Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

ACETYL L-CARNITINE & ALPHA LIPOIC ACID 650mg 120 капсули

Цена: 76.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

ACETYL L-CARNITINE & ALPHA LIPOIC ACID 650mg 120 капсули информация

ПРОДУКТЪТ СЕ ИЗГОТВЯ ПО ЗАЯВКА!!!

Мощен антиоксидант. Предотвратява сърдечно-съдовите заболявания, намалява стойностите на холестерола. Намалява инсулиновата чувствителност и регулира кръвната захар. Предпазва от появата на катаракта, подпомага лечението на остеопороза. Помага на тялото в процеса на изгаряне на мазнини и предотвратява натрупването им. Повишава енергията в клетките и забавя стареенето.

Ацетил L-карнитин и алфа-липоева киселина за жизненост на клетките

• Помагат на клетките да произвеждат енергия
• Важни за цялостното ви здравословно състояние
• Поддържат клетъчната функция на организма с напредването на възрастта
• Укрепват имунната система и здравословната функция на черния дроб

Доброто здраве се дължи на жизнеспособността на клетките. Организмът е съставен от милиарди клетки, които работят заедно в една сложна система, за да поддържат здравето . Всяка от тези клетки има свой уникален живот. Основната роля на организмът е да поддържа тези клетки здрави и жизнени през целия му живот. А за тази цел всяка клетка трябва да произвежда своя собствена енергия – клетките не могат да заемат енергия една от друга. За щастие, има мерки, които да предприемете, за да поддържате клетките, толкова важни за вашето добро здраве.

ACETYL L-CARNITINE & ALPHA LIPOIC ACID е новаторска комбинация от две невероятни хранителни вещества - алфа-липоева киселина и ацетил L-карнитин, които укрепват рганизма, подпомагайки клетъчната функция с напредване на възрастта.

Алфа-липоева киселина за жизненост

Алфа-липоевата киселина е мастно и водоразтворимо съединение, което се намира в естествена форма в човешкия организъм. Тя директно рециклира витамин С и индиректно - витамин Е и така помага на организма да поддържа добри нива на тези важни защитни антиоксиданти. Алфа-липоевата киселина също подкрепя имунната система и здравословната функция на черния дроб.

Една от най-важните роли на алфа-липоевата киселина в организма e производството на клетъчна енергия. Алфа-липоевата киселина е коензим, която участва в превръщането на пирувата в ацетил коензим-А. Ацетил коензим-А е отправна точка за цикъла на Кребс - един от основните цикли в организма за образуване на енергия, който произвежда високоенергийната молекула АТФ (аденозинтрифосфат). Подкрепяйки цикъла на Кребс, алфа-липоевата киселина подпомага клетъчната жизненост.

Защо да използваме алфа липоева ?

Протекция срещу оксидативния стрес: Един от основните проблеми при болните от Захарен диабет е повишеният оксидативен стрес, свързан с повишено производство на свободни радикали. Тези свободни радикали циркулират в човешкия организъм и увреждат тъканите му. Тъй като при хората със захарен диабет е налице висока кръвна захар, те са подложени на по-голям оксидативен стрес, който е причина за усложненията на заболяването.

Антиоксидантите, като алфа липоева киселина предотвратяват тъканните и органните увреждания, като неутрализират свободните радикали и намаляват оксидативният стрес. Алфа липоевата киселина е необичаен антиоксидант, поради възможността да действа както във водна, така и в мастна среда. Поради тези си качества тя лесно се абсорбира и транспортира до много органи и системи – мозък, черен дроб и периферни нерви, като преминава през липидно-белтъчната клетъчна мембрана и действа на клетъчно ниво. Когато алфа липоевата киселина се комбинира с други антиоксиданти, като Витамините С и Е, способността на организма да се бори със свободните радикали многократно нараства.

Алфа липоевата киселина усилва ефекта на други важни антоиоксиданти като глутатион и коензим Q 10, които играят ключова роля в борбата със стареенето и появата на хронични заболявания. Алфа липоевата киселина в комбинация с Витамините от група В подпомагат производството на енергия в човешкият организъм, като превръщат белтъците, мазнините и въглехидратите от приетата храна в енергийни субстанции. ALA постига този ефект чрез протекция на митохондрийте. В тях се осъществява производството на енергия. Когато са защитени адекватно от оксидативният стрес те функционират правилно и организмът се обезпечава с достатъчно количество енергия.

Метаболитен синдром и захарен диабет: Алфа липоевата киселина участва не само в поддържането на нормална кръвна захар, но подпомага и утилизацията на глюкозата в тъканите, подобрява инсулиновата чувствителност и ендотелната функция.

Приложението на алфа липоева киселина венозно повлиява благоприятно повечето от компонентите на метаболитния синдром – понижава кръвното налягане и инсулиновата резистентност, подобрява липидния профил и намалява телесното тегло.

В едно проучване върху 36 болни с исхемична болест на сърцето приложението на алфа липоева киселина и ацетил L карнитин е довело до понижаване на артериалното налягане и до подобрение на ендотелната функция на брахиалната артерия. Комбинираният прием на алфа липоева киселина и ацетил L карнитин се явява ефективна стратегия в борбата за поддържане на нормално кръвно налягане при пациенти с метаболитен синдром.

Друго клинично проучване отчита драматично подобряване на инсулиновата чувствителност при пациенти с наднормено тегло и захарен диабет тип 2. Положителният резултат е постигнат в много кратки срокове – в рамките само на 4 седмици. Това откритие е изключително важно за клиничната практика, защото инсулиновата резистентност стои в основата на захарния диабет тип 2.

Дори и при разгъната клинична картина на усложненията при захарен диабет тип 2, алфа липоевата киселина предлага помощ. Участва успешно в лечението на диабетната невропатия - увреждане на периферните нерви в резултат на токсичното въздействие на високите кръвно - захарни нива. Диабетната полиневропатия се характеризира с тръпнене, парене и мравучкане, изразено най-вече в долните крайници.

Едно голямо рандомизирано, двойно сляпо плацебо контролирано проучване включващо 328 болни със захарен диабет тип 2 показва значително подобряване на симптомите на диабетната полиневропатия след интравенозно приложение на алфа липоева киселина. По късно се установи че и пероралният прием на медикамента дава положителен резултат. При пероралният прием ефектът е дозо зависим. Пероралната дозировка варира от 600 до 1800 мг. в зависимост от тежестта на симптомите.

Положителни ефекти върху зрнието: С напредване на възрастта нараства риска от катаракта. Тя настъпва в резултат на оксидативен стрес в лещата на окото. Алфа липоевата киселина осъществява своя благоприятен ефект чрез повишаване на нивото на ензима глутатион пероксидаза.

Друга честа причина за загуба на зрението е глаукомата. При едно проучване при пациенти с откритоъгълна глаукома, които са приемали алфа липоева киселина в доза 75 мг. 2 пъти дневно, или 150 мг. 1 път дневно се установи повишена зрителна острота и подобрение и на други параметри на зрението.

Комбинацията от алфа липоева киселина и Витамин Е предпазва клетките на ретината от преждевременна смърт.

Невропротекция: Липоевата киселина преминава хемато-енцефалната бариера и достига до всички части на неврона. Експериментални данни показват ограничаване на мозъчните поражения след инсулт при интравенозното и приложение. При опитни животни при които е провокиран инсулт е установена 3 пъти по-голяма преживяемост в сравнение с контролната група. Част от защитният и ефект се дължи на регенерирането на мощният антиоксидант-глутатион. Установено е че при пациенти с инсулт глутатионът е силно намален в резултат на оксидативния стрес, съпътстващ това състояние.

Много добри резултати се постигат с алфа липоева киселина при лечение на болестта на Алцхаймер. Този ефект се дължи на повишена продукция на ацетилхолин - невротрансмитер, който е в дефицитно състояние при страдащите от тази коварна болест.

Алфа липоевата киселина подобрява здравословното състояние на болните от множествена склероза, чрез намаляване на активността на автоимунния процес.

Запазване на костна плътност: Алфа липоевата киселина предотвратява костната загуба, чрез потискане на синтеза на остеокластите . Остеокластите са клетки, които участват в разграждането на костта. Освен това алфа липоевата киселина потиска проинфламаторния простагландин Е 2 и инфламаторния цитокин тумор некротизиращ фактнор алфа и по този начин предотвратява инфламаторно обусловената костна загуба.

Благодарение на тези резултати от предварителните проучвания се очаква алфа липоевата киселина да се използва широко в лечението на остеопорозата и дегенеративно обусловените костни заболявания.

Свързване и извеждане на тежките метали от организма: Алфа липоевата киселина предпазва нашият организъм от вредното действие на тежките метали, които попадат в него с храната, или от околната среда. Този мултифункционален медикамент свързва опасните вещества, като арсеник,кадмий, живак и олово, инактивира ги и по този начин улеснява извеждането им от организма. В едно проучване върху експериментални животни се установи, че алфа липоевата киселина предпазва от арсеново отравяне, осигурява протекция на черния дроб при експозиция на кадмий и предпазва деликатната нервна система от вредното въздействие на живака.

Превенция на мигрената: Предварителни данни показват, че алфа липоевата киселина е надеждно средство за борба с мигрената. Пациентите, които са приемали 600 мг. липоева киселина ежедневно в продължение на 3 месеца по рядко са получавали мигренозни пристъпи и силата на главоболието по време на пристъп е било по-слабо.

Подържане на здрава кожа: В едно проучване, в което са участвали 33 жени на средна възраст 54 г. се установи че ежедневното използване на крем, който съдържа 5% липоева киселина в продължение на 3 месеца е намалило значително неравностите по кожата, както и степента на фотостареенето.

Намаляване на теглото и регулиране обмната на вещвствата: Липоевата киселина е важен кофактор за масивите от митохондриална ензими, които произвеждат енергия от мазнините и въглехидратите. По-високите нива на ALA в митохондриите подобрява технята метаболитна ефективност. Високи дози липоева киселина – 1800 мг на ден – водят до намаляване на до 2 тегловни процента сред затлъстелите хора, предимно поради про-метаболитния си ефект. ALA не е одобрен в САЩ за лечение на затлъстяване.

Алфа липоевата киселина оказва липотропно действие и ускорява изгарянето на мастните киселини. Намалява нивото на холестерол и кръвна захар и увеличава концентрацията на гликоген в черния дроб. Киселината подобрява функциите на черния дроб и го защитава от въздействието на екзогенни и ендогенни увреждащи фактори. Съвместно с други антиоксиданти се прилага при вродени хемолитични анемии – сърповидно-клетъчна, таласемия и др.

Рециклира други антиоксиданти: Една от първите ползи на липоевата киселина е способността й да помага за предотвратяване на скорбут. Впоследствие е доказано, че ALA оказва този ефект, като помага за рециклиране на витамин С. Липоевата киселина е определена като „антиоксидант за антиоксиданти,“ поради способността й да рециклира глутатион, един от най-мощните антиоксиданти тъканите.

Играе ролята на противоотрова: Участвайки активно в метаболитните процеси, алфа липоевата киселина оказва детоксикиращо действие. Киселината изпълнява ролята на антидот при интоксикация с живачни соли, акриламид и олово. Намалява страничните ефекти на някои лекарствени средства (цисплатин, гентамицин, амикацин) и се използва при септичен шок, вирусен хепатит C и недостатъчно кръвооросяване на мозъка.

Какави са ползите от употребата на алфа липоева киселина?

• Намаляване на оксидативния стрес в организма, благодарение на мощната антиоксидантна активност.
• Подобряване на някои от компонентите на метаболитния синдром.
• Понижава кръвното налягане.
• Намалява инсулиновата резистентност
• Подобрява липидния профил.
• Намалява телесното тегло
• Подобрява инсулиновата чувствителност.
• Намалява тежестта на диабетната полиневропатия.
• Предпазва от появата на катаракта.
• Подобрява зрителните параметри при глаукома.
• При болни с Ретинитис пигментоза предпазва клетките на ретината от преждевременна смърт в комбинация с Витамин Е.
• Намалява увреждането на мозъка след прекаран инсулт.
• Намалява загубата на костно вещество благодарение на противовъзпалителните си свойства.
• Отстранява тежките метали от организма.
• Намалява честотата и тежестта на пристъпите при мигрена.
• Подобрява структурата и тежестта на кожата.

Ацетил L-карнитин за жизненост

Ацетил L-карнитин е хранително вещество за духа и тялото. Медицинските експерти смятат, че тази форма на карнитина е възможно най-биодостъпната, тъй като е извлечена от аминокиселина. L-карнитинът стимулира отделянето на ацетилхолин - невротрансмитер, който е от изключително значение за способността на човека да учи и запаметява, той поддържа добрата памет, включително зрителната. Влияе благоприятно на мисловните процеси като повишава способността за съсредоточаване и запомнянето на нова информация.

Съвременните проучвания показват клинично значим положителен ефект върху симптомите на депресия. Благодарение на установените антиоксиданти свойства, Ацетил L-карнитин допринася за стабилизиране на клетъчните мембрани и повишава производството на енергия в мозъчните клетки.

Една от най-важните функции, която L-карнитинът изпълнява в организма, е да поддържа клетъчната енергия. Това значимо биохимично съединение пренася мастните киселини с дълги вериги в митохондрията на клетката. Митохондрията е мястото, където тези мастни киселини се използват за генериране на АТФ, метаболитна енергия за жизнеността на вашите клетки.

Ацетил L-карнитин (ALC) е форма на карнитина, която притежава уникални и много полезни качества. Той играе важна роля в поддържането на клетъчния метаболизъм и кръвообръщение. Това са главните два фактора, свързани с напредването на възрастта – намаляване на метаболизма на клетките в мозъка и намаляване циркулацията на кръвта в кръвоносните съдове

ALC предотвратява повредите на нервите, получаващи се обикновено при кислороден недостиг. Освен всичко той участва в транспорта на дълговерижните мастни киселини, като триглециридите в клетъчните митохондрии, където се окисляват и изгарят като енергия. ALC подобрява здравето и функционирането на нервната система, особено на мозъка. Ацетил L-карнитинът има полезно въздействие върху някои хормони. Той може да стимулира производството на лутенизиращия хормон и на тестостерона, както и да запазва нивото на последния при и след тежки тренировки и цикли.

Продължителният прием (за разлика от обикновената форма Л-карнитин) има много силен неврозащитен ефект и смекчава много важни свързани с остаряването промени, действа благоприятно като забавя прогресията на болестта на Алцхаймер и като цяло подобрява качеството на живот на пациентите. Подобен положителен ефект е наблюдаван и при болестта на Паркинсон. Друг много голям плюс е, че укрепва клетъчните мембрани.

При хора с изявена диабетна полиневропатия продължителния прием на Ацетил L-карнитин води до облекчаване на невропатичната болка и до подобряване чувствителноста на крайниците. Особено подходяща е комбинацията с алфа липоева киселина.

ALC повишава глюкозната толерантност и инсулиновата чувствителност и оказва полезно въздействие върху нивото на холестерола.

Какви са ползите от употребата на Ацетил L-карнитин?

• Помага за много по-лесното освобождавене от натрупаните мазнини.
• Използва се за лечение на сърдечни проблеми.
• Подпомага лечението на остеопороза.
• Използва включително за лечение на мъжка потентност.
• Добре е да се приема при проблеми с дишането, тъй като подобрява снабдяването на мускулите с кислород.
• Педотвратява мастните отлагания в сърцето и черния дроб, което се случва при неправилно хранене, наднормено тегло, повишена консумация на алкохол и безалкохолни напитки.
• Използва се в случай на сърдечни болки, предизвикани от претоварване и физически стрес.
• Участва в оксидацията на аминокиселините с разгъната верига, като пречи на натрупването на на коензими, нарушаващи клетъчната мембрана и препятства отлагането на мастните киселини в мускулите.

Състав

Ацетил-Л-карнитин 500 мг, Алфа-липоева киселина 150 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула един до четири пъти дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 120 капсули в контейнер