Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea BETAINE HCL 650mg

Цена: 22.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea BETAINE HCL 650mg информация

Естествена стомашна киселина за по-добро храносмилане. Подобрява и регулира храносмилането. Допълнителен източник на солна киселина за хора, които имат занижено производство на стомашна киселина . Подпомага храносмилането на храни, богати на протеини.

Biovea Бетаин хидрохлорид е киселинна форма на бетаин – витаминоподобно вещество, съдържащо се в зърната и други храни. Всъщност това е витамин, произлизащ от холина, извлечен от захарното цвекло и съдържащ органично свързан азот. Той спомага и за неутрализиране на млечната киселина и намаляване на нивата на токсичност на вредния за организма хомоцистеин - междинен белтъчен продукт, образуващ се в процеса на превръщане на аминокиселината метионин.

В стомаха солната киселина преобразува пепсиноген до пепсин – ензим, който разгражда протеините на по-малки и по-лесно усвоими субстанции. Хора, които страдат от стомашни и храносмилателни проблеми, често смятат, че киселините в стомаха, лошото храносмилане, газовете и рефлуксът са причинени от свръхпроизводството на стомашна киселина. Това погрешно мнение се подхранва от лекарите, които рутинно предписват медикаменти за блокиране на стомашната киселина при най-малкия симптом на стомашно разстройство, без да поставят правилната диагноза на храносмилателния проблем. Симптомите на свръхпроизводство на стомашна киселина (солна киселина – HCL) и недостатъчното производство в действителност са едни и същи. Затова е неразумно да се правят заключения за това какво се случва в стомаха без реално изследване. 

Biovea Бетаин хидрохлорид се препоръчва като допълнителен източник на солна киселина за хора, които имат занижено производство на стомашна киселина . Този дефицит увеличава вероятността от развитие някои бактериални и паразитни инфекции и изострят вече съществуващи такива. Нормалното количество стомашна киселина е достатъчно, за да унищожи бактериите. Едно проучване показва, че хората, които постят, имат нормална киселинност в стомаха и фактически са чисти от бактерии в тънките черва.

Някои бактериални колонии в стомаха се срещат при хора, които са с ниски нива на солна киселина.

С напредването на възрастта отделянето на солна киселина може да намалее и това да доведе до понижени нива на пепсин. Без необходимото количество пепсин организмът се затруднява при храносмилането. Бетаин хидрохлорид е допълнителен източник на солна киселина, която може да се ползва от стомаха за производството на пепсин. Комбинацията от бетаин хидрохлорид и пепсин е чудесно укрепващо стомаха средство.

Обичайни симптоми при занижена солна киселина са:

Парене в стомаха, особено след хранене; Подуване или оригване, особено след хранене; Тежест в стомаха след хранене ; Повдигане след хранене или приемане на добавки; Хронична поява на гъбички; Лошо храносмилане; Лош дъх; Диария или запек; Хранителни алергии; Газове в стомаха; Сърбеж около ректума; Слаби или начупени нокти; Разширени кръвоносни съдове по бузите или носа (при хора, които не злоупотребяват с алкохол); Кожни обриви, акне; Дефицит на желязо; Хронични чревни паразити; Несмляна храна в изпражненията;

Защо да приемаме Biovea Бетаин хидрохлорид и каква е ролята му в човешкото тяло?

Най-важната роля на тази субстанция е детоксикация на организма. Участвайки в аминокиселинните реакции в тялото, той поддържа доброто състояние на бъбреците, черния дроб и сърцето.

Състав

Бетаин хидрохлорид 650mg, Пепсин (1:3000) 165mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 таблетка 1 до 4 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар. Опаковка: 90 таблетки в контейнер

Biovea BETAINE HCL 650mg - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.