Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea BILBERRY 90mg 120 Capsules

Цена: 39.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea BILBERRY 90mg 120 Capsules информация

Боровинката е целогодишно ниско храстовидно плодно растение. Произхожда от Европа и Западна Азия. Боровинката е близка родственица на синята боровинка и френското грозде. Позната е още като Vaccinium frondosum и европейска боровинка.

Плодовете и съдържат танини (растителни антиоксиданти) и витамин А и С. Още от XVI в. се използва за при редица леки здравословни проблеми. По време на Втората световна война британските пилоти установили, че нощното им зрение се подобрява, след като са консумирали боровинки. Оттогава изследванията разкриват, че боровинката е полезна и при други очни проблеми и се смята за водеща билка, чрез която се постига оптимално здраве на очите. Учените също смятат, че боровинката е силен антиоксидант. Също така укрепва капилярите и подобрява кръвообращението. Боровинката може да подсили колагена в лигаментите, сухожилията и хрущялите. Спомага за облекчаване на храносмилателните проблеми.

Как действа и какви са научните доказателства за това?

Боровинката на Biovea е източник на антиоксиданти, тъй като съдържа витамин А, витамин С и антоцианозиди. Клинично доказано е, че антоцианозидите също така допринасят за здравината на кръвоносните съдове и за доброто кръвообращение. По-доброто кръвообращение може да доведе до съдоразширяване, да усили зрението, да предпази от мускулна дегенерация, да подобри здравословното състояние на ставите, да повиши кръвоносния поток към мозъка, да нормализира кръвосъсирването, да доставя на нервната система кръв и да намали кръвното налягане. В действителност боровинката се използва за подобряване на зрението, за увеличаване на притока на кръв към гладките и скелетните мускули и за намаляване на кръвното налягане.

Като източник на хининова киселина боровинката – като своята братовчедка червената боровинка – е полезна при инфекции на пикочните пътища и на камъни в бъбреците.

Танините в боровинката се използват успешно за ускоряване на зарастването на рани след стоматологични операции и за ограничаване на възпаленията на гърлото, причинени от грип, настинки и алергични пристъпи. Танините също са ефективни при диария.

Боровинката на Biovea успешно се използва при инсулинозависима висока кръвна захар, като може да намали количеството на инжектирания инсулин. Изследователите смятат, че глюкохинина – съединение в боровинката, което доказано намалява нивата на кръвната захар е отговорно за този ефект.

Боровинката на Biovea съдейства за намаляване на менструалните спазми и за подобрение при фиброзно-кистозни проблеми на гърдата.

Състав

Боровинка (плод) 90mg (25% anthocyanosides 22mg) . Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно или според предписанието на лекар.