Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea BIOTIN 5000mcg 100 капсули

Цена: 39.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea BIOTIN 5000mcg 100 капсули информация

Биотинът е от семейството на витамините от В групата, като в действителност е коензим, който работи съвместно с витамините. Произвежда се по естествен път в малки количества от червата. Познат е като витамин B7. Биотинът е водоразтворим, така че всеки излишък от него се изхвърля чрез урината. Съдържа се в много храни, включително овесени ядки, зеленчуци, фъстъци, гъби, яйчен жълтък, ориз, ядки, спанак, картофи,  птици и говеждо месо.

Как действа биотинът на Biovea?

Енергия и отслабване: Биотинът помага на организма да използва по-добре храната за енергия. Това означава, че има свойството да повишава енергийните нива - като подобрява ефективността на храносмилане, може да помогне за стопяването на излишните килограми. Това го прави идеалната хранителна добавка, ако търсите повече енергия и искате да отслабнете.

Коса и нокти: Допълнителният прием на биотин може да подобри състоянието на тънките, цепещи се и чупливи нокти, както и здравето на косата. Той също така се използва в борбата с частична или пълна загуба на косата при децата и възрастните.

Кожа: Съществуват впечатляващо много примери, които сочат, че биотинът може драстично да подобри здравето на кожата. Ако страдате от кожни проблеми, може да е подходящо допълващо средство към програмата за лечение на вашата кожа.

Висока кръвна захар: Хора висока кръвна захар често имат ниски нива на биотин. Той участва в синтеза и отделянето на инсулин. Един подобрен инсулинов отговор може да намали зависимостта от инсулина и да подобри цялостното здравословно състояние. Предварителни изследвания при животни и хора сочат, че биотинът участва в контрола на кръвната захар при диабетиците.

При проблеми с нервната система,причинени от високата кръвна захар: Съществуват сведения, че добавките с биотин облекчават симптомите на тези проблеми при някои хора, развили ги вследствие на продължително висока кръвна захар или при бъбречна недостатъчност. Проблемите са свързани с увреждане на нервите на крайниците, най-често стъпалата и прасците. Усеща се като скованост, изтръпване, парене или други странни усещания, които може да са придружени с болка, мускулна слабост и трудно ходене. Хора, които приемат биотин с такава цел се подобряват в рамките на 1 до 3 месеца след началото на приема на добавката.

Висок холестерол: Изследвания върху животни и някои изследвания с хора сочат, че ниските нива на биотин се свързват с високия общ холестерол и LDL холестерола. ("лошия" холестерол).

Какви са симптомите на недостиг?

Симптомите на недостиг на биотин са косопад, суха кожа, умора, липса на концентрация, депресивни състояния, гадене, вродени увреждания, сърдечни проблеми.

Състав

Биотин:  5000 мкг Не съдържа захар, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула дневно или според предписанието на лекар.