACK COHOSH 100mg информация

Черният кохош е от семейство Лютикови и вирее на умерено плодородни почви, при влажни и леко сенчести условия. Неговите високи, стройни бели цветове лесно се забелязват в гората. Черният кохош съдържа широк спектър от ценни тритерпенови гликозоди, на които се дължи действието на му. Той е най-популярната билкова добавка в Европа за облекчаване на симптомите на климактериума (перименопаузата) при жените. Черният кохош доставя на организма изофлавони и други съставки, които помагат на женското здраве през този период от живота.

Как действа и какви са научните доказателства за това?

Черният кохош на Biovea притежава естрогенна активност. Експерименти с жени на средна възраст показват, че консумацията на черен кохош се свързва със забележително облекчаване на симптомите на менопаузата като горещи вълни, промяна в настроенията, депресивни промени, главоболие и нервност. Менструалните проблеми също намаляват. Младите жени, страдащи от дисменорея (трудна и болезнена менструация) и предменструален синдром също могат да се възползват от препаратите с черен кохош.

Според клинично изследване върху повече от 700 жени употребата на препарати с черен кохош (Remifemin) води до значително подобряване на менструалните оплаквания. След 2 месеца повече от 80% от жените съобщават за облекчаване на симптоми като горещи вълни, изпотяване, главоболие, раздразнителност, нарушения в съня и депресивни настроения. При 93% от жените не се наблюдават странични ефекти при приемане на черен кохош. Клиничните изследвания през последните 40 години непрекъснато потвърждават, че черният кохош е безопасна и ефективна алтернатива на хормонозаместителната терапия за облекчаване на горещи вълни, емоционална нестабилност и други симптоми на менопаузата. В много експерименти прилагането на черния кохош в умерена степен подобрява настроението. Днес черният кохош е одобрен в Германия за облекчаване на предменструалния синдром, болезнената менструация и симптомите на менопаузата.

Обичайната доза черен кохош за постигане на реални резултати е една капсула от 100mg от един до два пъти на ден. Благоприятни резултати обикновено се наблюдават в срок от 6 до 8 месеца лечение.

Има ли някакви странични ефекти?

Препаратите с черен кохош се използват от десетилетия в Европа и обикновено се понасят добре от повечето хора. Рискът от проявяването на странични ефекти е незначителен, макар че при някои пациенти се наблюдава краткотраен стомашен дискомфорт.

Клинични изследвания показват, че е безопасно да употребявате черен кохош до 6 месеца. Все пак черният кохош не се препоръчва на жени, които са бременни или кърмят.

Състав

Черен Кохош (корен) 100mg (2.5% тритерпен гликозиди). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Опаковка: 120 капсули в контейнер

Употреба

Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно или според предписанието на лекар.

Biovea BLACK COHOSH 100mg - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.