Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea BETA CAROTENE 25,000 IU

Цена: 30.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea BETA CAROTENE 25,000 IU информация

Против стареене и силен антиоксидант. Помага за силна имунна система. Забавя развитието на свързани с възрастта увреждания на очите. Ниските нива на бета-каротин са свързани с по-голям риск от някои видове онкологични проблеми. Намалява риска от сърдечно-съдови и дихателни проблеми. Предпазва кожата от слънчево изгаряне.

Бета-каротинът, познат като изходно вещество на витамин А е важен антиоксидант, който предпазва от вредните свободни радикали, рушащи организма. Той принадлежи към групата на растителните съединения, наречени каротеноиди - пигментите, които придават жълтия, оранжевия и червения цвят на плодовете и зеленчуците. Това е каротеноидът, който присъства най-много в човешката храна и се счита за най-важния каротеноид за човека.

Защо да приемаме бета-каротин Biovea?

Очно здраве: Възрастовата дегенерация на макулата (централната част на ретината) - е най-честата причина за необратимата слепота в развиващите се страни, свързана с неспособността за четене, разпознаване на лица, шофиране и др. Ако се приема повече храна, богата на бета-каротин, витамин С и Е, в значителна степен може да се намали риска от развитието й.

Антиоксидантни свойства: През последните години каротеноидите, съдържащи бета-каротин са обект на сериозни научни изследвания като потенциални противоракови и подмладяващи съединения. Бета-каротинът Biovea е мощен антиоксидант, защитаващ клетките на организма от вредите, нанасяни от свободните радикали. Той също е един от каротеноидите, за които се смята, че подпомагат функцията на имунната система.

Превенция на онкологични усложнения: В допълнение към тяхната антиоксидантна и имуностимулираща дейност, каротеноидите, съдържащи бета-каротин, показват способност да стимулират междуклетъчните връзки. Днес учените смятат, че е възможно лошата връзка между клетките да е една от причините за бързия растеж на клетките – състояние, което води до онкологични промени. Каротеноидите съдействат за правилната комуникация между клетките.

Хора, които не консумират достатъчно зеленчуци с бета-каротин, може да развият дефицит на витамин А. Хора в напреднала възраст с диабет от тип 2 показват значително намаляване на нивата на каротеноиди в кръвта, независимо от начина си на хранене.

Състав

Vitamin A (100% Beta Carotene) 25,000 IU.

Употреба

Да се приема 1 капсула дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 100 капсули в контейнер